Globális perspektíva – Európa kiadás

Globális perspektíva

Az év és az évtized végéhez közeledve az értékpapíroknál .io körültekintőnek tartottuk az ipar hangulatának felmérését a jelenlegi helyzetben. Mi a digitális értékpapír-szektor jelenlegi állapota? Ma jobb, mint tegnap volt? Lehet, hogy a „tudásban lévő” személyek úgy érzik, mintha a stratégiai munkát még el kellene végezni.

Ezek mind olyan kérdések, amelyek sokaknak felmerülhetnek, beleértve minket is, mint értékpapírokat.io. Ezt szem előtt tartva kerestük meg az ágazat különböző képviselőit. Mindegyik a földgömb különböző régióiból érkezik.

A következő kommentár betekintést enged a gondolkodási folyamataikba, és abba, hogy a szabályozási környezetek hogyan alakíthatják a piaci megítélést.

Befolyásolók

Afrika, Ázsia, Európa, Észak-Amerika és az Egyesült Királyság azok a régiók, amelyeket úgy döntöttünk, hogy egyedi alapon megnézünk.

A következő vállalatok és vezetőik időt szántak gondolataik megosztására.

  • MERJ (Afrika)
  • InvestaX (Ázsia)
  • Fintelum (Európa)
  • Vertalo (Észak-Amerika)
  • Smartlands (Egyesült Királyság)

Ez a kiadás a Fintelumra (EU) összpontosít, a sorozat későbbi bejegyzései a következő hetekben fognak megjelenni.

Penny a gondolataidért?

Módszertanunk egyszerű volt – tegye fel ugyanazokat az 5 egyszerű kérdést a digitális értékpapírokról 5 vezérigazgatónak / ügyvezetőnek a világ minden tájáról.

A cél? Betekintést nyerhet az ágazat földrajzon alapuló észlelésének és elfogadásának eltéréseibe. Valami, amit fontosnak tartunk, figyelembe véve az ágazat azon lehetőségét, hogy globális szinten befolyásolja a FinTech-et.

Európa – Liza Aizupiete, a Fintelum ügyvezető igazgatója

A digitális értékpapírok köré épített szolgáltatáscsomagot kínáló Fintelum egy észt székhelyű vállalat, amely 2018-ban indult. A társaság teljes mértékben ki akarja használni az észt pénzügyi hírszerző egység (FIU) révén megszerzett licenceket annak érdekében, hogy az ügyfelek átfogó képet kapjanak. felület.

Fintelum #TokeniseYourAssets MagyarázóFintelum #TokeniseYourAssets Magyarázó


Nézze meg ezt a videót a YouTube-on

  1.   Véleménye szerint ez jelenti az eddigi legnagyobb iparági eredményt / akadályt?

LA: Az európai digitális értékpapír-teret nézve azt mondanám, hogy a legnagyobb eredmény az iparral kapcsolatos tudatosság növelése általában. Részt vettem az EU Bizottságának a kriptovalutákkal és az ICO-kkal foglalkozó magas szintű kerekasztalán még 2018 februárjában. Ez volt az egyik első kísérlet arra, hogy a kriptográfiai ipar résztvevői és az EU szabályozói összegyűljenek egy asztal körül, és megvitassák az ipar felügyeletét..

A kriptopénzek egy dolog. Ez a monetáris elmélethez és a személyes szabadság kifejezéséhez kapcsolódik. De amikor belép az értékpapírok területére, amelyek történelmileg a befektetővédelem szempontjából erősen szabályozott területet jelentenek, akkor a meglévő értékpapír-törvényekkel kell szembenézni, amelyekkel számolni kell..

Az ICO-k teljesen új eszközosztályként jelentek meg. Külön áll a digitális eszközök térében. Az STO-k azonban nem kevesebbek, mint a jogi megállapodások jelenleg hatályos formáinak digitális ábrázolása.

Ezért az iparági szereplők számára először saját maguknak kellett megérteniük, hogy mi a digitális értékpapír, majd oktatni és felhívni a figyelmet másokra és különösen a szabályozókra. Valóban bíztató annak tanúja, hogy a Blockchain mint technológia és általában a fintech ipar fejlesztése az EU Bizottságának elnöke, Ursula von der Leyen által 2019 decemberében felavatott politikai beszéd egyik fő célkitűzésének számít..

