Az OSC átfogó bizonyítékokat talál a Gerald Cotten és a QuadrigaCX csalására / lopására

Több mint egy év telt el a népszerű kanadai tőzsde, a QuadrigaCX megszűnése óta. Ennyi idő ellenére, új megállapítások még mindig szabadon engedik a sajátos eseményláncot, amelynek során 215 millió dollár tűnt el – összesen több mint 75 000 ügyfél állománya.

A jó

Miközben Gerald Cotten és a QuadrigaCX cselekedetei kétségtelenül átütést jelentenek a kriptopénziparban, fontos megjegyezni a régi mondást: „ne festék széles ecsettel”.

Az OSC szerencsére ezt felismerte, és időt szánt arra, hogy jelentésében biztosítsa az olvasók számára, hogy nem ítélik el az ágazatot egészében..

„A Quadriga kapcsán feltárt kötelességszegés a Quadrigára korlátozódik, és nem szabad úgy értelmezni, hogy az a kriptográfiai eszközök platformjának egészére vonatkozik. Megfelelően lebonyolítva a kriptográfiai eszközök kereskedelme tőkepiacaink legitim és fontos eleme. Továbbra is elkötelezetten dolgozunk ezzel az iparral az innováció ösztönzése érdekében. A pénzügyi innováció mindig is kritikus fontosságú volt gazdaságunk egészsége és tőkepiacaink versenyképessége szempontjából. ”

A rossz

Most áttérünk a rosszra. Alapos vizsgálat után az OSC megállapította, hogy a QuadrigaCX lényegében Ponzi-sémaként működött a „modern technológia rétege” alatt. Úgy gondolják, hogy ezt a Ponzi-rendszert a QuadrigaCX néhai alapítója, Gerald Cotten vezényli.

Továbbá, a tőzsde által alkalmazott letétkezelési modell miatt az OSC úgy véli, hogy a QuadrigaCX következetesen megsértette az értékpapír-törvényeket.

„… amellyel a Quadriga megőrizte ügyfelei kriptográfiai eszközeinek őrzését, ellenőrzését és birtoklását, és csak az elállási kérelmet követően szállított eszközöket az ügyfeleknek – ez azt jelentette, hogy az ügyfelek a Quadriga birtokában lévő kriptográfiai eszközökre vonatkozó jogai értékpapírokat vagy származtatott ügyleteket jelentenek.”

A mai napig sokan abban szenvednek, hogy a Cotten okozta katasztrófa reménykedik abban, hogy megtalálják kriptopénztárcájának elveszett kulcsait. Ennek oka az volt a meggyőződés, hogy ezek a pénztárcák tartalmazzák a hiányzó források nagy részét. Sajnos az OSC jelezte, hogy ez tévedés. A hiányzó források döntő többségét inkább a Cotten illegális kereskedelmi tevékenysége okozta.

 „Széles körben feltételezték, hogy a befektetői veszteségek nagy része abból származott, hogy a kriptográfiai eszközök elvesznek vagy elérhetetlenek Cotten halála miatt. Értékelésünk szerint ez nem így volt. A bizonyítékok azt mutatják, hogy a 169 millió dolláros eszközhiány legnagyobb része a Cotten többféle formájú csaló magatartásából származott. “

Ha ez nem volt elég rossz, az OSC elismeri, hogy a körülmények (QuadrigaCX csőd és Cotten halála) miatt nagyon kevés lehetőség van a.

Pénzügyi lebontás

Jelentésükben az OSC megjegyzi, hogy nagyjából 215 millió dollár tartozik a QuadrigaCX ügyfeleknek. A következő bontást nyújtják, megvilágítva, hova került a pénz.


 • 115 millió dollár
 • Gerald Cotten elvesztette illegális kereskedések révén a QuadrigaCX-en
 • 46 millió dollár
  • Visszaszerzett pénzeszközök, amelyek most egy vagyonkezelő birtokában vannak
  • 28 millió dollár
   • Gerald Cotten elvesztette illegális kereskedések révén külső tőzsdéken
   • 23 millió dollár
    • A különféle veszteségeket még nem kell elszámolni
    • 2 millió dollár
     • Gerald Cotten ellopott alapjai életmódjának finanszírozására
     • 1 millió dollár
      • Működési veszteségek
      • Akár visszaélés, akár illegális kereskedelem révén, úgy vélik, hogy a néhai Gerald Cotten közvetlenül felelős az ügyfelek által elvesztett mintegy 145 millió dollárért.

       Figyelmeztető szavak

       Jelentésük során az OSC nem vagdalkozik szavakkal, amikor továbbra is a blokklánc-iparban működő vállalatokhoz fordul – Lépjen kapcsolatba az OSC-vel, hogy megtudja, szükséges-e regisztráció a jelenlegi törvények szerint.

       Többször kifejezetten megjegyzik, hogy az értékpapírokra vonatkozó törvények sok esetben érvényesek, még akkor is, ha a forgalmazott eszközök nem értékpapírok. A döntő tényező abban áll, hogy ezeket az eszközöket hogyan kezelik a tőzsdék.

       „A platformra általában nem vonatkoznának az értékpapírokra vonatkozó jogszabályok, ha a kereskedelem alatt álló kriptográfiai eszköz nem értékpapír vagy származékos termék, és egy ügylet után azonnal kriptográfiai eszközt szállítanak az ügyfélnek… Ezzel szemben, ha egy platform megtartja a a platformon forgalmazott kriptográfiai eszközök ellenőrzése, az értékpapírokra vonatkozó törvény alkalmazható. ”

       Bár ez a megkülönböztetés kicsi lehet, fontos. Az OSC kanadai csereprogramokat kér, hogy elérjék és meghatározzák, hol tartoznak a szabályozási irányelvek hatálya alá.

        „A platformüzemeltetőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy üzleti modelljüktől függően lehet, hogy regisztrálniuk kell az OSC-nél, és megfelelő lépéseket kell tenniük az ontariói értékpapír-törvények betartása érdekében … A platformoknak felül kell vizsgálniuk működésüket annak biztosítása érdekében, hogy rendelkezzenek eljárásokkal a kezeléshez. kockázatot jelentenek az ügyfelek számára, és hogy pontosan közlik az ügyfelekkel a működésükkel kapcsolatos legfontosabb információkat. ”

       OSC

       Az Ontario Securities Commission (OSC) szabályozó testület, amelynek feladata a tisztességes és átlátható piacok biztosítása. Ez Ontario tartományban az értékpapírokat körülvevő törvények megalkotásával és végrehajtásával történik.

       Grant Vingoe vezérigazgató jelenleg felügyeli a vállalat működését.

       Mike Owergreen Administrator
       Sorry! The Author has not filled his profile.
       follow me
       Like this post? Please share to your friends:
       Adblock
       detector
       map