Calibra – A Facebook terméke, amely két tokenre épül

Calibra

Ezen a héten, hónapokig tartó spekulációk és várakozások után a kriptovaluták és a blockchain világát végül a Facebook közelgő projektjével fogadták. Ezt a projektet a Facebook leányvállalata, Calibra néven felügyeli.

Bár a hivatalos bevezetés még több hónapig nem fog megtörténni, a projekt részleteit nyilvánosságra hozták, beleértve az alapos leírást is fehér papír.

A Calibra digitális pénztárcát biztosít ügyfeleinek. Ez a pénztárca lehetővé teszi a Calibra, a Facebook Messenger és a WhatsApp felhasználóinak, hogy könnyen küldjenek és fogadjanak tokenek egymás között. Ezeknek a Libra néven ismert tokeneknek célja a stablecoinhoz hasonlóan működni, és a „Libra Asset Reserve” néven ismert devizatár segítségével „rögzítve vannak” a FIAT különböző devizáihoz..

Várakozás

Különböző tényezők közül sokan úgy vélik, hogy ennek a kiadásnak a várakozása elősegítette a piac helyreállítását az elmúlt hónapokban. Bár a projektre eddig általában pozitív reakció érkezett, itt az idő eldönti, hogy látunk-e nagyobb eladást, poszt-bejelentést.

Válasz

A fehérlap kiadására adott reakciók többféle okból is pozitívak voltak, az egyiket mindenekelőtt a tudatosságra hívták fel.

Bár furcsának tűnhet a kriptográfia és a blockchain résztvevői számára, a lakosság többségének minimális ismerete van az iparról. A Facebook hatalmas, globális elérhetőséggel rendelkezik, és a belépésükkel hatalmas mennyiségű ember lesz kitéve annak, hogy mi az a kriptográfia, és mit tud nyújtani.

Az egyszerű figyelemfelkeltésen túl vannak olyanok, akik negatív megvilágításban nézték ezeket a híreket. A Facebook már bűnös volt a rossz biztonsági gyakorlatok miatt, valamint obszcén mennyiségű adatot gyűjtött a nyilvánosságról. Tényleg szeretnénk egy ilyen hírű társaságot, amely most bensőséges ismereteket szerez a pénzügyeinkről is? Míg vannak olyanok, amelyek kiemelten kezelik a magánszférát, a felajánlás egyszerű kényelme sokak számára megsínyli a magánéletét.

Meglepetés részletek

Noha az ismertető kiadványukban elárult információk nagy része nem meglepő, sokan nem számítottak KÉT token kiadására.

A kiadandó tokenek nemcsak a fent említett „Mérleg” -et tartalmazzák, hanem egy másodikat is, amely biztonsági tokenként fog működni. Ez a Libra Investment Token néven lesz ismert. Ezt a jelzőt kiosztják a korai befektetőknek, értékesítéséből származó bevételeket a Libra Asset Reserve (az első sorban lévő Libra tokenek „tartalékolására” használt eszközkészlet) létrehozására fordítják..

A Libra Investment Token befektetői a Libra Association tanács részesei lesznek. Mindegyik részesedést kap a tartalékból, biztosítva számukra a tartalékon keletkező kamatból származó osztalékot, bizonyos szavazati jogokkal együtt. A tanács tagságának előnyeiről és felelősségéről a Mérleg Tanács alapelvei oldalon talál részletes információt, ITT.

Háttérkép

Bár a Facebook támogatása elegendő lehet a Calibra sikeréhez, nem lesz szükségük arra, hogy egyedül végezzék el őket. A platform ígérete alapján a Facebooknak több mint 25 különböző vállalat támogatását sikerült megszereznie. Ezek a társaságok a következőket tartalmazzák, de nem kizárólag.

  • Spotify
  • Ebay
  • Vízum
  • MasterCard
  • PayPal
  • Coinbase
  • Uber

E vállalatok mindegyike alapító tagja a Mérleg Társulási Tanácsnak. Mindegyik legalább 10 millió dolláros hozzájárulással ez azt jelenti, hogy a tartalékkészlet jó úton halad az 1 milliárd dolláros kezdeti cél létrehozása felé.

Aggodalom

Noha a közvélemény hajlandó tárt karokkal elfogadni ezt az új felajánlást, a kormányok haboznak ebben. Egyszerűen fogalmazva, az irányító testületeknek biztosítékokra van szükségük a használt adatok és eszközök felhasználásának módjáról.

Ez már nyilvánvalóvá vált, mint az Egyesült Államok Szenátusának Bankbizottsága meghallgatást tervezett július 16-ra. Ennek a meghallgatásnak a célja a Calibra projekt és a felhasználása során felmerülő lehetséges aggályok megvitatása.

Indiai jelenlét

Érdekes megjegyzés, Calibra nem nyújtott be keresetet az indiai Reserve Bankhoz, a Mérleg országon belüli felhasználására és elterjesztésére. Mivel India a világ legnépesebb nemzetét képviseli, ez egy nagy piac, amelyet kihasználatlanul hagynak. Bár ezek korai idők, az indiai hatóságok korábbi álláspontjainak nehéznek bizonyulhatnak. Ennek ellenére a Facebook globális jelenlétének még mindig elégnek kell bizonyulnia ahhoz, hogy a Mérleget nagy magasságokba emelje.

Ipari reakció

Bár a Facebook hatalmas, globális befolyásoló, nem ők az egyetlen ilyen termetű társaságok. A Facebook mellett az elmúlt hónapokban dübörgések hallatszottak, hogy az olyan versenytársak, mint az Amazon és az Alibaba, saját ajánlataikat teszik közzé.

Ezt azonban nemrégiben leállították, mivel ezek a versenytársak jelezték, hogy nincsenek azonnali tervek az ipar melletti merüléshez. A spekulációra az Amazon alelnöke, Patrick Gaulthier válaszolt. Egy nemrégiben tartott konferencián Calibrát kommentálta, kijelentve,

„Friss, spekulatív; az Amazonnál nem igazán foglalkozunk a spekulációval, a mostanában … Az Amazonnál sokat foglalkozunk adatokkal, ezért örülök, ha két vagy három év múlva ezt a beszélgetést folytatom. “

Benyomás

Összességében a Calibra projekt inkább pozitívat, mint negatívat sugároz. Míg a Facebook arra törekszik, hogy még több felhasználói adatot szerezzen, biztosítják a világ számára az érték hatékony átadásának eszközeit. A használat kényelmén túl, ez potenciálisan pozitív hatást gyakorolhat bankok nélküli milliókra szerte a világon – hozzáférést biztosítva ezzel egy jobb életmódhoz. Ez a kezdetektől fogva a Bitcoin célja volt, és akár ezt a Mérleg, akár a Bitcoin révén érjük el, egy lépéssel közelebb került a valósághoz.

Szó az utcákon

A projektben rejlő lehetőségekkel nem lehet meglepő, hogy sokak figyelmét felkeltette. Íme a figyelemre méltó személyek különféle idézetei, amelyek kifejezik gondolataikat a Calibra kapcsán.

Jonathan DeCarteret, az INDX vezérigazgatója kijelentette,

“A Facebook LIBRA érme nagy valószínűséggel átformálja a fizetési ágazatot és valószínűleg a világgazdaság dollármentesítését.”

Markus Feber, a német parlament képviselője kijelentette,

“Ha a Facebook kiteszi kétmilliárd felhasználóját a virtuális pénznemek kockázatainak, ez jó ok lenne arra, hogy az Európai Bizottság megkezdje a megfelelő szabályozási keret kidolgozását a virtuális pénznemek szabályait illetően”

Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digital társalapítója kijelentette,

„Képzeljen el egy olyan világot, ahol a Facebook digitális pénztárcája, a Calibra nemcsak a pénzügyi eszközöket őrizte, hanem lehetővé tette az adatok tárolását és engedélyezését is. Egy pénztárca. Minden tulajdonod van. Alacsony valószínűséggel történik, de nagy a potenciális hatás. Vadabb dolgok történtek.

Andreas Antonopoulos, a Bitcoin ügyvédje kijelentette,

„Noha a Facebook Mérlegje nem versenyez semmilyen nyílt, nyilvános, engedély nélküli, határok nélküli, semleges, cenzúra-ellenálló blokklánccal, a lakossági bankokkal és a központi bankokkal egyaránt * versenyezni fog. Ezt szórakoztató lesz nézni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner