A távirat megnyeri az udvari csatát, de elhagyja a TON blokkláncot

A rendkívül népszerű üzenetküldés kb, A Telegram rövid ideig tartó győzelmet aratott a bíróságon az Értékpapír és Tőzsde Bizottsága (SEC) ellen a héten. A szövetségi bíró elutasította a SEC azon kérését, hogy a Telegram január 8-a előtt adjon át minden bankszámlakivonatot a TON blockchain projektjével kapcsolatban. Sajnos az egyre növekvő jogi következmények és a SEC kezdetének agresszívebb álláspontja a vizsgálat kezdetét követően a vállalat vezetőit teljesen átgondolta a TON stratégiáján.

A távirat hónapok óta el van ragadtatva a SEC-vel kapcsolatos ügyben a TON blokklánc és a Gram kriptovaluta fejlesztése miatt. Októberben a SEC beperelték Távirat. A SEC dokumentációja szerint a cég állítása szerint a Telegram számos szövetségi értékpapír-törvényt sértett meg Rekord állítás 2017-es 1,7 milliárd dolláros induló token-ajánlat (ICO).

A TON blokklánc védelme

A maga részéről a Telegram tetemeset állított fel védelem. A vállalat azt állította, hogy a grammok közüzemi tokenek. Ezért a SEC joghatóságán kívül esnek. A SEC viszont ezeket az akciókat pofonnak tekintette. Következésképpen a csoport úgy döntött, hogy kiterjeszti vizsgálatát. A SEC most nem csak a Gram tokenek értékesítését akarja leállítani, a csoport megkérdőjelezi a vállalat 2017-es ICO-jának érvényességét.

A SEC állítása szerint a Telegram adománygyűjtő kampánya során csalárd tevékenységet folytatott. Ez a forgatókönyv a cég agresszívebb büntetőeljárása felé azután következik, hogy a SEC tisztviselői azzal vádolták a Telegramot, hogy elakadt és kifogásokat tett a csoport befektetői információk iránti kérelmével kapcsolatban. Ironikus módon pontosan ez a kérés, amely miatt a Telegram kissé ingoványos.

Kis győzelem a TON Blockchain számára

Kevin Castel szövetségi bíró, a New York-i déli körzet hivatalos tisztviselője az ügyben. Kicsi győzelmet nyújtott át a Telegramnak a héten a bíróságon, miután elhalasztotta a SEC befektetői információk iránti igényét. A Távirat megtagadta az információk közlését a kért január 8-i határidőig, mert ez megsértené az uniós fogyasztóvédelmi törvényeket. Alapvetően az EU adatvédelmi követelményei előírják, hogy a cég minden személyes adatot távolítson el az uniós polgárok aktáiból, mielőtt azokat átadná egy külföldi kormánynak.

Castel bíró azonban tudatta a távirati tisztviselőkkel, hogy az elutasítás valójában inkább csak halasztás volt. Kijelentette, hogy a „nem túl távoli jövőben” a cégnek át kell adnia a kért bankszámlakivonatokat a SEC-nek. A hozzáadott időkeret lehetőséget ad a Telegramnak ilyen nyilvántartások előállítására anélkül, hogy megsértenék a külföldi adatvédelmi törvényeket.

A TON Blockchain koncepció újragondolása

A megnövekedett SEC nyomás után a Telegram illetékesei úgy döntöttek, hogy a legjobb elhagyni TON blokklánc stratégiájának néhány legkritikusabb részét. Egy nemrégiben blog postán a cég rávilágított a vezetői döntéseiben szereplő monumentális változásokra. Egyrészt a Telegram már nem integrálja a Gram kriptovaluta pénztárcáját a Telegram Messengerbe. Alapvetően a pénztárca kizárólag önállóan lesz elérhető.

