A Vogemann első tőzsdei bevezetésével befektetési tőkét emel

A hajózási társaság Vogemann a hamburgi székhelyű Németország a blokklánc-technológia segítségével bocsátotta ki első digitális biztonságát.

A biztonsági token-ajánlat (STO) teljes kibocsátott mennyisége 50 millió USA dollár (USD). Az értékpapír-értékesítési kilátást az FMA Liechtenstein Pénzügyi Felügyeleti Hatóság jóváhagyta július 3-án, és az értékesítés július 9-én kezdődött..

A Vogemann hajózási társaság a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és a környezeti szempontból fenntartható modellre való áttérés érdekében a tőkebevonás mellett döntött a „zöld” tömeges ömlesztett áruk beszerzésére..

Digitális biztonsági kérdés a zöld hajó tokenek számára

Az értékesítési kilátások szerint az összegyűlt tőkét ömlesztettáru-szállító hajók vásárlására használják fel saját deszkás darukkal. Az ömlesztett áruk olyan nyersanyagokat szállítanak, mint gabona, műtrágya, szén, ércek, ásványok, acél és erdészeti termékek – ez a fajta szállítás a globális tengeri szállítás több mint felét adja.

Jens-Michael Arndt, a H. Vogemann Reederei GmbH ügyvezető partnere & Co. KG, elmagyarázza a beszerzési profilt:

„Különösen az úgynevezett„ zöld hajókat ”célozzuk meg. A megnövelt energiahatékonyság és a csökkentett kibocsátási értékek ideális kombinációját kínálják. Ez nemcsak környezetbarátabbá teszi őket, hanem alacsonyabb üzemanyagköltségeket és magasabb bérleti díjakat is biztosít ”.

Vogemann szerint világszerte a praktikus méretű, 40 000 tonnáig terjedő szegmensben jelenleg csak két daraboló van, amely megfelel a legmagasabb CO2-kibocsátási követelményeknek. Az úgynevezett „zöld delfin” osztály mindkét hajóját Vogemann számára építették, és 2019-ben állították forgalomba.

Vogemann digitális biztonsági kibocsátásának eldöntése összhangban áll a vállalat azon tervével, hogy jövőorientált hajókba fektessen be.

Markus Lange, a Vogemann ügyvezető partnere tovább erősítette a vállalat hajlandóságát új finanszírozási lehetőségek kipróbálására, és az STO-k megjelenése reális alternatívává vált:

„Mindig nyitottak voltunk az új finanszírozási módszerek iránt.” „A biztonsági token felajánlás a finanszírozási stratégiánk logikus folytatása.”

A digitális biztosítékot Green Ship Tokens néven bocsátották ki. A Green Ship Tokenbe történő befektetés a legjobb módon egyesíti a környezetvédelmet és a befektetési lehetőségeket.

Mi a Green Ship Token?

A Vogemann Green Ship Tokenek digitális értékpapírok, tokenizált nyereségrészesedési jogok formájában, fix éves hozammal. Az összegyűjtött tőkét új vagy modern használt ömlesztőárukba fektetik, amelyeket a társaság működésében alkalmaznak.


Az értékpapír-felajánlási dokumentáció szerint a tokenizált részvételi jogok kizárólag szerződéses hitelezői jogokat biztosítanak a bemutatóra, és kifejezetten nem rendelkeznek részvényesi jogokkal.

Technikai szempontból a tokenek kiadása az Ethereum blokkláncon történt. A befektetők profitálnak a teljesen digitalizált befektetési folyamatból. Bár az érdekelt befektetőknek csak internetkapcsolatra van szükségük a részvételhez, az ellenőrzött eljárás továbbra is akkreditált befektetőként van érvényben az alkalmazandó jogszabályokkal összhangban.

A www.greenshiptoken.com kibocsátási és befektetési platform az Ive.One-n alapul, amelyet a frankfurti FinTech Agora Innovation GmbH fejlesztett ki a digitális biztonság kibocsátására a blockchain technológia segítségével. A tőkepiaci szabályozási támogatást Lutz Auffenberg ügyvéd, LL.M. a frankfurti Fin Law-tól, a pénzügyi eszközök tokenizálására szakosodott ügyvédi irodától.

A Green Ship Token kibocsátásának legfontosabb adatai:

Kiadás mennyisége:

50 millió token 1 dollár értékű tokenenként

VAN:

DE000A2P1QZ6

LEI:

894500T8PAD7RD1QI83

Kamatláb:

8% per év + plusz 50/50 arányos profitmegosztás a befektetők és a kibocsátó között, amennyiben a kibocsátó gazdasági sikere ezt megengedi.

Minimális befektetési összeg:

1000 USD

Prémium:

2%.

Időtartam:

15 évig

Beruházás:

www.greenshiptoken.com

Kibocsátó:

Vogemann Green Ship Token, Hamburg

Koordináció / értékesítés:

Neofin Hamburg GmbH, Hamburg

A digitális kibocsátási folyamat nyomon követése

A Green Ship Token kibocsátása tőkebevonás céljából befektetési célokra monumentális lépést jelent, és példaként szolgálhat más vállalatok számára is.

Az értékpapír-kibocsátásra az alkalmazott értékpapír-törvény keretében kerül sor, és bizonyos ellenőrzéseknek vetik alá, ennek ellenére a digitális kibocsátási folyamat mind a kibocsátók, mind a befektetők számára sokkal könnyebbé teszi.

Ez még nem teljesen „nyitott” finanszírozási alternatíva, mivel néhány országnak tilos részt vennie – nevezetesen az USA-ban és Kínában. Ennek ellenére az Ethereum blokklánc kibocsátása sokkal több befektető előtt nyitja meg a befektetési lehetőséget, és sokkal könnyebb kereskedési folyamatot tesz lehetővé.

Megnyitja-e a kapukat más vállalatok előtt, hogy ugyanazon az úton járjanak, vagy a digitális kibocsátási folyamat ebben a szakaszban még nem elég vonzó a kibocsátók számára?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map