A Kraken lesz az első amerikai licencelt digitális eszközbank

Népszerű digitális eszközcsere, Kraken, megkapta a zöld fény „különleges célú letétkezelő intézmény (SPDI)” megalakítására. Ez a megnevezés lehetővé teszi, hogy Kraken új egységet alakítson ki, Kraken Financial néven, amely egy okleveles bankként fog működni, amely átfogó digitális eszközszolgáltatásokat kínál, mint például betétgyűjtés, letétkezelés és vagyonkezelői szolgáltatások..

“Kraken elképzelése az, hogy a világ megbízható hídjává váljon a jövő kriptogazdasága és a mai pénzügyi ökoszisztéma között.”

A Kraken az első digitális eszközökre szakosodott vállalat, amely megkapta az SPDI státuszt – ez különösen figyelemre méltó előrelépés Kraken és a blockchain ipar egésze számára.

Bankivá válás

Azzal, hogy a Kraken Financial az első ilyen típusú bankká válik az Egyesült Államokban, várhatóan fontos szerepet játszik a digitális eszközök elfogadásának folytatásában. Néhány egyéb előny:

  • A Kraken Financial első mozgatói előnyt szerez, mivel ez az első ilyen fajta szervezet
  • A blockchain egésze előnyös lehet a megnövekedett befolyás, elfogadás és prevalencia révén
  • A nyilvánosság számára előnyös lesz, ha fokozottabb hozzáférést biztosít a jövőre épített pénzügyi szolgáltatásokhoz

A wyomingi szabályozók előremutató jellegét a Kraken-szolgáltatásokért felelős személyek sem hagyták figyelmen kívül. Míg sok állam óvatosabb megközelítést alkalmazott a kriptovaluták bevezetése felé, Wyoming úgy tűnik, hogy a FinTech kezelése révén előremutatóbb utat nyit meg.

„Örömmel tölt el, hogy filozófiánkhoz és értékeinkhez igazodó állapotban dolgozhatunk. Wyoming ritka és fényes példa arra, hogy az átgondolt szabályozás mennyire ösztönözheti az innovációt a FinTech vállalatok számára. ” – David Kinitsky, a Kraken Financial vezérigazgatója

A Kraken Financial első beindításakor a szolgáltatások csak az Egyesült Államokbeli ügyfélkörre korlátozódnak. A vállalat megjegyzi, hogy az elérhetőség idővel bővül, és nemzetközi ügyfeleket is bevon.

Új szolgáltatások?

Az a kemény munka, amelyet Kraken tett e cél elérése érdekében, nem egyszerűen a cím megszerzése volt. Azáltal, hogy okleveles bank lesz, jogszerűen képes lesz különféle új szolgáltatásokat kínálni; amelyek mindegyike segíti a vállalatot abban a végcélban, hogy összekapcsolja a hagyományos pénzügyeket a blokklánc és a kriptovaluták világával. Az alábbiakban csak néhányat támogatunk az idő múlásával.

  • Gondviselői szolgáltatások
  • FIAT fizetési átjárók
  • Számlavezetési szolgáltatások

“A Kraken Financial a számlák kifizetésétől és a fizetés kriptovalutában történő átvételétől a digitális eszközök befektetési és kereskedési portfóliókba történő beépítéséig lehetővé teszi az Egyesült Államokban élő Kraken ügyfelek számára, hogy zökkenőmentesen bankoljanak a digitális eszközök és a nemzeti valuták között.”

Új eszközök?

Az új szolgáltatások felajánlása mellett a Kraken képes lesz az eszközosztályok szélesebb körének támogatására is. A vállalat eddig elsősorban kriptovalutákkal foglalkozott. Tovább haladva azonban Kraken megjegyzi, hogy továbbra is fennáll a lehetőség az értékpapírok támogatására. A digitális eszközök körüli vállalati gyökerek mellett indokolt lenne, hogy az értékpapírok támogatása magában foglalja a digitális értékpapírokat / biztonsági tokeneket is.

Új korlátozások


Míg a támogatott eszközök és a kínált szolgáltatások fent említett bővítése határozottan pozitív Kraken számára, új banki kinevezése fokozott szabályozási ellenőrzéssel is jár.

Amellett, hogy a hagyományos bankra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, meg kell jegyezni, hogy a betéttartalékok 100% -át folyamatosan meg kell őriznie. Ez azt jelenti, hogy a bank nem vesz részt részleges tartalék hitelezésben – ügyfeleinek mindig teljes hozzáférést biztosít pénzeszközeihez.

Kraken Financial

A 2020-ban alapított Kraken Financial központja a wyoming-i Cheyenne-ben található. A Kraken leányvállalata okleveles bankként fog működni, és különféle szolgáltatásokat kínál, testre szabva, hogy a hagyományos pénzügyeket blockchain alapú eszközökkel áthidalják.

Dave Kinitsky vezérigazgató jelenleg felügyeli a vállalat működését.

Más hírekben

Kraken mindig is vezető szerepet töltött be a blockchain világában. A vállalat nemcsak a digitális eszközök hangos támogatója, hanem számos korábbi lépést is tett az ágazat előmozdítása érdekében. Egy ilyen esetet ismertettünk, mivel Kraken alapító tagja volt a „Crypto Ratings Council (CRC)”.

A CRC egy önszabályozó csoport – amely olyan iparági vezetőkből áll, mint a Coinbase, a Circle, Bittrex, és Kraken – amely feladata volt, hogy oktassa a nyilvánosságot az eszközosztályozással kapcsolatban. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy mit és hogyan csinál a CRC, mindenképpen olvassa el a korábbi lefedettségünket, ITT.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map