TON Blockchain Post a Twitter táviratán keresztül

TON Blockchain Post a Twitter táviratán keresztül

A poszt ugyanúgy elkápráztatta a TON blockchain projektet. A vállalat tisztviselői kijelentették, hogy nem tervezik a TON blokklánc jövőbeli alkalmazásainak fenntartását vagy fejlesztését. Valójában a vállalat kijelentette, hogy reméli, hogy külső fejlesztők lépnek be a blokklánc működésének fenntartása érdekében egy újonnan alapított alapítványon keresztül.

Hatalmas csapás a TON Blockchain befektetők felé


Az a döntés, hogy nem integrálják a TONNA ökoszisztéma a Telegram messengerbe hatalmas csapást jelent a befektetők számára. A Telegram havonta több mint 200 millió aktív felhasználóval rendelkezik. A TON közvetlen integrálása a platformba hatalmas előnyt biztosított volna a rendszernek a versennyel szemben. A koncepció elindítása egy hatalmas, kötött piacon, és azonnali és zökkenőmentes hozzáférés biztosítása a felhasználóknak a Gram tokenekhez volt a fő mozgatórugó a legtöbb befektető azon döntése mögött, hogy a TON blokklánc részévé váljon.

A postai otthon vezetésére a Telegram nyilvános nyilatkozatot tett, amely inkább jogi felelősségre vonás. A felelősség kizárásában a vállalat meglepő tényeket közölt. Egyrészt a Telegram azt állítja, hogy sohaígéreteket vagy kötelezettségvállalásokat tett a TON Blockchain alkalmazásainak vagy funkcióinak fejlesztésére. ”  Ez a bejegyzés arra késztette a TON befektetőit, hogy vajon mi lesz a tőkéjükkel most, amikor a projekt fő vonzerei már nem a valóság.

Távirat – TON fogva a keresztszőrzetben

Figyelembe véve a Telegram 2017-es ICO-jának hatalmas méretét, nem nagy meglepetés látni, hogy a SEC úgy döntött, hogy nyomást gyakorol a cégre. Sajnos a SEC most a TON befektetőit hagyta kezében a táskában, mivel a cég csak elhagyta kriptográfiai álmait.

Vajon Hoax?

Vannak elemzők, akik úgy vélik, hogy a Telegram által megjelenített új taktika valójában egy nagyobb stratégia része. Úgy látják, hogy a manőverek megkönnyítik a platform létezését. Azáltal, hogy a TON blokkláncot és pénztárcát különálló egységként állítja elő, a Telegram elkerülheti a félelem nagy részét és megveti a szabályozókat és a törvényhozókat.

Ennek a negatív sajtónak a nagy része a Facebook Libra projektjének átterjedésének tudható be. A kormánytisztviselők nem szeretik a hatalmas közösségi média platformokat, amelyek belépnek a kriptográfiai szektorba. Már a folyosó mindkét oldaláról érkező törvényhozók fojtogató szabályozási számlákat állítottak elő, hogy lassítsák a kriptovaluták e technikai behemótok általi elfogadását. Most továbbra is fennáll a kérdés: elegendőek lesznek-e ezek a szabályozások e projektek leállításához? A TON blokklánc esetében úgy tűnik, hogy voltak.

TON – Elveszett álom

Szomorú látni egy olyan előnyös koncepciót, mint a TON blokklánc lassan szétszerelt. A Telegram hálózatának puszta mérete világszerte jelentősen fellendítette volna a kriptovaluta alkalmazását. Az elemzők rámutattak a tömeges közösségi média hálózatokra, amelyek az egyik leggyorsabb módja a kriptovaluta-felhasználás hatékony integrálásának. Sajnos pontosan ez a nagyszabású elfogadás, amelynek törvényalkotói és szabályozói élen járnak.

Nincs neked gramm

A befektetők erőteljes támogatása és a rekordot elért ICO ellenére most úgy tűnik, mintha a teljes TON blockchain projekt szóba került volna. Remélhetőleg a Telegram és a SEC kölcsönös megértésre talál. Ha igen, ez lehetővé teheti ennek az egyedülálló és játékot megváltoztató blokkláncnak a továbbfejlesztését. Egyelőre a kriptoközösség várja mind a SEC, mind a Telegram végleges válaszát.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map