A kriptográfia kemény álláspontot kap a nigériai és indiai szabályozóktól

Évtizedek teltek el a digitális eszközök fejlesztésének kezdete óta, és nagyjából 13 éve, hogy a Bitcoin életbe lépett. Az eltelt idő ellenére a szabályozók világszerte még mindig kitalálják, hogyan akarnak hozzáállni az ilyen eszközökhöz – a legtöbbnek nem sikerült egyértelmű szabályozási irányelveket kialakítania a használatuk körül..

Mivel az olyan digitális eszközök, mint a kriptovaluták, az elmúlt évben kezdik magára vonni a mainstream figyelmet, úgy tűnik, mintha a szabályozók végre nagyobb figyelmet fordítanának egy eszközosztályra, amely nyilvánvalóan itt van, hogy maradjon.

A fokozott figyelem azonban nem feltétlenül jó dolog. Bár az olyan nemzetek, mint az Egyesült Államok, Kanada, Svájc stb. Kissé befogadói álláspontot képviselnek, vannak olyanok, mint Nigéria és India, amelyek kritikusabbnak tűnnek a növekvő eszközosztály ellen, ami kemény válaszokat eredményez..

Nigéria

A Bitcoin helyet kapott a nigériaiak szívében, mivel a nemzet FIAT-ját évente magas infláció sújtja, és közben leértékelődik. A digitális eszközökre fordított fokozott figyelmet az ország központi bankja, valamint az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet nem hagyta figyelmen kívül.

Nagyjából két hete a Nigériai Központi Bank megismételte egy korábbi megbízás arra kényszerítette az összes bankot, hogy zárjon le minden kriptovalutához kapcsolódó számlát. A Központi Bank döntése szöges ellentétben áll a nigériai SEC-vel, mivel utóbbi korábban bejelentette, hogy aktívan kidolgozza a digitális eszközök ágazatának szabályozási kereteit – ahelyett, hogy egyszerűen betiltaná.

Miközben megismételte korábban bejelentett álláspontját, a Nigériai Központi Bank kommentárjában kemény volt, világossá téve, hogy irtózik a digitális eszközöktől. Nemcsak a kriptovalutákat elítélő különféle klisék hangzanak el, mint például a Selyemút és a Warren Buffets „patkányméreg” kommentárja, a Központi Bank a piaci résztvevőket „kétségbeesett, elkülönült és szabályozatlan szereplők konglomerátumaként” emlegeti, amelyek veszélyeztetik a „kifinomult pénzügyi rendszereket”..

Bár a szabályozók részei a befektetők védelme és a tisztességes piacok biztosítása, úgy tűnik, mintha ezek a közelmúltbeli lépések bármi mást is tettek volna. Ahelyett, hogy megfékezné az ország határain belül a digitális eszközök elfogadóinak áradatát, ezeknek a közelmúltbeli lépéseknek az eredménye a meredek prémium, amelyet olyan eszközökért fizetnek, mint a BTC. Bár ez az adat változik, úgy gondolják, hogy a BTC menedzsment ára Nigériában körülbelül 85 000 USD – borsos 30 000 USD felár a valódi piaci árakhoz képest.

Talán ennek a válasznak köszönhető, hogy a nigériai SEC időt szakított arra, hogy újból megoldja a problémát. Egy nemrégiben készített jelentésben a nigériai SEC nyilvántartásba veszi, hogy nemcsak a digitális eszközöket nem lehet figyelmen kívül hagyni, hanem a Központi Bankkal együtt folytatta a szabályozási keret fejlesztését.

“Vágyunk, hogy minél több munkát végezzünk, együttműködjünk szabályozóként és elemezzünk annak biztosítása érdekében, hogy egyenlő versenyfeltételeket teremtsünk, ahol a nigériaiak, a nemzetközi befektetők és bárki, akit érdekel ez a tér, kényelmes és boldog lesz.”

Míg a nigériai SEC jelezni látszik, hogy most a nemzet központi bankjával dolgozik, érdekesnek kell lennie, hogy milyen előrelépés történt a továbblépés során, mivel a két entitás egyértelműen más megvilágításban szemléli a digitális eszközöket.

India

Az elmúlt években Indiában a digitális eszközök arányos arányban tapasztalták a korlátozásokat és a kemény fellépéseket – amelyek közül a legutóbbi várhatóan az Indiai Értékpapír- és Tőzsdetanácstól (SEBI) érkezik. Ez a lét számolt be hogy az SBI hamarosan korlátozni fogja a tőzsdei bevezetést népszerűsíteni kívánó vállalatokat abban, hogy mérlegükben tartsanak olyan digitális eszközöket, mint kriptopénzek.

Ez a fent említett korlátozás, amelyet várhatóan az IPO-promóterekre vetnek, feltehetően a kriptovaluták egészében a nemzetben széles körben elvárt tilalom eredménye. Bár még nem hivatalos, ha ez a tilalom bekövetkezne, az azt jelentené, hogy a kriptovalutákat tartó IPO-promóterek illegális eszközök birtokában lennének – amit a SEBI nem enged. Ezek a lehetséges lépések az indiai királyi bank korábbi kriptopénz-tilalmát követik, amelyeket később maga a szervezet cáfolt / pontosított, amikor a Legfelsőbb Bíróság a kriptopénzeket törvényesnek ítélte.


Úgy tűnik, mintha az indiai pénzügyi szabályozásért felelős különféle frakciók ellentmondanának egymással. A múltbeli általános tilalom és az azt követő felülbírálás ellenére India hamarosan potenciálisan látni fogja parlamentjét betiltani a kriptot újra.

Ha a szabályozási egyértelműség hiánya nem volt elég rossz, az Indiában lakó befektetőknek folyamatosan módosítandó szabálykönyvvel kell megküzdeniük. Legalábbis ha ez a legutóbbi szigorú tilalom bekövetkezik, úgy gondolják, hogy a befektetők megfelelő adatot kapnak idő bármilyen kriptopénz-állomány kitöltésére.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map