Három kulcsfontosságú lépés, amely új korszakot jelenthet a blokklánc-alapú digitális pénzügyek számára

Tal Elyashiv, alapító & Vezérigazgató, SPiCE VC

Az elmúlt években tanúi lehetünk annak, hogy a digitális pénzügyi fegyverkezési verseny az egész világon felmelegszik. Legyen szó központi banki digitális valutáról (CBDC), kriptovalutáról vagy digitális értékpapírokról, a blockchain technológia hajtja a pénzügy fejlődését globális szuperhatalmakkal, amelyek a felsőbbrendűségért küzdenek..

A világ központi bankjainak több mint 80% -a a digitális valuták saját verzióit vizsgálják, de Kína, az Egyesült Államok és az EU rendelkezik a digitális gazdaság jövőjének meghatározásához szükséges erőforrásokkal, technológiával és infrastruktúrával. Míg sok amerikai vállalkozás magáévá teszi, sőt vezeti is a digitális pénzügyi forradalmat, az Egyesült Államok kormánya tétovázott, és vitathatatlanul lassan reagált a kriptovaluta-előírásokra és a CBDC végrehajtására. Ennek a vonakodásnak az eredménye? Ebben a teknős- és mezei nyúl-forgatókönyvben Kína ugrott előre első piaci előnyök megszerzése. Ugyanakkor, csakúgy, mint a mesében, ez nem azt jelenti, hogy az Egyesült Államok kárhoztatott.

Egy új adminisztráció megérkezésével a dolgok változhatnak. Néhány érdekes lépést tett a közelmúltban a Biden-adminisztráció, amelyek sokak számára jelzik az ebben az évben és azon túli változásokat. Biden két megbeszélést hajtott végre, amelyek kulcsfontosságúak a blokklánc-alapú digitális pénzügyi világ előrehaladásához:

Janet Yellen

A Biden-adminisztráció új kincstári titkára az Janet Yellen, aki nagyon érdekelt a kriptopénz szabályozásában. A írásbeli válasz a szenátus pénzügyi bizottságának a múlt hónapban Yellen azt mondta: „Azt hiszem, alaposan meg kell vizsgálnunk, hogyan lehet ösztönözni őket törvényes tevékenységekre, miközben korlátozni kell a rosszindulatú és illegális tevékenységekhez való felhasználásukat. Ha megerősítést nyernek, szorosan együtt kívánok működni a Szövetségi Tartalék Igazgatósággal és a többi szövetségi banki és értékpapír-szabályozóval annak érdekében, hogy miként valósíthatjuk meg hatékony és hatékony szabályozási keretet ezekre és más fintech-újításokra.

A múlt történelméből egyértelmű, hogy Janet Yellen nem zárkózik el a szabályozástól. De bár a szabályozás negatív konnotációval bír egyesek számára, a pénzügyi ágazat a józan ész szabályozását kiáltja erre a térre, hogy valaha is előreléphessen. A szabályozatlan iparágak szürkeségét túl kockázatosnak tartják a nagyobb pénzügyi intézményi szereplők számára, amelyek a világot és vállalkozásukat szabályozási lencséken keresztül látják. Janet Yellen lehet az a nő, aki elvégzi a munkát.

Gary Gensler

Biden választása az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) elnökének, Gary Gensler volt a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) korábbi elnöke, és kriptovalutával foglalkozó tanfolyamokat tartott az MIT Sloan-nál. A Ripple igazgatója is volt, és a kongresszus előtt sokszor vallott a kriptovalutáról. Gensler kinevezése szélesebb perspektívát ad a kriptovaluták és a blokklánc kereteihez.

Egy MIT-konferencián 2018-ban Gensler ezt feltette A Ripple XRP és az Ethereum ETH digitális értékpapírnak kell tekinteni. Míg az ETH már nincs a SEC szkennere alatt, addig a Ripple XRP-je az. Akkor Gensler azt jósolta, hogy a bíróságok végső soron eldöntik az XRP, mint biztosíték sorsát. Ez az esemény már folyamatban van, és ügynökségének nagy keze lesz dönteni annak kimeneteléről.

„Valóságos, hogy ennek a technológiának a változás katalizátorának kell lennie” – mondta Gensler megduplázta a blockchain technológia jövőbeli potenciálját egy 2019-es kiadásban. “Ez az utolsó pont – a változás katalizátorként működő kripto- és blokklánc-technológia – nem biztos, hogy teljesíti a maximalisták fokozott elvárásait, de [Satoshi] Nakamoto legtartósabb korai hozzájárulása lehet.”

FinCEN Hold

A kincstár és a CFTC élén álló választásai mellett a Biden-adminisztráció azonnal megtartotta a Pénzügyi Bűnözés Elleni Hálózat (FinCEN) által javasolt szabályt. Az iroda alatt javasolt szabály, a bankoknak és a pénzszolgáltatóknak jelentéseket kell benyújtaniuk, nyilvántartást kell vezetniük és ellenőrizniük kell azon ügyfelek személyazonosságát, akik saját kriptovaluta pénztárcákkal folytatnak tranzakciókat. Ez a szabály megkövetelné a rejtjelcseréktől, hogy név- és címadatokat rögzítsenek napi 3000 USD-t meghaladó összegű, magán pénztárcákba kerülő tranzakciók esetén..

