A lett tájékoztató kivételének módosítása

A lett befektetést támogató és a digitális innováció hangulatához igazodó lépésben a törvényhozók módosították az ország értékpapír-törvényét (FITL), amely potenciálisan előnyös lehet az STO-ipar számára. A lett tájékoztató kivételével végrehajtott kiigazítások sokkal könnyebbé teszik a kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára a tőke bevonását a tájékoztatótól mentes nyilvános ajánlattétel útján. Az ilyen tájékoztató mentesség jól illeszkedik a tokenizációs keretbe, ahol a kibocsátott tőke részesülhet a megnövekedett likviditásból tokenizált eszközök formájában.

A lett tájékoztató kivétel előremutató álláspontot mutat be az innovatív pénzügyi eszközök tekintetében, lehetővé téve a befektetők közvetlen hozzáférését az elsődleges és másodlagos piacokon a kis tőkebefektetésekhez. Ez az ország tőkepiaci helyzetének megerősítését is mutatja az EU-n belül.

Korábban a vállalatok 100 000 euróról 5 000 000 euróra tudtak tőkét gyűjteni, egyszerűsített tájékoztató alapján. Míg ez a tájékoztató kivétel némi üzleti tevékenységet ösztönzött, a feladat nehézkes volt. A vállalatoknak minden esetben brókert vagy bankot és számos más, harmadik féltől származó szervezetet kellett felvenniük, csak a tömeges finanszírozás érdekében. Ennek következtében, az összes felmerült költség mellett, mondjuk 1.000.000 EUR összegű pénzgyűjtés több kiadást, mint hasznot hagyott a vállalat számára.

Lett tájékoztató kivétel

Lettország legfrissebb tájékoztatói kivétele valószínűleg megnöveli a tokenizált értékpapírok mennyiségét, amelyet a cég kibocsáthat, mielőtt a nagyobb kibocsátásokra vonatkozó tájékoztatót benyújtana a szabályozókhoz. Az új szabályok lehetővé teszik a tájékoztató nélküli kibocsátást 1 000 000 EUR-ig, és 1 000 000 EUR és 8 000 000 EUR között egyszerűsített ajánlati dokumentumot kell készíteni a szabályozó szabályainak megfelelően. Míg a 3 000 000 euró alatti értékpapírokat bróker vagy bank bevonása nélkül lehet megtenni. Fontos, hogy ez az utolsó kivétel csak a kis- és középvállalkozások számára áll rendelkezésre. Bámulatos, hogy ezek a cégek képesek lennének egy vagy több ajánlatot lebonyolítani 36 havonta, összesen 3 000 000 EUR alatt..

Nevezetesen a tájékoztató kivétel felsorolja, hogy a kibocsátás részvény vagy adósság alapú értékpapírokat kínál. A tokenizált tőke és az adósság új likviditást biztosít a piacon. Mint ilyen, továbbra is új piacok alakulnak ki ezen egyedi pénzügyi eszközök körül. A tájékoztató kivételének tárgyalásával Liza Aizupiete, a Fintelum ügyvezető igazgatója kijelentette

„Az induló és az ingatlanszektor jobb finanszírozási lehetőségekhez való hozzáférésének elősegítése érdekében az értékpapír-törvény jelenlegi változásai Lettországot vonzóbbá teszik az EU-tagországok számára a tőkebevonás szempontjából. A jelenlegi szabályozási környezet lehetővé teszi a Fintelum számára, hogy 36 hónapon belül kiszolgálja a 3 millió eurót elérő kis- és középvállalkozásokat, alacsonyabb tőkepiaci belépési korlátokkal. A befektetők fiat vagy kriptovalutákba fektethetnek be, és hozzáférhetnek a lakossági befektetők számára nyitott osztalékhozamú projektek töredezett tulajdonjogához. A Fintelum tokenizációs és megfelelőségi eszközeivel az értékpapírok vagy segédeszköz tokenek tulajdonosai képesek lesznek felcserélni az érdeklődést a projektek iránt a peer-to-peer másodlagos piacunk segítségével, és ezáltal növelhetik a tipikusan nem likvid likvid eszközök likviditását. Például, ha Önnek van egy olyan része, amely vagy ingatlannal rendelkezik, vagy egy kereskedelmi társaságot képvisel, akkor digitálisan vásárolhatja vagy eladhatja ezeket a részeket a meglévő részvényesek között, vagy új befektetőket kereshet a projekt iránt. “

Lett kriptográfia

Lettország továbbra is az EU egyik legfontosabb kriptográfiai országa. Lettországban mindig is aktív Bitcoin volt bányászati ágazat. Mint ilyen, az ország hihetetlen örökbefogadással járt. Például 2014-ben az airBaltic lett első légitársaság a világon, hogy jegyeket adjon el a Bitcoin-ra. Különösen Lettország ad otthont a világ egyik vezető teljes körű szolgáltatást nyújtó blokklánc-technológiai vállalatának – Bitfury.

Blockchain integráció

Felismerve, hogy a blokklánc-technológia milyen erős volt, a lett állam bevételi szolgálata bejelentette, hogy a blokklánc-technológiát alkalmazza harc adócsalás még 2019 februárjában. Ezenkívül ezek a szabályozók nyilvánosan kijelentették, hogy a blokklánc-technológia új üzleti lehetőségeket teremt.

Lettország Tájékoztató kivétel

A lett tájékoztató kivétel biztosan jelentős növekedést fog ösztönözni az ország STO szektorán belül. Az országnak nagy lendülete van az iparban, és ennek a legújabb jogszabálynak Lettországot még vonzóbbá kell tennie minden barátságos partot kereső blockchain startup számára. Egyelőre a világ szabályozói közül sokan tanulhattak egy-két dolgot Lettországból.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map