A kriptográfia felé vezető úttörő adómegoldások

A kriptovaluták általános bevezetése jó úton halad. Az elmúlt hónapokban a folyamatban lévő világjárvány világszerte rávilágított a digitális valuták előnyeire, ami a kriptopénzpiac hatalmas újjáéledését eredményezte. A központi bankok digitális pénznemeket fejlesztenek, a nagyvállalatok a pénzügyi tartalékokat átváltják Bitcoin-ra, a FinTech cégek pedig olyan eszközöket fejlesztenek, amelyek támogatják ezeket az eszközöket.

E pozitív fejlemények ellenére van néhány olyan terület, amelyet gyakran hiányosnak tartanak – visszatartva a kriptovalutákat attól, hogy valóban repülni tudjanak.

  • Kereskedői terminálok – Egyszerű vásárlások lehetősége digitális pénznemekkel
  • Letétkezelő szolgáltatások – A digitális eszközök biztonságos tárolásának lehetősége, technológiai hozzáértés nélkül

Ezek mindegyikét gyakran megemlítik, mint egy nagy akadályt, amelyet meg kell szüntetni a mainstream örökbefogadás bekövetkezése érdekében – és jó okkal, mivel mindkettő valós probléma, amellyel a mindennapi felhasználók szembesülnének.

Az egyik területről gyakran megfeledkeznek az egyszerű és hatékony adóügyi megoldások szükségességéről. A kriptovaluták adás-vétele nem szórakoztató és adóköteles tevékenység. A kormányok általában előírják a tőkenyereség kiszámítását minden egyes kereskedésről, különféle egyéb követelményekkel együtt.

Sajnos sok befektető nincs teljesen tisztában a kriptovaluták kereskedésével járó adóvonzatokkal. Ennek további növelése a folyamat egyszerűsítésének egyszerű lehetőségeinek hiánya. Igen, vannak harmadik féltől származó vállalatok, akik ezt próbálják megtenni, de a főbb kereskedelmi platformokkal való integráció hiánya miatt ezek a szolgáltatások sokak számára ismeretlenek maradnak.

Reckoning napja

Sokan azok közül, akik hajlandók átnézni a felhasználóbarát megoldások hiányát, és folytatják a kereskedelmet, a számolás napja következik. Amikor megtörténik az a nap, lesznek olyanok, akik jelentették tevékenységüket, és lebegnek – és lesznek, akik ezt elmulasztották, és elsüllyedtek.

A világ minden országának megvannak a saját szabályrendszerei és irányelvei a kriptovaluták jelentési követelményeivel kapcsolatban. Bár a korai iparági résztvevők a laza felügyelet miatt a jelentéstételi tevékenységre hajlottak, ez gyorsan változik. Olyan entitások, mint a Internal Revenue Service (IRS) és a Kanadai Adóügynökség (CRA), egyértelművé tették, hogy figyelnek, és megfelelő jelentéstételre számítanak.

Adó

Az adók és a kriptopénzek kérdése remélhetőleg a múlté lesz a következő években, bár a népszerű platformok továbbra is elmélyülnek az iparban. Az alábbiakban három példa ismert FinTech-szel foglalkozó vállalatokra, a kriptovalutákba való bejutásra és arra, hogy mit tesznek az adókkal kapcsolatban – kettőt tervvel és egyet vadkártyával..

PayPal

A legfrissebb kriptovalutákba beugró FinTech cég az egyik legnagyobb – PayPal. Bár a támogatás várhatóan még néhány hétig / hónapig nem indul el, a tartózkodási helyétől függően, a szolgáltatás igénybevételét elősegítő befektetők már arra gondolnak, hogy a PayPal milyen adómegoldást kínál.

A PayPal nem jelezte, hogy milyen tervei vannak az adójelentési terhek minimalizálására. A PayPal (a szabályozók és a felhasználók egyaránt) minden tekintetével ez egyelőre így lehet, de feltehetően nem örökre. A kérdés az, hogy a PayPal kidolgozza-e saját megoldását? Beszerez-e olyan társaságot, mint a SimpleTax? Vagy társul és integrálja egy másik hasonló szolgáltatásait TaxBit?

WealthSimple


A kriptovaluták viszonylag új jövevénye, a WealthSimple 2020 végén jelentette be kriptográfiai platformját. Ez a platform, amely megkönnyíti a különféle legfőbb eszközök (Bitcoin, Ethereum stb.) Vételét és értékesítését, nagy lehetőségeket rejt magában a kriptopénzek sokféle ügyfélkör számára..

Akár szándékosan, akár nem, a WealthSimple szerencsés, hogy 2018-ban stratégiai lépést tett, amely az újonnan létrehozott kriptográfiai platform – a SimpleTax.  Ez a népszerű adóorientált platform egyszerűséget hoz az adóbevallásba. Ezenkívül évek óta támogatja azokat a felhasználókat, akik részt vesznek a kriptovaluta kereskedelemben. Ennek eredményeként a WealthSimple készen áll arra, hogy támogassa új platformját egy nagyon szükséges kriptográfiai adórendszerrel.

Ikrek

Míg a WealthSimple hozzáférést biztosít a pénzügyi lehetőségek széles skálájához, beleértve a TFSA-kat / RRSP-ket / stb., Az Ikrek fokozottabban közelítenek a kriptovalutákhoz.

Az egyre népszerűbb platform éppen bejelentett hogy integrálja a TaxBit által kifejezetten a kriptográf kereskedési tevékenység jelentésére tervezett szoftvereket. Ennek a szolgáltatásnak az egyik csúcspontja, hogy a befektetők képesek nemcsak év végi jelentéseket készíteni, hanem valós időben nyomon követni kereskedésük adókra gyakorolt ​​hatását.

Tyler Winklevoss, a Gemini vezérigazgatója kijelentette: „A TaxBit szoftvere automatizálja a kriptográfia-jelentésekhez szükséges számításokat, segít csökkenteni a kriptográfia-adók fájdalmas pontját felhasználóink ​​számára. A befektetők láthatják a Gemini-re irányuló bármilyen kereskedelem valós idejű következményeit is. ”

Maximalista választás szerint?

A Bitcoin befektetésének tárgyalásakor gyakran használt kifejezés a „maximalista”. Ez azokra a befektetőkre vonatkozik, akik mindenekelőtt hisznek a Bitcoin hatékonyságában, és maximalizálják részesedésüket ebben az egyetlen eszközben, ahelyett, hogy diverzifikálnának a különböző alt-érmék között.

Figyelembe véve a ma itt tárgyalt adók körüli kérdést, felveti a kérdést – minden befektető választott-e a Bitcoin maximalistája? Vagy egyszerűen elrettentik őket a megterhelő adózási követelmények és a lehetőségek hiánya ennek leküzdésére?

Remélhetőleg előbb-utóbb ez a kérdés vitatott kérdéssé válik, és az olyan vállalatok, mint a WealthSimple, a Gemini, a PayPal és mások, továbbra is kielégítik az ipar igényeit.

Mindennek az elvétele egyszerű – Ismerje meg a helyi adózási követelményeket, és tartsa be azokat. Ne ragadjon el tülekedés közben, próbáljon értelmet adni az évek óta be nem jelentett tevékenységnek, amikor az IRS / CRA / stb. jön hív.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map