Ahogy csökken a támogatás, lángra lobbant a Mérleg?

Mérleg: Félelem és harag sújtja

Az első bejelentéskor a Facebook leányvállalata, a Calibra és digitális tokenje, a Libra a digitális eszközök fényes jövőjére mutatott.

Az azóta eltelt idő alatt azonban Calibra és két javasolt jelzője csak félelemmel és ellenségeskedéssel találkozott – ennek nagy része indokolt volt.

A per és a csökkenő támogatási szint ellenére a projekt mögött állók továbbra is hajlandóak arra, hogy működni fogják. Bár ez hülyeségnek tűnhet, eleinte fontos megjegyezni, hogy a teljes vállalkozást szervező vállalat milyen hatalommal rendelkezik. Hogy őszinte legyek, a Facebook rendelkezik pénzügyi képességekkel és befolyással arra, hogy ez önmagában megvalósuljon.

Támogatás elvesztése

Mint elhangzott, projektjük bejelentése óta a Facebook és leányvállalatuk, a Calibra viharos néhány hónapot éltek át. A kormányzati tisztviselők által a projekt iránti folyamatos ellenőrzés eredményeként világszerte a projekt mögött legalább 6 fő támogató visszalépett.

Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan hírportált, mint például a CoinDesk, a Financial Times és még sok más, a projektből kilépők egy részéből..

 • PayPal
 • „Továbbra is támogatjuk a Mérleg törekvéseit, és várom a folyamatos párbeszédet a jövőbeni együttműködés módjairól. A Facebook a PayPal régóta és nagyra értékelt stratégiai partnere volt, és továbbra is különféle kapacitásokban fogunk partnerkapcsolatot folytatni és támogatni.
 • MasterCard
  • „A MasterCard úgy döntött, hogy jelenleg nem lesz a Mérleg Egyesület tagja. Továbbra is a stratégiánkra és a saját jelentős erőfeszítéseinkre összpontosítunk, hogy világszerte lehetővé tegyük a pénzügyi befogadást. Úgy gondoljuk, hogy az ilyen kezdeményezések potenciális előnyökkel járnak, és továbbra is figyelemmel kísérjük a Mérleg erőfeszítéseit. ”
  • Vízum
   • „Visa úgy döntött, hogy jelenleg nem csatlakozik a Mérleg Szövetséghez. Folytatjuk az értékelést, és végső döntésünket számos tényező határozza meg, beleértve az Egyesület azon képességét, hogy teljes mértékben kielégítse az összes szükséges szabályozási elvárást … A Visa folyamatos érdeklődése a Mérleg iránt abból a meggyőződésünkből fakad, hogy a jól szabályozott blokklánc-alapú hálózatok kiterjeszthetik a a biztonságos digitális fizetések értéke több ember és hely számára, különösen a feltörekvő és a fejlődő piacokon. ”
   • Csík
    • „A Stripe támogatja azokat a projekteket, amelyek célja az online kereskedelem hozzáférhetőbbé tétele az egész világon. A Mérleg rendelkezik ezzel a lehetőséggel. Szorosan figyelemmel kísérjük annak előrehaladását, és nyitottak maradunk a Mérleg Szövetséggel való együttműködésre egy későbbi szakaszban. ”
    • EBay
     • „Nagyon tiszteljük a Mérleg Szövetség elképzelését; az eBay azonban úgy döntött, hogy nem lép tovább alapító tagként … ezúttal arra összpontosítunk, hogy az eBay által kezelt fizetési tapasztalatokat terjesszük ügyfeleink számára. “
     • E nagy játékosok elvesztése ellenére a Calibra továbbra is számos más társaság, például Coinbase, Uber, Spotify stb. Vajon ezek a társaságok és mások követik-e példájukat, és elhagyják-e a hajót??

      Védjegy megsértése

      A Calibra és két jelzője körüli helyzetet tovább bonyolítja a nemrégiben bejelentett per a társaság ellen.

      A New York-i székhelyű Current pénzügyi szolgáltató védjegybitorlási keresetet nyújtott be. Pontosabban, a vállalat úgy véli, hogy a Facebook lemásolta márkanevüket, és saját céljaikra használta fel. A következő képek az egyes vállalatok által használt ikonokat mutatják, nyilvánvaló hasonlóságokkal.

      Ahogy csökken a támogatás, lángra lobbant a Mérleg?

      Bár ez a helyzet még a kezdeti időkben jár, nem tesz mást, mint bonyolítja az amúgy is bonyolult helyzetet. Az idő megmutatja, hogy ez a lehetséges védjegybitorlás milyen hatással van a Calibra életképességére összességében.

      Calibra


      2019-ben indult a Facebook leányvállalata, a Calibra. Ezt a projektet digitális pénztárcaként hozták létre, hogy támogassák a Libra stablecoin-t mint lehetséges globális valutát..

      Ha alaposabban át szeretné tekinteni a projektet és a két zsetont, amelyre épül, feltétlenül olvassa el a következő cikket.

      Calibra – A Facebook terméke, amely két tokenre épül

      Más hírekben

      Az elmúlt hónapokban több olyan fejlesztést is bemutattunk, amelyek a Calibra és a hozzájuk tartozó jelzőkkel kapcsolatosak. A helyzet kibontakozásával továbbra is ezt tesszük. Most egy rövid áttekintés a projekt által tapasztalt elfogadás előrehaladásáról.

      SEC Lásd: Nyomás a Libra biztonsági token címkézésére

      A hatóságok mérlegelnek a Facebookon és a Stablecoin-ban, a Mérlegben

      A Facebook leányvállalata, a Calibra látni fogja a napvilágot?

      Mike Owergreen Administrator
      Sorry! The Author has not filled his profile.
      follow me
      Like this post? Please share to your friends:
      Adblock
      detector
      map