Sia – Elosztott felhőtárolás

Ki Sia?

Nebulas indította el 2015-ben, Sia célja a felhő tárolásának újrafeltalálása. A bostoni központú cégeket olyan vállalatok finanszírozzák, mint a Raptors Group, a Fenbushi Capital, a First Star Ventures és az INBlockchain.

Sia teljes mértékben hisz a blokkláncban, és kombinált érmeszerkezetet használ arra a célra, hogy az „internet gerinchálózatának rétegévé” váljon.

Mi a probléma?

Az emberek digitális felhalmozók. Naponta több mint 2,5quintillion byte adatot hozunk létre – és ez a szám egyre növekszik. Ez az adatfelhalmozódás nagy problémát jelent, amikor a „hova tároljuk?” Kérdéssel kapjuk a feladatot.

Míg az új technológia lehetővé tette számunkra, hogy terabájtnyi adatot hordozzunk a zsebünkben, sok magánszemély és vállalat teljesen megbízik a felhőtárolásban. Sajnos a felhőtárolás drága törekvés. Az ilyen szolgáltatások működéséhez szükséges kiszolgálófarmok nagyon energiaigényesek és állandó karbantartást igényelnek.

Sia - Elosztott felhőtárolás

A DOMO adatgyűjtő platform részletezi létrehozási szokásainkat.

Bár az emberek azt hihetik, hogy a felhőtárolás olcsó, mert vannak olyan cégek, amelyek ingyen kínálják, a fogyasztók még mindig közvetett módon fizetnek. Ennek oka lehet a megnövekedett hirdetések, az egyéb szolgáltatások megnövelt díjai stb.

Ettől eltekintve vitathatatlanul a legnagyobb gond a jelenlegi tárolási megoldásainkkal a cenzúra. A felhőtárolás használatakor a kiszolgáló gazdagépek gyakran képesek szűrni, kiértékelni, jelenteni vagy cenzúrázni az információkat.

Abban a korban, amikor a magánélet megsértése rendszeresen előfordul, és az embereket szűrt adathordozóknak teszik ki, megoldást kell bemutatni.

Hogyan oldja meg Sia?

A Sia csapata arra törekszik, hogy megoldja mindazokat a problémákat, amelyekkel éppen foglalkozunk. Felismerik, hogy ez nem egyik napról a másikra történő megjavítás, és megértik, hogy fő céljuk, hogy az internet tároló gerincévé váljanak, hosszú távú cél.

Ennek elérése érdekében a Sia ötvözi a felhőtárolást a blockchain technológiával. Ennek során képesek létrehozni egy decentralizált felhőtároló hálózatot. Ahelyett, hogy egy központosított tárolóhelyre támaszkodna, például egy kiszolgálófarmra, a vállalat blokkláncot fog használni a különféle eszközök kihasználatlan merevlemez-területeire. Ez azt jelenti, hogy a mobiltelefonján fel nem használt 50 gigabájtos adat felhasználható más millió eszközökkel együtt felhőhálózat létrehozásához. Míg az egész folyamatot intelligens szerződésekkel fogják elérni, a SIA több-token struktúrához fordult, hogy csábítsa a résztvevőket a hálózatukba.


Tokenek

  • SiaCoins – Az első tokenjük SiaCoin néven ismert. Ez egy segédprogram-token, amelyet platformon belüli pénznemként használnak. Jutalmazni fogják azokat, akik kihasználják a fel nem használt merevlemez-területüket, és megkövetelik azoktól, akik adataikat a hálózaton tárolják.
  • SiaFunds – Ezek egy biztonsági token. Ez azt jelenti, hogy minden token a társaságon belül egyetlen részvényt képvisel. Minden alkalommal, amikor a felhasználó a SiaCoins segítségével vásárol tárhelyet a hálózaton, tranzakciós díj fizetendő. Ezeket a díjakat elosztják a token tulajdonosok között, és a szerződéses kiadások 3,9% -át teszik ki.

Az ilyen módszerre való áttéréssel a SIA csapata képes elkerülni a költséges szerverfarmok építését és karbantartását. Ennél is fontosabb, hogy a cenzúra kérdésével foglalkoznak. Mivel a hálózat decentralizált szolgáltatás, és egyetlen fél sem irányítja az információáramlást, a felhasználók megnyugodhatnak, hogy semmilyen módon nem kémkednek velük és nem manipulálják őket.

A csapat?

David Vorick – vezérigazgató, társalapító és fejlesztő

Luke Champine – társalapító és fejlesztő

Chris Shinerral – fejlesztő

Zach Herbert – műveleti alelnök

Steve Funk – a támogatás vezetője

Mi a következő lépés?

A SIA sikeresen végrehajtotta a biztonsági token felajánlását 2018 áprilisában. Módosított holland aukcióként került megrendezésre. Az aukció során 750 SiaFund tokent adtak el a befektetőknek.

Most, hogy ez az értékesítés megtörtént, a vállalat finanszírozást szerzett az útjuk folytatásához. A társaság tovább kívánja fejleszteni azt a célt, hogy az internetes gerinchálózat-tároló megoldássá váljon.

Mint minden biztonsági token, nagy vonzerőt jelent a digitális eszközökhöz kapcsolódó likviditás. Keresse meg ezeket a tokeneket, hogy a jövőben megjelenhessenek a biztonsági kereskedési platformokon.

Heti frissítések találhatók a SiaTV.

Ha többet szeretne megtudni a projektről, kérjük, tekintse meg a Sia Token listázási oldalunkat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map