  1.   A fent említett eredmények megalapozzák az iparágat, ami továbbra is a legnagyobb akadály marad?

LA: Kevés akadálya van annak, hogy az értékpapírok digitális formában létezzenek. Különösen, ha kriptográfiai programozható tokenekként akarjuk képviselni őket, mindenki számára nyilvánosan láthatóak, de a tényleges tulajdonjog tekintetében még elkeseredtek. Továbbá kötelesek vagyunk betartani a hatályos helyi értékpapír-törvényeket, amelyek egységesen előírják a befektetők védelmét. Innen következik, hogy a decentralizáció nem feltétlenül lehetséges, és az értékpapír-törvények szigorú betartásának biztosításához központosított irányításra és exogén ellenőrzésekre van szükség.

Alábecsülendő lenne azonban azt állítani, hogy éppen ezek a törvények relevánsak manapság. Valójában az egész iparból hiányzik az innováció, éppen azért, mert ezeket a törvényeket arra a napra és korra írták, amikor az internet nem volt valami, nemhogy okostelefon vagy kriptovaluta.

Mind az elsődleges kibocsátás, mind a másodlagos piaci műveletek gyakorlati akadályokkal járnak. A legtöbb európai jogrendszerben nem lehet kriptovalutával vásárolni értékpapírokat.

Egy másik akadály a lokalizációval kapcsolatos, amikor egy projekt határokon átnyúló befektetőket vonz. A legtöbb crowdfunding platform a helyi befektetői forrásokra korlátozza alkalmazási körét, míg a kriptovaluták lehetővé tennék a határok nélküli befektetési áramlást. Ez különösen vonzó lehet a kevésbé gazdasági és politikai szabadságokkal rendelkező nemzetek számára, hogy egy egyértelmű jogállamisággal rendelkező országban fektessenek be, például az európai tagállamok.

Ugyanez vonatkozik a digitális értékpapírok másodlagos piacának működtetésére. Európában kötelezővé válna a helyi engedély (banki, brókeri vagy MTF-engedély) megszerzése. A másodlagos piac egyértelműen túlszabályozott, és indokolatlanul, amikor a kis kapitalizációjú értékpapírokról van szó.

Egy pozitív fejlemény látható azonban az EU crowdfunding szabályozási kezdeményezésében. A javaslat célja a másodlagos piaci műveletekre nehezedő szabályozási terhek csökkentése, lehetővé téve a faliújság típusú illesztést a kis kapitalizációjú értékpapírok esetében.

Összességében a biztonsági jelzés elsősorban jogi akadályt jelent, ha valaki jól akarja ezt tenni. Helyesen azt értem, hogy globális szinten lehetővé teszem a kriptovalutákba történő befektetést és cserét, és ugyanakkor a helyi értékpapír-törvényeknek megfelelően működöm.

Számos akadály áll fenn, amelyek közül néhányat a Fintelumnál megpróbálunk leküzdeni a helyi értékpapír-törvény változásainak lobbizásával. Célunk, hogy az értékpapír-tokenek átruházható értékpapír-eszközökként működhessenek egy adott joghatóságban. Ezáltal olcsóbb és technikailag hatékonyabb módon enyhítheti a kibocsátást és a részvénykönyvek későbbi vezetését.

  1.   Tekintetében barátságosszabályozás és a kormány elfogadása, észrevette-e, hogy bármely ország otthagyja a többit?

LA: Vannak olyan országok Európában, amelyek megpróbálták befogadni a kripto- és blokklánc-innovációt. És azok, akik a legjobb szándékkal ugyan, de siettek szabályozni.

Vegyük példának Máltát. Tavaly alkalmam volt egy Token Modellező panelen ülni az első máltai Blockchain csúcstalálkozón, amelyen több mint 8500 ember vett részt. Ez az esemény egybeesett a kriptográfia és a blokklánc új törvényével, amely 2018. november 1-jén lép hatályba. Bár a cél az volt, hogy Málta legyen a blokklánc-üzlet és az innováció központja, az eredmény éppen ellenkezőleg. Jórészt a fölényes és korlátozó szabályrendszer miatt egy évvel később nincs olyan sok vállalkozás, amely Máltán alapítana.

Egy másik pörgésnél például Németország egészen a közelmúltig nem rendelkezett semmiféle kriptográfiai szabályozással. De törvényes volt a kriptopénzek használata adósságinstrumentumok vásárlásához és cseréjéhez.

Egy másik progresszív fejlemény következett be tavaly Luxemburgból és Franciaországból. Általánosságban elmondható, hogy mindkét ország elfogadta az értékpapírokra vonatkozó szabályozási jóváhagyását, hogy a blockchain alapú képviselet érvényes, elfogadható és teljesen törvényes legyen.

  1.   Sokat tettek a digitális értékpapírok átalakító képességeiről. Lehetséges, hogy számos iparágban befolyásolhatja a változásokat, és úgy érzi, hogy a legtöbbet profitálja a digitális értékpapír-szektorból?

LA: A kriptográfiai, programozható blokklánc-pénz megjelenésével máris haladást láthatunk a globális pénzügyi befogadásban. A puszta létezésük révén az olyan kriptovaluták, mint a bitcoin és az éter, alternatív monetáris rendszereket kínálnak azoknak, akik nem értenek egyet fiat társaikkal a világ minden nemzetállamában.

Ha az első felhasználási eset pénz volt, akkor a második legfontosabb felhasználási eset a befektetés. A digitális értékpapírok, amelyeket a Fintelumnál terveztünk, a jogi megállapodások jelenleg hatályos formáinak digitális ábrázolása. Kétségtelen, hogy a törvény ma túlságosan korlátozó, sőt lényegtelen. Végül megváltozik, alkalmazkodik és javulni fog.

Eközben, ha a blockchain alapú átruházható értékpapírok hamarosan elkezdik népesíteni a nyilvános peer-to-peer blokkláncokat, akkor sokkal nagyobb adatátlátást, inkluzivitást és valódi globalizációt kell látnunk.

 Ha az adatok hozzáférhetőbbek, ez azt is jelenti, hogy a lakossági befektetők oktatási szintje és általános megértése óhatatlanul növekedni fog.

Bármely iparágnak szüksége van valamilyen esemény megbízhatatlan és állandó nyomára, vagy ha megváltoztathatatlan digitális nyilvános nyilvántartásra van szüksége. Mert a technológia valóban megérkezett.

  1.   Előretekintve, hol látja a digitális értékpapírokat a növekedési pálya mentén a következő két és öt évben?

LA: A technológia fejlődése ellenére nekünk, az embereknek még mindig fel kell fognunk mindent, ami most lehetséges. Két év múlva sok bevált üzleti eset állhat rendelkezésünkre. De ugyanakkor minden bizonnyal továbbra is ismereteket szerzünk és javítjuk az örökbefogadást. A tanulási görbe végül meredekebb lesz, különösen a fejlettebb gazdaságokban. A legkevésbé fejlett gazdaságok a politikai körülmények miatt akár az örökbefogadás élvonalában is lehetnek.

Öt év múlva minden megváltozhat. Talán addigra új technológiáink lesznek, amelyekhez alkalmazkodnunk kell. Vegyünk például kvantumképességeket vagy mesterséges intelligencia alkalmazásokat.

Ma azonban az a szándékunk, hogy a programozható értékpapírokat párosítsuk a programozható pénzzel. Más szavakkal, bocsásson ki és párosítson értékpapírokat a kriptovaluták ellen, és ezzel elősegítse az átvételi és felhasználási eseteket.

Következtetés

Nos, megvan! Mivel 2019 hamarosan lezárul, egyértelmű tendencia látható az ágazaton belül – pozitív. Bár számos akadály teljesült és elhárult, még sok más marad a láthatáron. Ennek ellenére a digitális értékpapírok lehetőségei a FinTech átalakítására továbbra is ugyanolyan tantalizálóak, mint valaha.

Néhány hónap múlva megérintjük a bázist, hogy újra felmérjük az ipar hangulatát egy új influencer-készlettel a világ minden tájáról. Addig maradjon tájékozott az értékpapírok gyakoriságával.io!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map