Christian Platzer, a Black Manta Capital társalapítója és ügyvezető partnere – Interjúsorozat

Christian magas rangú HR-szakemberként, ügyvezető igazgatóként és tanácsadóként széles körű tapasztalattal rendelkezik a startupoktól a globális vállalkozásokig (Groupon). Komplex nemzetközi csapatokat irányított magas növekedési környezetben, több mint 30 országban működtek. Berlinben, Zürichben, Sydneyben és Bécsben élt és dolgozott. Christian rajong a startupokért, a tehetséggondozásért, az emberek működéséért és a szervezeti tervezésért.

Munkahelyen kívül Christian szeret jól enni, gyakran utazni és keményen merülni. Máltán van.

Hogyan találkozott először személyesen a kriptovalutákkal?

Valahogy meglehetősen későn botlottam bele a rejtjelbe: 2017-ben egy tanácsadói projekt során, végül kíváncsiságból. Társalapítónk, Alexander Rapatz és én számára a Black Manta Capital Partners létrehozása inkább a blokklánc-képességek elfogadásáról szólt és szól az értékpapírok, a „valós világ eszközeinek” széles körében, nem pedig a kriptográfiai valuta bevezetésének területe. Ez azt jelenti, hogy mind a fiat, mind a kriptovalutákba befektetni lehet a Fekete Manta befektetési platform értékjavaslatunk középpontjában áll.

 

Mi inspirálta a Black Manta Capital Partners elindítására?

A legelső üzleti ötletünk a tokenizált alapok körül forgott. Széles körű és mély tapasztalattal rendelkezünk a kockázatitőke-alapokkal és a magántőkével kapcsolatban csapatunkban. Mégis, amikor alaposan elemeztük a piacot, maradt a kérdés: ki vezeti mindazokat az STO-kat, amelyekbe befektetni szeretnénk? Az egyetlen STO társaságként történő létrehozása összetett és hosszadalmas törekvés; rengeteg szolgáltatást kell összehoznia egy ajánlatért. Végül továbbra is szembe kell néznie az egész csomag pénzügyi szabályozójával. Ez nem könnyű. Ezért egy Tokenization-t mint Service®-t találtunk ki egy Multi-STO-platformon.

 

A token kibocsátók területe Európában zsúfolásig megtelt olyan token kibocsátókkal, mint a Fintelum & Neufund. Hogyan különbözteti meg Fekete Manta egymást?

Zsúfolt? Ellent kell mondanom. Valójában sok FinTech játékos van a térben, amelyek tokenizálási motorokat biztosítanak. Aztán néhány játékos olyan résszel járt, mint Liechtenstein vagy egy londoni homokozóba. De engedéllyel rendelkező pénzügyi szolgáltató intézmények az olyan nagy pénzügyi piacokon, mint Németország, nem látunk túl sokat. Ebben a tekintetben nagyon örülünk és bátorítunk, hogy meg tudtuk győzni a BaFin német pénzügyi szabályozót, hogy adja meg nekik az engedélyüket.

 

Milyen típusú termékeket lehet tokenizálni az Ön platformján?

Ez egy másik módja annak, hogy a Black Manta Befektetési Platform megkülönböztesse az eddig piacon látottaktól: lépésről lépésre, STO by STO, széles portfóliót fejlesztünk ki az ingatlanoktól kezdő vállalkozásokig, kis- és középvállalkozásokig, nyersanyagoktól tokenizált alapokhoz. A befektetőknek, mind a lakossági, mind a szakmai befektetőknek lehetőséget akarunk adni arra, hogy STO-befektetéseiket egy platformon diverzifikálják. Ugyanakkor valamennyi kibocsátónk részesül a regisztrált befektetők meglévő és növekvő csoportjából.

 

Miért kellene az induló vállalkozásoknak vagy a kisvállalkozásoknak választaniuk a hagyományosabb adománygyűjtő módszerek, például a kockázati tőke összehasonlítását?

Számunkra nem tekintjük sem egyiknek sem, sem pedig az adománygyűjtés varázslatos lövedékét kínáló biztonsági tokennek. Ha kezdő kört tervez, akkor jól szolgálhat egy kockázati alap vagy üzleti angyal, annak kapcsolatai és szakértelme. Ha egy felnőtt startup vagy, aki egy B vagy C sorozatú kört néz, vagy egy bejegyzett kis- és középvállalkozás, amelynek tapasztalatai vannak a piacon, akkor sokkal jobban szolgálhat egy STO. Végül abból fakad, hogy mint biztonsági token kibocsátója rendkívül rugalmasan alakítja tőkéjét, és hozzáférést biztosít egy rendkívül nemzetközi pénzügyi piachoz.

 

Nemrégiben együttműködött Tokeny-val a „Multi-STO Platform” elindításában. Meg tudna osztani velünk néhány részletet erről a partnerségről és arról, hogy mit jelent a potenciális ügyfelek számára?

Úgy látjuk, hogy a Tokeny Solutions az európai piacvezető és biztosan az egyik legfontosabb globális szereplő. Platformjuk bevált tapasztalatokkal rendelkezik, stabil és megfelel a szabályozási követelményeknek. Partnerségünkben mindkettőre összpontosítunk, amit a legjobban tudunk elérni: a FinTech on Blockchain rész Tokeny, a Black Manta Capital pedig licencelt pénzügyi szolgáltató intézményként. Az ügyfél számára azt szeretnénk gondolni, hogy mindkét részből a legjobbat hozza ki. Ettől eltekintve egyszerűen élvezzük, hogy együtt dolgozunk ezekkel a srácokkal Luxemburgban.

 

Potenciális ügyfelek számára, akiket érdekelhetnek az Ön szolgáltatásai. Van-e minimális tőke vagy egyéb pénzügyi követelmény?

Általánosságban elmondható, hogy a minimális tőkekövetelmény 5 millió EUR. Bizonyos esetekben kisebb első kört fogunk lefuttatni, de ezek általában felkészítik a piacot egy nagyobb kettes fordulóra.

 

Előre fizetnek-e az ügyfelek, vagy a keletkező bevételből beszedik-e a díjakat??

Az ajánlat strukturálásához és kihelyezéséhez nyújtott szolgáltatásaink megkövetelik a pénzügyi és technikai felépítés megtartóját és a megszerzett tőke sikerdíját. A díj mindkét része a projekt összetettségéhez, a tokenizálandó eszköz típusához, valamint magának az elhelyezésnek a becsült értékesítési és terjesztési erőfeszítéseihez igazodik..

 

Vannak folyamatban lévő projektek??

A Black Manta Befektetési Platform 2020 első negyedévében indul két németországi ingatlanprojektkel. Ezek után hosszú listát nézünk az ajánlatokról és a különféle tokenizált eszközökről, de számukra még túl korai a bejelentések megtétele. Fontos tudnunk, hogy az Európai Unió szolgáltatásainak szabadságán és az úgynevezett MiFID-II irányelven belül képesek vagyunk az STO-k végrehajtására egész Európában, német engedélyünk alapján.

 

Van még valami, amit szeretne megosztani a Black Manta Capital Partners-ről?

Végül egy kérdés, amit nagyon kapok: miért éppen Fekete Manta? És az egyszerű válasz: szenvedélyes búvár vagyok, és a Manta Rays nemcsak a legnagyobb agyi halak, hanem egyszerűen fenséges is, és észbontó, hogy a mélykékben találkozunk velük.

További információkért látogasson el Fekete Manta főváros vagy a Black Manta Capital üzleti listázási oldalunk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner