Liza Aizupiete, a Fintelum – Interjúsorozat ügyvezető igazgatója

Liza Aizupiete az európai alapú token launch (ICO és STO) platform, a Fintelum ügyvezető igazgatója. Liza nagy tapasztalattal rendelkezik a hagyományos alapkezelés terén, és egyben tapasztalt blockchain vállalkozó is, sikeresen elindította és tőkét gyűjtött a Globitex számára, ahol társalapító és ügyvezető igazgató volt..

RS: Nemrégiben alapított egy Fintelum nevű céget, tudna mondani egy kicsit többet arról, hogy mit csinál a Fintelum és milyen piacokat szolgál.

LA: A Fintelum szolgáltatásai az alábbiak szerint foglalhatók össze:

– Elsődleges token kibocsátás

– KYC / AML megfelelés

– Intelligens szerződések (segédprogramok és biztonsági tokenek)

– A Crypto finanszírozza az együttes őrizetet

– Token transzfer ügynökség

– Vállalati akciók

– Másodlagos token OTC cserepult

A Fintelumnál egy token indító platformot építettünk, hogy a tokenek kibocsátóit kielégítsük a műszakilag megfelelő és megfelelő ICO / STO tokenek értékesítésében. A Fintelum arra hivatott, hogy európai földön szolgáltatást nyújtson a globális ügyfélkör számára. A fő szolgáltatások a megfelelés, a titkosítási alapok együttes őrzése és az intelligens szerződések. A biztonsági tokenipar számára a Fintelum token tulajdonjog-átruházási ügynökként működik, biztosítva a másodpiacot token OTC asztalon keresztül, és folyamatos blockchain alapú vállalati akciószolgáltatásokat nyújt, például szavazást, osztalékot és bejelentéseket.

RS: Miben különbözik a Fintelum a többi token kibocsátó vállalattól?

LA: A Fintelum egyedülálló értékesítési pontjai:

– Integrált kriptográf multisig pénztárca szolgáltatások és az alapok együttes letétkezelése

– Token transzfer ügynökség és OTC pénzváltó pult

– Átfogó igény szerinti jelentés

A Fintelum-ot 2018-ban alapították, majd az észt FIU engedélyezte, hogy az EU pénzmosás elleni törvényeinek megfelelő szolgáltatásokat nyújtson a kriptográfia számára. A fő megkülönböztető tényezők azon előnyökben rejlenek, amelyeket a Fintelum ügyfelei egy hosszú távú, pénzügyi tapasztalattal, saját szabályozott kriptovaluta-csereépítéssel és -üzemeltetéssel kapcsolatos tapasztalattal rendelkezhetnek.

Először is, a Fintelum több pénznemű hideg / meleg pénztárca-kezelő rendszert kínál együttgondnoksággal a nagyobb megbízhatóság érdekében. A kibocsátók megnyugodhatnak, hogy minden technikai, blokklánc- és megfeleléssel kapcsolatos munkát a legnagyobb gondossággal fognak végezni. Ehhez kiépítettünk egy átfogó háttérirodát, ahol a kibocsátók biztonságosan navigálhatnak és ellenőrizhetik adománygyűjtésüket. A kampányok és programok létrehozásától a befektetői adatok és leányvállalatok kezeléséig.

Egy másik megkülönböztető képesség az Ethereum alapú biztonsági token STO megvalósításunk és az azt követő OTC asztal. A Fintelum képes token transzfer ügynökként működni, fenntartva a blockchain alapú tőkésítési táblákat vagy a részvényesek nyilvántartását a vállalatok vagy más tokenizált eszközök számára. Példa nélküli rendelkezésre állást hozunk létre a jogosult (engedélyezőlistára felvett) társak számára, hogy mind biztonsági, mind segédprogram-tokeneket cseréljenek.

A segédeszközök esetében a Fintelum megkülönbözteti a KYC / AML megfelelés szisztematikus megközelítésével. A sikeres adománygyűjtés után a kibocsátók átfogó jelentési rendszerre támaszkodhatnak. Minden összegyűjtött és ellenőrzött adat elérhetővé tehető azoknak a bankoknak és más pénzügyi intézményeknek, amelyek egyébként képtelenek lennének kiszolgálni egy nem megfelelő vállalatot. Valójában több olyan bankunk és pénzforgalmi szolgáltatónk van, amelyek fiat szolgáltatásokat kínálnak a Fintelum ügyfeleinek.

Összességében a Fintelum szolgáltatásai tartalmazzák a legfontosabb funkciókat a kriptográfiai adománygyűjtés sikeres elindításához. A kibocsátóknak továbbra is saját helyi jogi tanácsadóval kell rendelkezniük, és világos elképzeléssel kell rendelkezniük saját marketingstratégiájukról, míg a többit a Fintelum végzi. Nyugodtan kijelenthető, hogy a Fintelum szolgáltatási csomag a legátfogóbb a piacon.

RS: Széleskörű tapasztalattal rendelkezik a fintech és az alapok terén, milyen okokból döntött úgy, hogy token kibocsátó céget alapít valamilyen más típusú kriptográfiai szolgáltatás vagy vállalkozás helyett?

LA: Röviden:

– A vállalatok a know-how-t keresték

– Az ipar és a technológia megértése

– A tőkepiacok globális változásának előrejelzése

Miután sikeresen teljesítettünk egy 10 millió eurós ICO adománygyűjtést, volt cégünk számára több projekt kereste meg bennünket, hogy megismerjék a kriptográfiai crowdfunding működését. És mivel a megfelelés és az AML elsőbbséget élvez az anonim kriptográfiai adományokkal szemben, természetesnek gondoltuk, hogy bővítsük tapasztalatainkat és intézményi megértésünket, hogy a tőkepiacok hogyan fognak fejlődni. Az ICO-k vagy a közüzemi jelzők már történelmi nyomot gyakoroltak a tőkepiaci iparban. Hasonlóképpen, az STO-k vagy a biztonsági tokenek továbbra is átalakítják a tőkepiacokat, és örömmel várjuk, hogy ezt a változást új üzletágunkkal lecsökkentsük.

RS: Korábban ICO-t csinált korábbi vállalatával, a Globitex-szel, mit tanult az ICO-tól, amely segíthet a tokint kibocsátóknak a Fintelum platformon?

LA: Tanácsunk:

– Találja meg a megfelelő partnereket

– Munka szakemberekkel

– Növelje közösségét

Az ICO vezetésének legfontosabb elvonása az volt, hogy nagyon fontos, hogy melyik szakaszban van a cége, milyen részvényesei és partnerei vannak, és mely szolgáltatókat választja az adománygyűjtéshez. Lehet, hogy van egy csodálatos ötlete, technikailag kifogástalan terméke. De olyan professzionális szolgáltatókra van szüksége, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy az adománygyűjtés valóban megtörténjen.

Nagyon szerencsénk volt a mieinkkel. 10 millió eurót sikerült összegyűjteni és 24 órán belül lezártuk nyilvános értékesítésünket. Ha nem vesszük figyelembe a kampányunk időzítését, akkor is fontos, hogy világos elképzeléseink legyenek arról, kit szeretnénk megcélozni befektetőiként és / vagy termékfelhasználóként – a közösségként. Mivel az ICO, valamint az STO kampány véletlenül marketing kampányként működik az Ön jelenlegi vagy jövőbeni termékének vagy szolgáltatásának. És időt és erőfeszítést kell fordítania, hogy elérje közösségét, megmutassa a világnak, hogy terméke létezik és érdemes befektetni rá.

Érdemes megjegyezni, hogy az STO-knak több jogi értelme van, de sokkal kevesebb a kiskereskedelem. Határozottan elmúltak azok az idők, amikor százmilliókat gyűjtöttek egy kemény papír nélküli ötletért. De az ICO-k nem halottak. Még mindig arra számítok, hogy ebben a évben és a következő évben megjelennek néhány fő segédprogram-token. Az STO-k viszont szépen működhetnek a crowdfunding törvény kivételével, legfeljebb 5-8 millió euróig – a tájékoztató rendelet szerint (az irányelv helyébe lépő 2019 júliusában) Európában.

Az ICO-k számára egy fix és garantált kemény fedezet növeli az adománygyűjtés sikerét és népszerűségét. Az STO-k esetén a kemény fedezetet egyértelmű törvényes jogok és elvárások váltják fel.

RS: Ön szerint milyen típusú vállalatok a legalkalmasabbak az STO elindítására?

LA: Véleményem szerint:

– Kis- és közepes méretű vállalkozások, ideális esetben bevételi forrásokkal

– Globális alapkezelő társaságok meglévő előfizetőkkel (befektetők)

– Ingatlan vagy finanszírozási projektek vonzó kamatlábbal

– Alternatív energiaprojektek, környezeti hatással és jó osztalék kilátásokkal

– Játék és sport nagy kiskereskedelmi követéssel

Ma az STO potenciális vásárlójának le kell küzdenie a terhes KYC / AML profilalkotási folyamatokat, hogy megfeleljen az értékpapír értékesítésének. A joghatóságtól és a projektkínálattól függően a fájdalom szintje változhat. De nyilvánvaló, hogy az STO-ba vagy az ICO-ba történő befektetés ma sokkal bonyolultabb, mint alig egy évvel ezelőtt, hozzájárulva egy közüzemi token projekt fejlesztéséhez. Ezért az STO-nak kellően vonzó ajánlatnak kell lennie a befektetési fájdalomra. Valójában a részvény- vagy adósságjelzők esetében az STO-kibocsátóknak nagyszerű javaslatot kell tenniük az asztalra ahhoz, hogy befektetéseket vonzhassanak.

RS: Személyesen milyen típusú vállalatokat szeretne látni a kriptovaluta térben, hogy az ipar egésze szélesebb körű elterjedést érhessen el?

LA: Fogadnék a következőkre:

– Sport és játékok

– Virtuális valóság

– Étel

A Fintelumnál aránytalanul több megkeresést kapunk ingatlanokkal kapcsolatos cégektől, mint bármely más szektorból. Jelenleg ez a helyzet. Ennek oka lehet, hogy az ingatlan kemény eszköz. Az árukhoz, a nemesfémekhez hasonlóan az ingatlanok is az emberek. A komplex részvényprogramokba történő befektetés kifinomultabb és / vagy kockázati étvágyat igényelhet. Személy szerint szeretném, ha a segédprogramok továbbra is fennmaradnának. Számos nagyszerű ötlettel találkoztunk. De a jelenlegi piac elől való félelem ellenállást és nem hajlandóságot mutat a vezetők számára, hogy elmélyüljenek egy jelző elindításának folyamatában.

A három kategória, nevezetesen a sport / játékok, a VR és az élelmiszeripar a legmegfelelőbb az ICO típusú adománygyűjtéshez, mivel a hűséges lakossági ügyfélkör mindegyikük rendelkezik, vagy képesek parancsolni. A pénzügy mint szektor már megtörtént, figyelmeztetésekkel. Ez intézményi érdekeket és ennek eredményeként komoly áringadozást eredményezett. De ha a tömegpiacra rátalálunk ezen iparágak bármelyikén keresztül, képesek lehetünk fenntartani a stabil és szilárd örökbefogadás mértékét.

RS: Több mint három éve női vállalkozó vagy a kriptovaluta térben. Mesélnél arról, hogy milyen előnyökkel vagy kihívásokkal járhatsz a nőknek a férfiak által uralt területen?

LA: Lettországban születtem és Svájcban tanultam. A Világbank nyílt tudásjelentése szerint hat gazdaság – Belgium, Dánia, Franciaország, Luxemburg, Svédország és Lettország élmezőnye – 100-at ért el a Women, Business és a Law indexben, vagyis egyenlő törvényes jogokat biztosítanak a nőknek és a férfiaknak a mért területeken, míg Svájc valamivel alacsonyabb, 97,50-es pontszámot mutat. Az EuroStat legfrissebb felmérése szerint Lettországban a legmagasabb a női vezetők aránya az egész EU-ban.

Ez azt mutatja, hogy a nőknek a fejlett világgazdaságokban általában nem tapasztalhatók különbségek vagy különleges kihívások. Nincs ez másként a kialakuló kriptotérben sem. Bár az ipar túlnyomórészt férfi, a szabályok mindkét nem esetében ugyanazok. Ennélfogva nem éreztem különösebb kihívásokat női vállalkozóként. Valójában az egyetlen kihívás többnyire önmaguk által szabott. Ennek oka, hogy bizonyos nemi elfogultság miatt a nők általában kritikusabbak, különösen önmagukkal szemben. Tehát, ha van ilyen, a kihívások önmaguk által okozottak, és nincsenek teljesen összefüggésben a külső tényezőkkel.

RS: Leírnád röviden, hogy néz ki a következő két év az ICO-k és az STO-k számára.

LA: Az elkövetkező évek lassú gyógyulást jelentenek az ICO túlteljesítése után, amely a 2017-18-as években tetőzött. A kriptovaluta- és a rejtjelezési eszközök iparának fellendülése és lejárata lesz, ahol az STO-nak fontos helye lesz, precedenseket teremtve a joghatóságok között.

Az ICO-k soha nem látott, tízszeres befektetési megtérülést értek el, összességében meghaladva a 20 milliárd USD támogatást. A kripto adománygyűjtés folytatódik, de ez professzionálisabb módon történik; törvénytisztelőbb módon; remélhetőleg egyszerre innovatív.

Nem lenne szerencsés, ha a törvényalkotók úgy döntenének, hogy valójában nincs szükségünk innovációra, és hogy a meglévő rendszer elég jó olyan, amilyen. Remélem, hogy növekedni fog a verseny, és a belépés akadályai nem fognak aránytalanul felvetődni. Tehát az új belépők és újítók életük során esélyt kaphatnak arra, hogy a szót valóban jobbá tegyék.

RS: Van még valami, amit meg szeretnél osztani az olvasókkal?

LA: A Fintelum szolgáltatások elindításának felkérésére felkérem a lehetséges token-kibocsátókat, hogy vegyenek részt húsvéti megállapodásunkban. 2019. március 21-től április 21-ig a Fintelum a fedélzeti díj felét az összes jogosult token-kibocsátónak átutalja, akik ezen idő alatt jelentkeznek.

Forduljon a Fintelumhoz itt a megfelelő ICO vagy STO token értékesítés elindításához.

Ezenkívül az energikus önindítók számára a #TokeniseYourAssets hashtag használata a közösségi médiában segíteni fog egy szakmai és munkalehetőséget a Fintelummal.

Lépjen kapcsolatba a Fintelummal a [email protected] további információért.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner