A változás folyamatban van – egy új OCC vezető, tisztességes piaci döntés és törvényjavaslatok

A digitális eszközök itt maradnak. A szabályozók és a hagyományos bankok végül elfogadják ezt a tényt, és az integrációjukhoz igazítják a műveleteket.

Vezetőváltás

Csak napokkal ezelőtt tárgyaltunk a SEC elnökének és Gary Genslernek – Jay Clayton várható utódjának – megüresedett szerepéről. Ma, hír tört be hogy egy újabb nagy jelentőségű szerepet töltenek be. Úgy gondolják, hogy a Valuta Ellenőrének Hivatala (OCC) Michael Barr-ban találta meg új vezetőjét..

A fent említett szerepek mindegyikét az elnöki elnöki adminisztráció jelölése tölti be. Mint ilyen, a kinevezettek háttere és szakmai története rávilágíthat az elkövetkező évek adminisztrációjának motívumaira és céljaira.

A digitális értékpapírokért szerencsére mindazok, akiket várhatóan kineveznek, jól ismerik a blokkláncot és számos megvalósítását. Míg Gensler a blokklánc-tanításáról ismert a M.I.T.-nél, Barr 2015-ig nyúlik vissza a Ripple Labs tanácsadójaként..

A pénznem ellenőrének irodája

Az OCC nagy mennyiségű hatalommal rendelkezik az Egyesült Államokon belül. Feladata több mint 1200 bank felügyelete és olyan előírások megalkotása, amelyeknek be kell tartaniuk magukat.

Az elmúlt hónapokban az OCC-t a digitális eszközökkel foglalkozók különlegesen pozitív megvilágításban értékelték, több fejlesztés miatt. A blokklánc-hozzáértés Michael Barr várható kinevezésén túl a következő néhány példa ezekre az OCC által végrehajtott változásokra, amelyek várhatóan elősegítik a digitális eszközök érését.

Tisztességes hozzáférés

2021. január 14-én az OCC kiadta aTisztességes hozzáférés’Szabály. Egyszerűen fogalmazva: ez a fejlemény megakadályozza az Egyesült Államok bankjait abban, hogy általános tilalmat vezessenek be bizonyos iparágakhoz kapcsolódó vállalatokra és magánszemélyekre.

„Amint a korábbi adminisztrációk ellenőrzői és munkatársai beszédekben, útmutatásokban és tanúvallomásokban világossá tették, a bankoknak nem szabad az ügyfelek teljes kategóriáinak szolgáltatásait felmondaniuk egyedi kockázatértékelések elvégzése nélkül. Nem felel meg a körültekintő kockázatkezelés alapelveinek, ha a döntéseket kizárólag a kockázat meggyőző vagy kategorikus állításain alapul, tényleges elemzés nélkül. ”

Sajnos az elmúlt néhány évben sok esetben elutasították a szolgáltatásokat a hagyományos bankszektorban, egyszerűen a kriptovalutákkal való kapcsolat miatt. Noha a szolgáltatás megtagadása még mindig megtörténhet, az OCC most biztosítja, hogy a bankoknak igazolniuk kell ezt.

„Amikor egy nagy bank úgy dönt, hogy megszünteti a világ veszélyes részein működő jótékonysági szervezetek vagy akár nagykövetségek, vagy az Egyesült Államokban legális üzleti tevékenységet folytató vállalatok hozzáférését, amelyek támogatják a helyi munkahelyeket és a nemzetgazdaságot, akkor be kell mutatniuk munkájukat és a jogos üzleti okokat amiért ezt tette ”

A lábon álló ipar számára a hagyományos banki szolgáltatások korlátozása minden bizonnyal elhúzódó akadályt jelent. Ezzel az új szabálymódosítással, amely 2021 áprilisában lép hatályba, a játéktér tisztességesebb és átláthatóbb lesz mindenki számára.


Engedélyek megadva

A „Fair Access” ítélet véglegesítése előtt néhány nappal az OCC közzétette az 1144 értelmező levelet. Ez még egy pozitív változás volt, mivel lehetővé teszi a bankok számára, hogy saját állományukat felhasználják és kibocsássák.

“A nemzeti bankok és a szövetségi takarékszövetségek (együttesen” bankok “néven) új technológiákat használhatnak, beleértve az INVN-eket és a hozzájuk kapcsolódó állományokat a bank által megengedett funkciók, például fizetési tevékenységek elvégzésére.”

Amellett, hogy az OCC megnyitotta a bankok közötti stablecoin-használat lehetőségét, ma kiadták a 648-as törvényjavaslatot, amely Nebraska állam bankjaira vonatkozik. Ez a törvényjavaslat célja, hogy a bankok számára lehetővé tegyék a kriptovaluták letétbe helyezését az ügyfelek számára. Ez a törvényjavaslat, amelyet Mike Flood szenátor terjesztett elő, az első lépés az ő felé cél hogy Nebraska a FinTech központja legyen.

Összességében elmondható, hogy az OCC nemrégiben hozott ítéletei és a Bills elhangzása között nem jelent feltételezést, hogy a közeljövőben a hagyományos bankok fejest ugranak a digitális eszközökbe. Mivel a digitális eszközökben sokan meg vannak győződve arról, hogy a sikerhez nincs szükség a hagyományos bankok általi elfogadásra, e fejlesztések előnyeit még meg kell határozni. Ha azonban a dolog biztos – a változás elindult.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map