A kínai bank kiadja az első eszközalapú kereskedelmi papírt a Blockchain felhasználásával

A blockchain technológia átfogó országos törekvésének részeként a China Zheshang Bank (CZB) – a Zhejiang tartományban székhellyel rendelkező nemzeti részvénytársaság kereskedelmi bank – piacra hozott egy eszközfedezetű kereskedelmi papírt (ABCP), amelyet kibocsátottak és a blockchain technológia segítségével terjesztik.

Első eszközfedezetű kereskedelmi papír Blockchain használatával

A törekvés része annak a kínai kormánynak, amely pénzügyi támogatást nyújt a kis- és középvállalkozásoknak az elmúlt 6 hónap gazdasági visszaesését követően. Ez a első fázis a Zheshang Bank által vállalt „Lianxin Lianjie eszközfedezetű kereskedelmi papír” összege 120 millió jüan (kb. 17 millió dollár).

A projekt a Kínai Bankközi Piackereskedők Egyesületének az első öt kísérleti projektje, amelyek eszközalapú kereskedelmi papírokat (ABCP) indítanak. Az első finanszírozási forduló teljes összege várhatóan eléri a 3,324 milliárd jüant (470 millió dollár), és programjában további négy oszlop szerepel. Ha a Zheshang Bank kibocsátása a kkv-k finanszírozására irányul, a többi ABCP-kísérleti nagy intézményeket és állami bankokat foglal magában. Például a CITIC Construction Investment Securities és a China CITIC Bank szénszállítási láncot vállal, az Anji Leasing (gépjármű-lízing) pedig az Agrárbank és a Bank of China állami bankok által jegyzett ABCP-t bocsát ki..

Nem minden projekt használja a blokklánc technológiát a finanszírozás kibocsátásának befejezéséhez, de a jelentések szerint a Zhenshang Bank kibocsátása sikeresen használta a blokklánc technológiát.

A közelmúltban a Kínai Központi Bank irányításával a Kereskedők Szövetsége elősegítette az értékpapírosítási termékek fejlesztését, és elindította az eszközalapú finanszírozású közvetlen innovációs terméket, az ABCP-t, amely a hagyományos eszköz rövid távú, gördülő kibocsátási változata. fedezett kötvények (ABN), amelyek a vállalkozások számára olyan eszközt biztosítanak, amely egyesíti a likviditást és az eszköz-forrás kezelését.

A Lianxin Lianjie ABCP-t hat hónapos lejárattal bocsátották ki, lehívási opcióval. A pénzpiaci terméket kilenc vállalkozás eszközei támogatják olyan ágazatokban, mint az ipari vegyszerek és az intelligens városi technológia.

Az ABCP-k és használatuk megértése

Általában az eszközfedezetű kereskedelmi papírok rövid vagy rövid társaságok által kibocsátott értékpapírosítási termékek, amelyeket egy vagy több vállalat bocsát ki a társaság eszközeivel – amelyek lehetnek követelések, számlák, amelyek megoldást kínálnak a vállalat működésének pénzügyi likviditására..

Az ABCP lejárati dátuma általában legfeljebb 270 nap, és kamat- vagy diszkont alapon bocsátják ki.

Az értékpapír fedezetét a vállalat fedezete képezi, amely magában foglalhatja a hitelkártyákkal, autókölcsönökkel, hallgatói hitelekkel és fedezett adósságkötelezettségekkel (CDO) kapcsolatos jövőbeni fizetéseket. Az ABCP-kibocsátásból származó bevételt elsősorban különböző típusú eszközök érdekeltségének megszerzésére használják fel eszközvásárlás vagy fedezett hitelügyletek révén.

A China Zheshang Bank szerint a Lianxin ABCP bevezetése megkönnyíti a kis- és középvállalkozások számára a pénzügyi támogatás közvetlen igénybevételét és megszerzését, a blokklánc-technológia pedig gyorsabb elszámolást, jobb átláthatóságot és könnyebb irányítást tesz lehetővé..

A termék megnyitja az ajtót az eszközpapírosítás innovatív kialakításának felé, nyitott piaci finanszírozási csatornát építve a kis- és középvállalkozások számára, ami jelentősen javítja a vállalkozások közvetlen finanszírozását.

Folytatódik a kínai törekvés a digitális gazdaság felé


Kína a blokklánc-technológia nagyobb vonzerejéért küzdött a fizetések és a pénzügyi áramlások megújításában. 2019 augusztusában Xi Jinping elnök felszólította az ország blokkláncának fejlesztését és elfogadását megfelelő alkalmazási esetekben.

Az elnök rámutatott, hogy meg kell erősíteni a blokklánc-technológia alapkutatását és fokozni kell az innovációt, lehetővé téve Kína számára, hogy vezető pozíciót töltsön be a blokklánc területén.

Kína és intézményei azóta habozás nélkül haladnak az új technológiát és termékinnovációs képességeit hasznosító programok végrehajtása terén.

A központi banki digitális valuta (CBDC) kiépítésére és megvalósítására tett erőfeszítései mellett az ország előrelépést tett a blockchain technológia népszerűsítésében az áprilisban bemutatott és elindított Blockchain Service Network (BSN) szolgáltatásukkal..

A BSN kezdeményezést az Állami Információs Központ, a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság alá tartozó kormányzati ügynökség, valamint az állami tulajdonban lévő telekommunikációs óriások vezetik, köztük a China Telecom, a China Unicom és a China Union Pay fizetési cég..

Ha az elképzelések szerint működik, a vállalatok és a szoftverfejlesztők képesek lesznek bekapcsolódni a BSN-be és blokklánc-alapú alkalmazásokat építeni. A cél az üzemeltetési költségek csökkentése, a rugalmasság javítása és a jobb szabályozási felügyelet biztosítása.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map