A WealthSimple eléri az egyszarvú státuszt, csatlakozik a rivális FinTech Revolut cégekhez és a Robinhoodhoz

A WealthSimple, a kanadai vagyongazdálkodási szakember nemrég lett a legújabb FinTech cég, amely elnyerte az „egyszarvú” státuszt. Ezt egy nemrégiben végrehajtott beruházási fordulón keresztül hajtották végre, amelyet a Technology Crossover Ventures (TCV) vezetett be.

Egyszarvú állapota

Az egyszarvúak valódiak – legalábbis nem a szó hagyományos értelmében. A mai világban az „egyszarvú” kifejezés olyan cég leírására szolgál, amely 1 milliárd dollárnál nagyobb értéket ért el..

Ezek a vállalatok általában részt vesznek a FinTech-ben, és gyakran magántulajdonban lévő induló vállalkozások.

Részt venni

Amint azt korábban jeleztük, a TCV mára segített a WealthSimple-nek ezen státusz elérésében. Nem volt azonban egyedüli hozzájárulás a legutóbbi finanszírozási fordulóhoz. A következő vállalatok csatlakoztak a TCV-hez befektetés terén.

  • Meritech tőkekockázatok
  • Greylock partnerek
  • Allianz x
  • Két szigma vállalkozás
  • A TCV vezette a fordulót

Ez a befektetői csoport összesen 114 millió USD-val (87 millió USD) járult hozzá. Ennek során a WealthSimple mostantól 1,4 milliárd USD (1,07 milliárd USD) értékkel büszkélkedhet..

Ez az értékelés növekedést jelent a társaság utolsó fordulójához képest, amelynek során 190 millió USD (145 millió USD) értéket emeltek 743 millió USD (566 millió USD) értéken..

Tehetségnövelés

Ez a bizonyos forduló inkább csak az alapok gyűjtéséről szólt. A tőkebeáramlás mellett a WealthSimple bejelentette, hogy felveszi a TCV Általános Partnerét, David Yuan, tovább az igazgatóságának.

David Yuan beszélt erről a fejleményről, és arról, hogy a TCV miért döntött úgy, hogy csatlakozik egy olyan vállalathoz, mint a WealthSimple.

„Figyeltük a Wealthsimple növekedését a kanadai piacon, és imádjuk, ahogy a vállalat egyszerűséget, emberséget és örömet szerez a személyes pénzügyekben … A TCV azokra a vállalkozásokra összpontosít, amelyek potenciálisan átalakíthatják az iparágakat, és örömmel dolgozunk velük Mikrofon és a Wealthsimple csapata vezető szerepet tölt be a pénzügyi szolgáltatások terén és egy fontos fogyasztói platformot. ”

Széles körű növekedés

Az értéknövekedés mellett a WealthSimple széles körben kibővítette a kínált szolgáltatások körét 2020 folyamán.


Legutóbb a WealthSimple jelentette be újonnan vert szolgáltatásának elindítását, amelynek neve „WealthSimple Crypto”. Ez egy zárt rendszerű szolgáltatás, amely lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy mind a Bitcoin, mind az Ethereum kereskedelmét biztonságos környezetben folytassák.

Mint technológiai gondolkodású egyének kiszolgálására alapított cég, ez nem meglepő lépés volt. Az egyre digitálisabb világban felnőtt fiatalabb generációk jobban érzik magukat az ilyen technológiákban. Mivel a WealthSimple ügyfélkörének nagy része ezredéves volt, ez logikus bővülés volt.

A fiatalabb generációkra összpontosítottak a közelmúltban, amikor a WealthSimple pénzügyi igazgatója is volt, Leen Li, új szerepbe lépett, a „WealthSimple Alapítvány’Új vezérigazgatójaként. Ennek a törekvésnek a célja a pénzügyi szolgáltatások fejlesztése és hozzáférés biztosítása, amelyek elősegítik a fiatalok megtakarítását az egyetem / főiskola számára. Akkor Leen Li arról beszélt, hogy miért fontos számára a WealthSimple Alapítvány, és kijelentette,

„Csak három testvéremnek, köztük jómagam, kaptam lehetőséget a főiskolára, míg a másik kettőnek középiskola után kellett dolgoznia, hogy jövedelmet biztosítson a családnak … A középiskolát követő oktatáshoz való hozzáférésnek egész életen át tartó hatása van, és kritikus fontosságú, hogy mi segítsen minden kanadai gyermeknek megkapni ugyanazt a lehetőséget, mint én. “

Áldás – A vagyongazdálkodás újragondolása

Az elismert „egyszarvú” státusz megszerzésével a WealthSimple most már szilárdan más FinTech cégek, például a Revolut és a Robinhood mellett helyezkedik el.

Míg ezek a vállalatok mindegyike egyedi módon kereste meg a FinTech-et és az ügyfeleket, mindannyian közös vonásokkal rendelkeznek – feltalálják a gazdálkodás és a gazdagság elérésének módját. A közelmúltban közreműködött a folyamatban lévő „gondolatvezetők” sorozatunkban, Daglar Cizmeci, A Red Carpet Capital vezérigazgatója megvizsgálta ezt a tendenciát.

Megállapítja,

„Az egész pénzügyi szolgáltatási ágazatot megrendítette a technológiai forradalom, amely viszont formálta a világot. Vagyonkezelés 2020-ban ez alól a trend alól sem kivétel. A Fintech feltalálta a befektetési menedzsment környezetét a Big Data, a Mesterséges Intelligencia és a gépi tanulás beépítésével a portfóliók optimalizálása, a kockázatok mérséklése és a befektetési lehetőségek értékelése érdekében. “

WealthSimple

A 2014-ben alapított WealthSimple pénzügyi szolgáltató, székhelye Torontóban, Kanadában. Az indulás óta a WealthSimple közel 200 000 ügyfélbázist halmozott fel, és 5 milliárd dollárnyi eszközt kezel.

Michael Katchen vezérigazgató jelenleg felügyeli a vállalat működését.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map