Mik azok a „Stablecoins”?

A Stablecoins ugyanazt a blokklánc-technológiát használja, mint a szokásos kriptovaluta – amelyek más néven digitális eszközök. A stabil pénznemek közvetlenül kötött szokásos valuták, például USD vagy EUR.

A Stablecoins előnyei?

Átláthatóság – Mivel ezek az eszközök blokklánc alapúak, bárki megtekintheti a tranzakciók előzményeit, mivel ezeket az adatokat nyilvános főkönyveken tárolják. Ezeket a belső megjelenéseket különböző „blokk felfedezők” használatával lehet megszerezni.

Hatékonyság – Míg a FIAT-átutalások a bankok kegyelme alatt állnak, és gyakran hosszú időre van szükség a jóváhagyáshoz, a stabil férfiaknak előnyös a középkorú férfiak hiánya. A nagy és a kis felekezet egyaránt két fél között közvetlenül átruházható. Nincsenek tartási időszakok.

Megfizethetőség – A fentiekre építve jó dolog, ha a tranzakcióban hiányoznak a középemberek. Ez egy eggyel kevesebb száj, amelyet etetni kell. Ennek eredménye az alacsonyabb tranzakciós illeték, mivel nem kell csökkentést fizetni a banknak.

Volatilitás – Ez kétségkívül sokak számára a legnagyobb vonzereje a stabil állományok felé. Az ötlet, amelyre építenek, teljes alapja az, hogy pénzügyi stabilitást biztosítson tulajdonosának. Ezt megtartja azáltal, hogy a stablecoin-t hagyományosan nem felejtő eszközhöz „kötik”. Ez leggyakrabban nemzeti valutákat jelent, például USD, CAD, FRANC, EUR, stb. Bár vannak olyan esetek, amikor a stabil árucikkeket olyan árukhoz kötik, mint a juharszirup, az arany és még sok más.

Ezek a tulajdonságok véletlenül a digitális értékpapírokkal foglalkozók számára is vonzóak, ami arra készteti a befektetőket, hogy mindkettő vonzerejét lássák. A digitális értékpapírok a blokklánc világában való részvétel eszközei, miközben biztosítják az előírások betartását. Az eredmények kiszámíthatóbb befektetési lehetőségek, amelyeket a valós világ eszközei támasztanak alá – mindkettő tulajdonság, amelyet a stabil állományok kínálnak.

Tether viták

Az egyik legutóbbi vita a „Tether” iparági titánt érintette, amikor bejelentették, hogy nem tartottak 1: 1 USD tartalékot bankszámlájukon..

Bár ezt már régóta gyanítják a kriptopénzek világában érintettek, ezt csak most igazolták a Tether-szel együttműködő ügyvéd által aláírt nyilatkozatban. A következő a rövid kivonat e közelmúltbeli nyilatkozatból.

“A Tether készpénzzel és készpénz-egyenértékekkel (rövid lejáratú értékpapírokkal) rendelkezik, összesen mintegy 2,1 milliárd dollárral, ami a jelenlegi fennálló állomány körülbelül 74 százaléka.”

A StableCoins története

Annak érdekében, hogy részletesen bemutassa a Tether helyzetét, a New York-i főügyész nemrégiben közleményt adott ki, amelyben elítélte a vállalat gyakorlatát. Ezekben az állításokban elhangzott, hogy a Tether tartalékokat a testvérvállalat használta fel, BitFinex, a befektetői alapok veszteségeinek fedezésére – nagyjából 900 millió dollár értékben. Úgy gondolják, hogy nemcsak ezekre az akciókra került sor, hanem szándékosan elrejtették őket a nyilvánosság elől.

A nyilatkozatokat követő napokban a BitFinex tagadta a tévedéseket, és jelzi, hogy nem vesztettek el forrásokat. Inkább a panamai székhelyű Crypto Capital fizetési feldolgozójuk zárta őket, mivel nem tudták igazolni a tulajdonjogukat.


Ennek a történetnek a tudatosításában az a lényeg, hogy a Tether által birtokolt „megy” stabil érme státusza legjobb esetben is csekély. Itt az ideje, hogy minden versenyző lépjen fel és bitorolja a Tether-et erőfölényére tett ajánlatukban; a digitális értékpapírok világával való összekapcsolódással elérhető dominancia.

A helyzet a vizsgálat folytatásával folyamatosan alakul.

Véletlen egybeesés?

Néhányan megjegyezték, hogy van egy közös nevező, mind a kibontakozó Tether helyzetben, mind a bekebelezett kanadai tőzsdében, a QuadrigaCX-ben; ez a fizetésfeldolgozó Crypto Capital lenne.

A Tether és a QuadrigaCX által is tapasztalt bajok nagy része abból fakad, hogy mindegyiknek jelentős összege van „bezárva”. Idővel a nyomozók azt remélik, hogy jobban megvilágítják, hogy ezek a vállalatok miként kerültek a saját helyzetükbe, és hogy a Crypto Capital szerepet játszott-e mindegyikük pusztulásában..

StableCoin piacvezetők

A következők azok a vállalatok, amelyek a Tether alternatíváit kínálják.

TrueUSD (TUSD) | TrueGBP (TGBP) | TrueAUD (TAUD) | TrueCAD (TCAD)

Ez a négy stabil termék az anyavállalat, a TrustToken termékei. Ezeknek a tokeneknek az 1: 1 arányú hátterét a megfelelő FIAT pénznem biztosítja. Különösen a TrueUSD örökbefogadását tapasztalták, és különféle tőzsdéken, például Bittrex, Binance, UpBit és még sok más.

A TrustToken egy ígéretes vállalat, amely a valós eszközök tokenizálására specializálódott. Míg a TrustToken használható olyan eszközök tokenizálására, mint az ingatlan, a művészet és még sok más, ezek megvalósítása a FIAT különböző devizáihoz kötött stabil állományok tekintetében, amely sokak figyelmét felkeltette..

A TrueUSD kizárólagos használatát a közelmúltbeli STO-ban látta, amelynek a Blockport adott otthont.

Ikrek dollár (GUSD)

A Gemini csere terméke, a Gemini Dollar (GUSD) egy másik token, amelyet 1: 1 arányban támogatnak USD-vel. Ennek a stablecoinnak az a célja, hogy a befektetőknek olyan eszközt biztosítson, amely kiszámítható módon viselkedik, mint például az USD, de az előnyök alkotják a blockchain belső tulajdonságait. Ez a stablecoin az ERC-20 szabványon alapul, vagyis az Ethereum blokkláncon működik.

Ez a bizonyos stablecoin elsőként szabályozza magát a maga nemében. Ez a szabályozás a könyvviteli cégek havi ellenőrzései, a State Street Bank és a Trust Company által biztosított letétkezelés, valamint a Gemini számára New York állam által kiadott engedélyek formájában történik..

Az elfogadás eddig azt eredményezte, hogy a GUSD-vel számos tőzsdén kereskedtek, emellett partnerséget alakítottak ki tokenizáló platformokkal, mint például a Harbor.

USD érme (USDC)

A Circle egy egyesült államokbeli székhelyű vállalat, amely az elmúlt két évben a cím megvásárlásával került fel Poloniex, és nyilvános nyilatkozatok, amelyek jelzik a digitális értékpapírok esetleges megtámadását. Útja során a Circle mind a digitális értékpapírokat, mind a papírokat érinti növekvő trendként, és igyekezett részt venni benne. Ennek eredményeként USD érme (USDC) jött létre.

Ahogy a neve is mutatja, ez az Ethereum alapú eszköz 1: 1 arányban az amerikai dollárhoz van kötve. A cél az, hogy birtokosainak olyan eszközöket biztosítson, amelyek fenntartják az állandó vásárlóerőt a volatilitásáról ismert iparágban.

A legutóbbi elfogadás során a Securitize bejelentette támogatását az USDC számára az iparág vezető tokenizációs szolgáltatásain keresztül.

Fontos megjegyezni, hogy ezek csak a Tether alternatíva közül a legéletképesebbek. Minden nap újabb kínálat jelenik meg, és egyik sem érte el az 1. státuszt vagy az erőfölény látszatát. A Tether helyzetének kibontakozásakor figyelje szorosan, ahogy a piacok reagálnak, és kezdenek fordulni a rivális állványokhoz.

A digitális értékpapírok fellendülésével és az ágazat égig érő felső határával talán a legjobb mutató arra, hogy a stablecoin örökölje-e a Tether koronáját, a leginkább elfogadott a növekvő szektorban.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map