A nyilvántartás vezetése és a partner részletei 45 napos meghosszabbítást jelentenek a probléma összetettsége miatt. Ez a lépés, bár nem feltétlenül mutat konkrét irányt, jelzi a jelenlegi közigazgatás érdeklődését a digitális pénzügyi szabályok és szabályozások alaposabb megvizsgálása iránt, hogy megalapozott döntéseket hozzon a teljes piac jövője alapján..

Fúj a változás (és a haladás) szele

Ez egy különösen kritikus szakasz a kriptovaluták és a blokklánc számára. Az intézményi befektetők továbbra is az eszközosztályba melegednek. A mai napig azonban egyetlen másik mainstream lakossági befektető sem tett ilyen merész lépést, mint a BlackRock tette ebben az évben. A világ legnagyobb vagyonkezelője tájékoztatót nyújtott be a SEC-hez új ETF-jéhez – amely elsőként kínálta kriptovalutát (Bitcoin határidős ügyleteket).

Egy másik bólintás a cég iránti fokozott érdeklődés iránt a blockchain alapú digitális pénzügyek iránt az a betöltetlen állás egy New York-i székhelyű blockchain alelnök számára. Az a személy, aki betölti a rendelkezésre álló pozíciót (amint azt a kiküldetés említi) segít a kriptográfiai eszközök értékelésében.

Annak érdekében, hogy a kriptovaluta mainstream eszközzé váljon, az amerikai pénzintézeteknek meg kell tenniük a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy azt a tömegek számára elérhetővé tegyék. Jelenleg bárki számára nehéz a kriptopénz birtoklása, de a BlackRock ETF fejlesztése elérhetővé teheti a kriptopiacot a mindennapi befektetők számára. Sokuknak fogalma sincs, hogyan lehet kereskedni a kriptovalutával.

Az ígéretes BlackRock ETF kezdeményezés mellett a piacon további két jelentős fejlesztés keltett némi izgalmat. Először is, a Tesla most vett 1,5 milliárd dollár értékű Bitcoin és azt tervezi, hogy elfogadja fizetési módként. Ezenkívül, amikor a kombinált kriptovaluta piac elmúlt 1 billió dollár januárban, Coinbase, Észak-Amerika legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéje kereskedési volumen alapján első nyilvános ajánlattételt (IPO) nyújtott be a SEC-hez.

A kongresszus és a SEC is részt akar venni az akcióban. A SEC nemrégiben ügyet nyújtott be ellen A Ripple XRP-je, a piaci kapitalizáció szerint a harmadik legnagyobb kriptovaluta, azt állítva, hogy nem regisztrált értékpapírról van szó – új nyomot kínálva a SEC jövőbeni szabályozási és végrehajtási tevékenységének lehetséges irányáról. Külön-külön, a kongresszus azt fontolgatja, hogy miként valósíthatja meg az új valós idejű fizetési szolgáltatásokat és hogyan fokozhatja a pénzügyi befogadást ebben az évben, különféle célokat célozva meg, amelyeket a kriptográfiai közösség már régóta megvitatott. Ez minden bizonnyal egy kritikus beszélgetés, amelyben az ipar részt akar venni.

A kártyákban: Digitális pénzügyi előrejelzések

A Biden-adminisztrációnak lehetősége van és hajlandósága az egyértelműség és ennek eredményeként a digitális eszközök és a Blockchain, egy több mint egy évtizede létező technológia kedvező szabályozási környezetének megteremtésére, amelyet azonban sok törvényhozó még mindig mély gyanakvással néz. . A szabályozás gyorsabban fog haladni az adminisztráció során, ami lehetővé teszi és ösztönzi a piaci részvétel fokozását. Az egyértelmű szabályozás jobban megfelel a tömeges elfogadásnak és az előrelépésnek a digitális pénzügyi térben, szinte attól függetlenül, hogy mennyire szigorúak.

A digitális eszközök és a Blockchain / DLT intézményes elfogadása az elkövetkező néhány évben tovább gyorsul. A jelenlegi elfogadási hullám tovább fog növekedni az Egyesült Államokban és Európában a szabályozási keret fejlődésének, valamint az intézményi szintű digitális eszközökön alapuló pénzügyi eszközök elérhetőségének köszönhetően. A digitális eszközök és a Blockchain kiskereskedelmi alkalmazása is növekszik, mivel az olyan pénzügyi eszközök, mint az ETF, sokkal könnyebben hozzáférhetővé teszik a lakossági befektetők számára.

Nincs kristálygömb, és senki sem tudja megjósolni, hogy a Biden-adminisztráció milyen lépéseket hajt végre a következő lépésben. Azt azonban tudjuk, hogy a lendület épül, az érdeklődés felgyorsul, és a döntések és az irányok a sarkon vannak. Fogd meg a pattogatott kukoricát …

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner