Matthew Unger, az iComply Investor Services Inc. vezérigazgatója – Interjúsorozat

Matthew a vezérigazgatója iComply (iComply Investor Services Inc.) egy díjnyertes Regtech platform, amely több mint 160 országra kiterjedő intézményi finanszírozás digitalizálását biztosítja..

Hosszú évek óta foglalkozik kriptovalutával. Meg tudná osztani velünk, hogyan tanult először a kriptográfiáról?

A kriptovalutáról (Bitcoin) először 2011-ben hallottam egy vancouveri találkozón. Előtte több mint fél évtizedet töltöttem vagyonkezelőként. Láttam, hogy a blockchain technológia hogyan alakítja át a tőkepiacokat. Azóta rengeteg újítást láttunk. Összehasonlítva a digitális médiával – ha a Bitcoin a Napster of Finance volt, az Ethereum intelligens szerződése a BitTorrent volt.

Hogyan találkozott az iComply Investor Services koncepciójával?

Az iComply iránti igény két nagy eseményből fakadt: 2014-ben a fintech, amelynek dolgoztam, platformot épített a brókerkereskedők és vagyonkezelők számára, hogy teljes üzletüket iPad-ről kezeljék. A KYC számára volt néhány API a piacon, de ezeknek az eszközöknek a legtöbbje ma sem tesz mást, mint a beépítést vagy a személyazonosság ellenőrzését.

Az elmúlt 15 évben számos szabályozási ellenőrzési cikluson mentem keresztül, és 2005-ben elvégeztem az első AML-képzést. Szükségem volt egy olyan eszköztárra, amely lehetővé tenné a vállalkozások számára, hogy könnyedén kezeljék a globális eltéréseket és a helyi szabályozás gyakori változtatásait – akár beszállás, személyazonosság-ellenőrzés, AML, vagy akár nyilvánosságra hozatal és jogi megállapodások. Ma az iComply intézményi szintű azonosítási és kockázatkezelési eszközöket kínál, amelyek támogatják az AML betartását az ügyfelek teljes életciklusán keresztül.

Ön egy 2016-os projektet vezetett Ethereum intelligens szerződések felhasználásával, hogy automatizálja a CME kamatcsereügyletek LIBOR feletti kereskedelmét. Hogyan működött ez és mi volt az eredmény?

Valójában csak a koncepció igazolásának (POC) a technikai részét vezettem egy csapattal az MIT-nél. Célunk egy üzleti eset és technikai POC kiépítése volt, hogy azonosítsuk, alkalmazhatók-e intelligens szerződések a derivatívák elszámolásához. Ez megkövetelte, hogy feltérképezzük a világ második legnagyobb elszámolóházának teljes munkafolyamatát, üzleti és megfelelőségi követelményeit. Összekötöttük a pontokat a tranzakciós partnerek, ügyvédi irodáik és egy saját tulajdonú szoftver webe között.

Visszatekintve a megoldásunk rendetlenség volt – túl sok logikánk és potenciálisan bizalmas információnk volt a láncban, és az Ethereumot beépítették a Salesforce testreszabott felületébe. Korai idők voltak. Röviddel azután, hogy a DAO katasztrófa kibontakozott, és az ebből fakadó kemény villa megölte a főbb intézmények minden érdeklődését. Ennek ellenére a POC eredményei izgalmasak voltak – vehetünk egy hagyományos intézményi folyamatot, amely 4-6 hétig tart, és tranzakciónként 10 000 USD-ig felfelé kerül, és egy perc alatt leforrázhatjuk egy dollár alatti gázra..

Tanúi lehettünk az ICO fellendülésének 2017-ben, a 2019-es utólagos összeomlással. Miért érzed személy szerint, hogy az STO-k különböznek?


Először is, az ICO-k valami egészen mást akartak elérni, mint egy értékpapír digitalizálása – a segédprogram-tokenek sok szempontból új eszközosztályt jelentenek, a biztonsági tokenek pedig új technológiát alkalmaznak, többnyire a nagyon hagyományos pénzügyi eszközökre. Még mindig úgy gondolom, hogy vannak kiváló használati esetek a használati jogkivonatok számára – de sok használati tokennek még mindig meg kell felelnie mindenféle törvénynek és szabályozásnak az értékpapírokon kívül.

Ezzel szemben az STO-k az értékpapír-szabályozáson belüli működésre összpontosítanak. Ez azt jelenti, hogy magasabb színvonalúak lesznek, és zsetonjaiknak be kell tartaniuk minden olyan joghatóság értékpapírra vonatkozó szabályozását, ahol kereskednek – még a tárcák közötti peer-to-peer transzferek esetében is. Ezek a szabályozások országonként nagyon eltérőek, a papír vagy digitalizált PDF jogi megállapodások világában kevés a kockázata annak, hogy az EU szabályozója elkapjon egy amerikai kibocsátót, amely tőkét gyűjt üzleti, alap vagy ingatlanügyletekben.

Ezeknek a tranzakcióknak a blokkláncra helyezése teljesen megváltoztatja ezt, mert a szabályozók már képesek olyan módon figyelemmel kísérni a piacot, amelyet manapság egyszerűen lehetetlen megtenni. A token-kibocsátók manapság még mindig alapvető API-kat vásárolnak a KYC és az AML számára, és sokan még mindig úgy gondolják, hogy a globális szabályozás bináris – SEC vs no-SEC (azaz Reg D és Reg S). Amikor azonban egy tokenizált eszköz képes könnyen kezelni az identitás, a magánélet, az adatok, az AML és az értékpapírok szabályozásának joghatósági variációit, ideértve a közzétételeket és a jogi megállapodásokat stb., A dolgok régi módja őrültségnek tűnik. Ez olyan lenne, mintha valaki használná Telex ma távirat, e-mail vagy Slack helyett.

Melyek azok a tokenizálási esetek, amelyekben az iComply segítséget nyújthat a vállalatoknak?

Amióta 2018 februárjában elindítottuk a Prefactót, sok nagyon jó jelképes projektet láthattunk a Cryptokitties-től kezdve a tokenizált alapokig, az ingatlanokig, a kötvényekig, a magánrészvényekig, a határidős szerződésekig, sőt a luxus skót, a whisky és a bor hordóinak töredéktulajdonlásáig is..

A Prefacto eszköztár egyszerűvé és nagyon költséghatékonnyá teszi a jelképes kibocsátók számára a megfelelőségi követelmények kezelését nemcsak az első ajánlattételhez – hanem az eszköz élettartama alatt minden tranzakcióhoz a világ szinte minden országában. Ha az ügyvédje képes felírni egy munkalapot, adásvételi szerződést vagy licencszerződést – akkor valószínűleg tokenizálhatja azt.

2018-ban sok új blockchain startupot kezdtünk látni, amelyek platformokat indítottak a kibocsátás, kereskedés, transzfer ügynökök és a cap table kezelésére, mint például a Polymath, a Blockport, a Securitize stb. Sok STO platformtól kezdtünk kéréseket kapni arról, hogyan a határokon átnyúló AML-megfelelés kezelése a vállalati befektetők bevonása érdekében, így kiadtunk egy második terméket, az iComplyKYC-t, mint eszközkészletet, amely könnyen csatlakoztatható az ilyen típusú platformokhoz. Amire nem számítottunk, az a hagyományos tőkepiacok iránti kereslet volt, ahol a háttérirodák egyszerűen nem állnak készen a blokkláncra. Ez egy nagyon izgalmas tendencia, mert sok ügyfelünk számára összekapcsoljuk a pontokat, áthidalva a hagyományos brókerek, kibocsátási platformok és még egyes tőzsdék közötti réseket.

Az egyik tőzsdei ügyfeled a Motto Technologies, egy brit kriptovaluta-tőzsde, amely az LSE-n tőzsdére lép. Végigvezetné velünk, hogy mit csinál a Motto, és hogyan tudott segíteni nekik az iComply?

A mottó korai volt a „tegyük a szabályokat rendbe” játékba. Platformjuk lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptovalutákat vásároljanak, kereskedjenek, de Visa-kártyát is adnak felhasználóiknak, amely lehetővé teszi, hogy bárhol könnyedén elkölthesse kriptográfiáját. Annak érdekében, hogy banki partnereiktől, a Visa-tól és a Pénzügyi Magatartási Hatóságtól korábbi ellenőrzéseket szerezzenek.

Segítettünk a Motto-nak megtalálni a helyi szabályozási szakértőket, előkészíteni politikáikat és eljárásaikat az ellenőrzésekre, jóváhagyásokra és a nyilvános átvilágításra. Az iComply használata előtt a bankjuk megkövetelte tőlük egy API alapú „e-KYC” eszköz használatát, amely működhetett volna, ha csak hagyományos kriptotőzsdét végeznek. Az iComplyKYC eszköztárunk lehetővé tette számukra egy robusztus megfelelőségi program felépítését és fenntartását, amely képes ellenállni a szabályozási ellenőrzésnek. A többi platform többsége még mindig 10 különböző API-val és kézi rendszerrel muzsikál, hogy megpróbálja megnyugtatni a szabályozókat. Segítettünk a Mottónak megelőzni ezt a görbét, és amint egy hamarosan nyilvános tőzsdén jegyzett társaság részvényei elérhetővé válnak akkreditált és nem akkreditált befektetők számára is – nincs tudomásom a piacon egy másik tőzsdéről, amely ezt elmondhatja.

Az egyik szoftverterméke a Prefacto, a tokenizált eszközök regtech megoldása. Milyen problémákat old meg a Prefacto?

A Prefacto lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy a tokenizált eszközeik végpontok közötti megfelelését kezeljék. Ez magában foglalja a tervezést és a strukturálást, az intelligens szerződések elindítását, a megfelelőségi program kidolgozását és végrehajtását, a kibocsátást és a terjesztést, végül a tokenek folyamatos kezelését. Ahhoz képest, amit ma sok kibocsátó csinál, ügyfeleink időt, pénzt és rengeteg fájdalmat takaríthatnak meg, ha korán beszélnek csapatunkkal.

Az iComply KYC szolgáltatásokat is kínál. Melyek ezek a szolgáltatások?

2018 végén elkezdtük elérni a token-kibocsátási platformokat, a transzfer ügynököket stb. A biztonsági tokenek piacán, hogy bemutatókat kínáljunk nekik, és lehetőséget kínáljunk ismereteik megosztására és együttműködésre, ahelyett, hogy versenyeznénk. Több játékos is felvett minket az ajánlatra, és mindannyian sokat tanultunk. Az iComply egyik legfontosabb elvárása az volt, hogy bár azt hittük, hogy a Prefacto klassz, a megfelelőségi technikánk kulcsfontosságú hiányzó darab volt ezeknek a más platformoknak.

Abban az időben egyetlen más platform sem tudta kezelni a vállalati befektetők, az elosztott brókerhálózatok vagy a több joghatóságot érintő szabályozási eltérések betartását. Ez arra késztetett bennünket, hogy üzletünket arra összpontosítsuk, amire köztudottan a legjobbak vagyunk – az intelligens megfelelőség-automatizálásra. Körülbelül egy évbe telt platformunk átalakítása és az iComplyKYC jelenlegi verziójának elindítása, egy olyan eszközkészlet, amely megkönnyíti a robusztus globális AML-megfelelőségi program felépítését és fenntartását.

Saját KYC technológiánkat építettük, mert tudtuk, hogy a piacon lévő API-k nem fognak megfelelni a szabályozási követelményeknek – oka van annak, hogy nem látja, hogy ezeket az eszközöket ma olyan cégek használják, mint a HSBC, a Santander, a Vistra stb. Az iComplyKYC elindítása után felfedezte, hogy az intézményi szereplőket nagyon érdekli ezeknek az eszközöknek a használata, mivel azok a hagyományos megfelelési normáknak és kereteknek megfelelően lettek felépítve – csak 95-98% -kal alacsonyabb tranzakciós költségért tesszük, mint a jelenlegi közép- és háttérirodai rendszerek.

Öt év múlva hol látja az ipart?

5 év múlva – ha ismeri a Gartner hype ciklusának koncepcióját – látni fogjuk, hogy a biztonsági tokenek elkezdenek felszállni az általános elfogadás során. Jelenleg, ha a digitális médiát tekintjük példának, a biztonsági tokenek most azoknak szólnak, akik a Napstert vagy a Kazaa-t használták volna. Öt év múlva lesz egy iTunes, talán egy Netflix is.

A hagyományos cégek túl lesznek a POC-okon és a MOU sajtóközleményein. Mint a Netflix pivot a postai küldeményekről a DVD-n át a digitális kézbesítésig, néhány nagy srác a nyilvános blokkláncokat is üzleti stratégiájának központi elemévé teszi, mint az EY már az Ethereummal. Mások a Blockbuster útját járják.

Ezzel párhuzamosan a biztonsági token indulói jobban együttműködnek és átjárhatóbbak lesznek. A token elindításának költsége legalább 90% -kal alacsonyabb lesz, mint ma. Azok a platformok, amelyek nyilvános blokkláncokat választottak, nem pedig saját, vagy saját célra épített láncokat, meg fogják látni ennek a hosszú távú gondolkodásnak az előnyeit.

Végül az elkövetkező 1-3 évben úgy gondolom, hogy sokat fogunk látni és hallani a skálázhatóság, a biztonság stb. Racionális magánláncairól. Ez egy utolsó erőfeszítés, hogy megvédjük üzleti modelljüket attól, hogy decentralizáció és demokratizálás kannibalizálja őket a pénzügyekben. Az R3 konzorcium korai tagjai milliókat költöttek ennek, a Salesforce és az S megtanulására&P selejtezte Hyperledger projektjét, a JP Morgan nemrégiben feladta a Kvórumot – az az igazság, hogy több mint 30 éve van pénzügyileg DLT, a rendszerek, például a CDS hihetetlenül hatékonyak és biztonságosak.

Nincs semmi újító jellegű egy magán blokklánc vagy háló hálózat a pénzügyekben. Nézd meg a Java-t és a C # -ot, ők nyerték meg az internet kiépítését. Nyilvános felhőmegoldások, mint például a Google, az AWS és az Azure, megnyerték a megosztott nyilvános kiszolgáló architektúrájáért folyó versenyt. A digitális pénzügyek esetében az állami blokkláncok teljes átláthatóságot tesznek lehetővé, amely a bizalmat és a hírnevet oly módon építi fel, hogy egy privát lánc nem képes rá. 5 éven belül látni fogja, hogy a SIX, ASX, GBX és hasonló játékosok felszámolják jelenlegi infrastruktúrájukat a tranzakciónkénti alacsonyabb költségek és a technológiai tulajdonjog alacsonyabb költségei érdekében, hogy elfogadják a nyilvános blokklánc-infrastruktúrát.

Van még valami, amit szeretne megosztani az iComply-val kapcsolatban?

Az iComply-nál arra összpontosítunk, hogy biztosítsuk a vállalatok számára a robusztus, globális és intézményi szintű megfelelőségi program egyszerű felépítését és fenntartását. A piacon látott probléma az, hogy az intézményi szintű eszközök túl manuálisak és drágák ahhoz, hogy lehetővé tegyék a digitális átalakulást. Eközben a fintech, az induló és a biztonsági token piacon sok olyan játékost látunk, akiknek sok mély tapasztalata van az értékpapírok vagy a pénzügyek terén – általában csak egy piacon -, de valójában nincs tapasztalatuk a közép- és a hátsó irodában , sokkal kevésbé megfelelnek nemzetközi szinten. Egyszerűen nem értik, hogy ha elad egy Reg S-t valakinek Németországban, akkor a BaFin, az Európai Bizottság stb. Megfelelési követelményeket támaszt. Ennek az egész iparnak a kedvéért arra kérem a token-kibocsátókat, hogy holisztikusan vizsgálják meg a megfelelőséget, és a lehető leghamarabb.

Ügyfeleink nagyon gyorsan rájönnek, hogy holisztikus megközelítést kínálunk. Támogatjuk ügyfeleinket a szabályozók, a bankok és a pénzügyi partnerek által végzett ellenőrzések révén – erre szükségük van a sikerhez. Az Uber és az AirBnb számára készített eKYC API ezt nem teszi meg, mert tudják, hogy a technikájuk nem megy át auditon – ha lezárják az értékesítést. Ez az egyedülálló abban, hogy az iComply-nál fókuszáltunk, azért vagyunk itt, hogy segítsünk ügyfeleinknek az üzleti tevékenységben – üzleti modellünket hozzáigazítottuk ügyfelünk sikeréhez.

További információkért látogasson el iComply vagy látogasson el az iComply Business Listing oldalra.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map