A világ első forgalomképes szén-dioxid-tokenje elindítja az új eszközosztályhoz való hozzáférés demokratizálását

A Egyetemes Protokoll Szövetség (UPA), a vezető blockchain-vállalatok koalíciója, beleértve a Bittrex A Global, Ledger, Certik, Infinigold and Uphold ma piacra dobja az Universal Carbon (UPCO2) technológiát, amely a világ első forgalomképes szén-dioxid-jelzője egy nyilvános blokkláncon, amely megvásárolható és befektetésként tartható, vagy elégethető az egyén szénlábnyomának ellensúlyozására..

Mivel a szén-dioxid-hitelek iránti kereslet 2020-ban 4–1-szeresével haladja meg a kínálatot, a Világbank szerint az UPCO2 token egy fontos új eszközosztály demokratizálására készül, ami a szén globális elszámolási árának megállapításához vezethet ( az olyan nyersanyagok, mint az olaj és az arany) és a környezeti projektekhez fordított több forrás.

Minden UPCO2 token egy év tonna CO2-szennyezést jelent, amelyet elhárított egy tanúsított REDD + projekt, amely megakadályozza az esőerdők veszteségét vagy romlását. Minden tokent mögött egy önkéntes szén-dioxid-egység (VCU) áll, egy digitális tanúsítvány, amelyet a Verra, a nemzetközi szabványügynökség adott ki, amely lehetővé teszi a tanúsított projektek számára, hogy üvegházhatású gázok (ÜHG) csökkentését kereskedhető szén-dioxid-kreditekké alakítsák..

„A szén-dioxid-hitel-vásárlások által támogatott projektek megakadályozzák az Amazonas, a Kongói-medence és az Indonézia erdőirtását, valamint az egyéb fenyegetett esőerdőket” – magyarázta Matthew Le Merle, az UP Szövetség elnöke. „A puszta pénzügyi megtérülésnél többet kereső új befektetői generáció számára a UPCO2 vonzó társadalmi, gazdasági és környezeti előnyöket kínál. Az éghajlatváltozás kulcsfontosságú pillanatában az UPCO2 világszerte lehetővé teszi az emberek számára, hogy jót tegyenek a bolygó számára, és potenciálisan jól is tegyenek maguknak. ”

Erőteljes makrogazdasági erők támasztják alá az önkéntes szén-dioxid-hitel piacot, és egyes kommentelők szerint jelentősen felemelhetik az árakat, mivel több ország vezeti be a szabályozott szén-dioxid-piacokat, és arra kényszeríti a vállalatokat, hogy kompenzálják a szennyezésüket. Ezenkívül egyre több cég és magánszemély dönt úgy, hogy önként kompenzálja szén-dioxid-kibocsátását.

A Világbank szerint 2020-ban az emberiség a globális kibocsátás mindössze 22% -át kompenzálja a szén-dioxid-kibocsátási egységek vásárlásával és visszavonásával, és a szabályozott szén-dioxid-piacokat működtető országok aránya mégis a 2016. évi globális GDP 40 százalékáról 70-re nőtt. cent 2020-ban 1. Az eredmény egy olyan keresleti fal, amely messze felülmúlhatja az új szén-dioxid-kibocsátások előállítását, amelyet az önkéntes széndioxid-projekt tanúsításának lassú és drága folyamata fojtogat..

“Ez az év a klímaváltozás legfontosabb inflexiós pontja lehet” – mondta JP Thieriot, az UP Szövetség társalapítója és az Uphold vezérigazgatója. „Az az év, amikor a távoli megállapodásokban, például Kiotóban és Párizsban rögzített, távoli kérdésektől az emberek tízmillióinak életét fenyegető egzisztenciális fenyegetésig ment. Az elmúlt hónapokban láthattuk Ausztráliát és Kaliforniát, egyre erősebb hurrikánokat, Joe Biden megválasztott amerikai elnök bejelenti a klímaigazgatást, valamint olyan vállalatok, mint az Apple, a Microsoft és a Nike önként vállalják a szén-dioxid-semlegességet..

„Az éghajlatváltozás elleni küzdelem valószínűleg a következő 20 év meghatározó gazdasági kérdésévé válik. A UPCO2 token lehetővé teszi az emberek számára, hogy mindenhol részt vegyenek ezen a rendkívül fontos – és potenciálisan jövedelmező – új piacon, valamint helyesen cselekedjenek a bolygó számára. ”

Az összes UPCO2 tokent támogató önkéntes szén-dioxid-hitelek jelentős gazdasági előnyöket kínálnak a szabályozott hitelekhez képest. Mint dollárban denominált, világszerte elismert, cserélhető és évelő vagyon, az önkéntes kreditek örökké tartanak, fenntartva az opciós értéket, amíg el nem fogyasztják vagy el nem vonják egy vállalat vagy magánszemély, aki kompenzálni kívánja a szénlábnyomot..

“Megdöbbentő, hogy nincs egyetlen globális elszámolási ár a szén-dioxid-kibocsátáshoz” – mondta Le Merle. „Az emberi tevékenység szempontjából elengedhetetlen, nem szállítható, digitálisan forgalmazható áruval nem szabad kétoldalúan kereskedni a tőzsdén kívüli piacokon, mivel a szén-dioxid-kreditek manapság.

„Az egy tonnás szén mindenhol ugyanazt jelenti. Az önkéntes szén-dioxid-hitelnek globálisan elismert eszközként, amelyet a nemzetközi szabványok határoznak meg, végül bárhol meg kell kapnia ugyanazt az árat

Le Merle elmondta: „Úgy gondoljuk, hogy az UPCO2 jelnek fontos szerepe van a szén-dioxid-kreditekhez való hozzáférés demokratizálásában, ami megszüntetheti az ár arbitrázsát és egyetlen globális árat eredményezhet. Ez nekem egy villanykörte volt. Kombináljon egy digitális eszközt az esőerdők szén-dioxid-ellensúlyával, és mindenki számára hozzáférést biztosítson a világon. Hogy lehet, hogy ez nem nagyszerű ötlet?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map