Az Apple, a Tesla és az Amazon tokenizált készletei már elérhetőek a Bittrex Global-on keresztül

Szerette volna már birtokolni részvényeit olyan társaságokban, mint a Facebook, a Google vagy akár a Netflix, de nincs hozzáférése ilyen eszközökhöz? Ez hamarosan megváltozik a Bittrex Global ügyfelek, mivel az Egyesült Államokban működő digitális eszközcsere most tett egy érdekes bejelentést – most már támogatja éstokenizált részvények’.

A tokenizált részvény nem értékpapír – sokkal inkább egy token formájában levő származék, amely egy mögöttes eszközhöz van kötve vagy „összekötve”. Ahelyett, hogy a FIAT-hoz, például egy stablecoinhoz kapcsolódnának, ezek a tokenek egy nyilvánosan jegyzett részvényhez vannak kötve.

E támogatás elérése érdekében, Bittrex Global kéz a kézben fog működni a DigitalAssetsAG-szal. Egyszerűsített folyamatban ez a következőképpen működne,

 1. A DigitalAssetsAG részvényeket vásárol egy vállalatban, kijelölve azokat tokenizálásra
 2. A megvásárolt részvényeket egy engedéllyel rendelkező bank őrzi
 3. Bittrex digitális tokeneket generál minden részvényre 1: 1 arányban, ami fedezett származékos szerződést jelent
 4. A befektetők zsetonokat vásárolnak, ezzel közvetett módon kitéve a társaság részvényeinek

Támogatott eszközök

Bittrex Global megjegyezte, hogy továbblépve tovább dolgozik azon, hogy kibővítse mind tokenizált részvényszolgáltatásainak, mind a támogatott eszközök funkcionalitását. Egyelőre a következő vállalatok azok, amelyeknek a befektetők kitettséget kaphatnak ezen új szolgáltatás használatával.

 • amazon
 • Alibaba
 • alma
 • Beyond Meat Inc..
 • Bilibili
 • BioNTech
 • Facebook
 • Google
 • Netflix
 • Pfizer
 • SPDR S&P 500 ETF

Ha ezeknek a tokenizált részvényeknek az ötlete érdekes számodra, feltétlenül jelentkezzen be a címen Bittrex Global.

Felajánlott jutalmak

Most, hogy tudjuk, melyek a tokenizált részvények, és melyek vannak a kínálatban, miért fontosak? Ezek az eszközök különféle juttatásokat / előnyöket kínálnak a befektetőknek, az alábbiakban néhány fontos példával.

Földrajzi korlátozás

A befektetők szerte a világon gyakran csak a saját országukban forgalmazott eszközökre korlátozódnak. Az Egyesült Államokon kívüli lakóhellyel rendelkező befektető számára általában nehéz lesz kitettséget szerezni olyan amerikai vállalatokkal, mint az Apple, a Tesla és az Amazon. A tokenizált részvények felhasználásával ez a kérdés kiküszöbölhető, mivel a befektető egyszerűen származékos terméket vásárol – míg a tényleges részvényt egy jogosult szervezet vásárolja meg.

Ez a juttatás különösen azoknak a befektetőknek hasznos, akik jogi úton kívánnak hozzáférni a nemzetközi STO-khoz. Ezek az események önmagukban korlátozott növekedést mutatnak, a korlátozott befektetői állomány miatt. Azzal, hogy lehetőséget ad a befektetőknek tokenizált részvények vásárlására, ez a befektetői csoport azonnal növekszik, hogy egy majdnem globális közönséget befogadjon – potenciálisan elindítva a digitális értékpapír-szektort.

Díjak

Azáltal, hogy a társaságnak tokenizált részvényen keresztül kitettséget szerez, a befektetők elkerülhetik az esetenként borsos díjakat, mivel nem szükséges brókert igénybe venni.

Időszerű hozzáférés


Az olyan részvényeket, mint az Apple, a Tesla és az Amazon, a hagyományos tőzsdéken jegyzik. Ez azt jelenti, hogy ezen eszközök kereskedelméhez a befektetőknek ezt a szokásos kereskedési órán belül meg kell tenniük. Tokenizált részvény megvásárlásával a befektetők bármikor vásárolhatnak / adhatnak el, függetlenül attól, hogy a hagyományos piacok nyitottak-e.

Nem digitális értékpapír

Az olyan terminológiával, mint a digitális értékpapírok, a biztonsági tokenek, a tokenizált értékpapírok és a most tokenizált részvények, könnyen el lehet borulni és összezavarodni. Noha nem térünk ki azokra a bonyodalmakra, amelyek megkülönböztetik ezeket az eszköztípusokat, fontos megjegyezni, hogy a tokenizált részvények nem jelentenek biztosítékot. Inkább származtatott ügyletet képviselnek, amelyet egy értékpapír fedez. Mivel ezek az értékpapírok 1: 1 alapon jönnek létre és kötődnek hozzájuk, a tokenizált értékpapír közvetlenül utánozza az alapul szolgáló értékpapír piaci tevékenységét.

Jogi bajok

A tokenizált részvények felajánlása nagy változást jelent a Bittrex.  Ezeknek a derivatíváknak a felajánlása pozitívan jelzi a platform terjeszkedését, miután a konszolidáció időszaka 2019-ben és 2020-ban végbement.

Ebben az időszakban, Bittrex foglalkozott különféle jogi kérdések, aminek eredményeként a vállalat a szolgáltatásokat a világ 31 országában lakó kereskedőkre korlátozta. Ez az emelkedéshez is vezetett Bittrex Global, a platform változata, amely kifejezetten az Egyesült Államokon kívüliek számára készült, és a tőzsde, amelyen keresztül ezek a tokenizált részvények kínálkoznak.

Első Fel?

Bár a tokenizált részvények ötlete frissen és érdekes módon hangozhat, Bittrex Global korántsem az első vállalat, amely megkísérli őket támogatni.

Több mint két évvel ezelőtt a DX.Exchange elindult Észtországból, nagy reményekkel egy elismert tőzsde létrehozására, amely különféle digitális eszközöknek ad otthont. Abban az időben a vállalat sokak figyelmét felkeltette, mivel az egyik első tőzsde bejelentette az olyan tokenizált részvények támogatását, mint az Apple, a Tesla, az Amazon és így tovább. Míg az ötlet érdekes volt, a cserét problémák sújtották, és végül alig egy év alatt csődbe ment az életciklusa alatt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map