Befektetési vállalkozások megállapítják, hogy a Bitcoin nem volatilis, nem korrelált és nagy a kereslet

Mivel a Bitcoin az összes dollárhoz közeledik az amerikai dollárral szemben, a befektetők szerte a világon megpróbálják értelmezni, hogy miért van ez.

Noha egyetlen oka nem táplálja a világ legnagyobb kriptovaluta közelmúltbeli népszerűségének és árainak növekedését, a következőkben néhányat a befektetési vállalkozások kulcsfontosságú okként említenek..

Volatilitás

Az évek során a Bitcoinnak néhány visszatérő hátránya volt, amelyeket általában azok mutatnak be, akik mind hisznek, és nem hisznek a kriptovaluta hatékonyságában. Ezek közül a leggyakoribb a Bitcoin volatilitása.

Míg a lakossági befektetők vonzódhatnak a Bitcoin szinonimájú piaci ingadozásokhoz, az intézményi befektetők nem feltétlenül. Ahogy egyre több intézményi szereplő lép be az ágazatba, úgy gondolják, hogy a volatilitás lassan csökken, ami még több befektető belépéséhez vezet.

Úgy tűnik, mintha végre olyan fordulóponthoz érkeznénk, ahol a Bitcoin eléggé megérett ahhoz, hogy még a hagyományos részvényeknél is jobban kezd dicsekedni a volatilitással. Ha ez furcsán hangzik, egyszerűen nézzen meg egy legutóbbi jelentés befektetési vállalkozás fejezte be Van Eck.

„Jelenlegi volatilitási kutatásunk során összehasonlítottuk a bitcoin 90 napi és éves volatilitását – a 2020. november 13-i napi szórással1 mérve – az S alkotóival&P 500 Index. Megállapítottuk, hogy a bitcoin alacsonyabb volatilitást mutatott, mint az S 112 részvénye&P 500 90 napos időszakban és 145 készlet YTD. ”

Bár nyilvánvalóan még van hová fejlődni, ez az érettség ígéretes jele a bitcoin piacokon, ami a következő pontokkal együtt kétségkívül segíti az árak emelését.

Korreláció

Két fő felhasználási eset van, amelyeket a befektetők a jövőben elképzelnek a Bitcoin számára.

  • Működjön funkcionális pénznemként
  • Működjön értéktárolóként

Olyan fejlesztésekkel, mint Villámhálózat fejlesztés alatt áll, csak idő kérdése, hogy a Bitcoin büszkélkedhet-e azzal a képességgel, hogy mindkettőként működjön. Egyelőre a Bitcoin iránti érdeklődés túlnyomó többsége értékraktárként funkcionál.

Annak érdekében, hogy értékraktárként működjön, egy eszköz ideális esetben alacsony korrelációval büszkélkedhet a legtöbb más eszközzel. Sajnos a Bitcoin körül ismétlődő elképzelés van arról, hogy szoros összefüggésben van a hagyományos piacokkal – vagyis ha a részvények összeomlást tapasztalnának, a Bitcoin nem marad el messze. A befektetési vállalkozások keményen dolgoztak ezen kapcsolat jobb megértése érdekében az elmúlt hónapokban, eloszlatva a korreláció korábbi fogalmát.

Fidelity Digital Assets a közelmúltban közzétett a BTC-korrelációval kapcsolatos megállapításai, megállapítva,

„A Bitcoin korrelációja más eszközökkel 2015 januárjától 2020 szeptemberéig … átlagosan 0,11, ami azt jelzi, hogy szinte nincs összefüggés a bitcoin és az egyéb eszközök hozama között. Emlékeztetőül: a korrelációk -1 és 1 közé esnek. Az 1 korreláció tökéletes pozitív korrelációt jelez, vagy azt, hogy a változók együtt mozognak. A -1 korreláció tökéletes negatív korrelációra utal, így a változók ellentétes irányban mozognak. A nulla közeli vagy közeli (nem korrelált vagy nem korrelált) összefüggés azt jelenti, hogy nincs kapcsolat a változók között. “


A Fidelity Digital Assets további támogatói a nagy horderejű befektetők, akik ugyanarra a következtetésre jutottak.

Anthony Pompliano, társalapítója a Morgan Creek Digital Assets-nek, Államok,

„Tehát hogyan működött a Bitcoin egy gazdasági visszaesés idején? Túlteljesítette a részvényeket, a kötvényeket, az aranyat, az olajat és jóformán minden mást. Alacsony vagy egyáltalán nincs összefüggés bármilyen anyagi idő alatt. A Bitcoin a végső biztonságos menedékhely & a piac bizonyítja. ”

Bár eltarthat egy idő, mire a Bitcoin hatékonyan működik valutaként (ami szerint végül a PayPal vezérigazgatójának, Dan Schulman-nak fog történni), úgy tűnik, mintha már életképes fedezeti eszközként szilárdulna meg, nulla korreláció mellett saját maga és a hagyományos piacok között.

Kínálat és igény

Nincs hiány a FIAT pénznemében. A kormányok szerte a világon folyamatosan nyomják az egyes pénznemek forgalomban lévő készleteit a folyamatos nyomtatás / verés révén. Ezzel a képességgel a kínálat és a kereslet tetszés szerint manipulálható.

A Bitcoin viszont fix 21 millió BTC-vel rendelkezik. A világnak azonban jelenleg nincs hozzáférése ehhez a 21 millió BTC-hez, mivel minden egyes blokknál csak egy meghatározott összeg szabadul fel.

A Pantera Capital befektetési vállalkozás most azt tapasztalja, hogy a Bitcoin iránti jelenlegi igények kezdik meghaladni a „vadonba” bocsátott Bitcoin mennyiségét. Ennek eredményeként az árak emelkednek, mivel a befektetők hajlandóak egyre nagyobb összegeket fizetni egy növekvő keresletű eszközért.

Ez a kereslet növekedése, amelyet a Pantera Capital lát, az tulajdonítják olyan új piaci szereplőknek, mint a PayPal és a Square Cash App.

„Amikor a PayPal élőben állt, a kötet robbanásszerűen kezdett robbanni … az élettartamba lépéstől számított négy héten belül a PayPal már megvásárolja az új bitcoin-készletek majdnem 70% -át.

A PayPal és a Cash App már most megvásárolja az újonnan kibocsátott bitcoinok több mint 100% -át. ”

A Bitcoin keresletének és keresletének érdekes mutatónak kell lennie a továbblépés figyelemmel kísérésére, mivel a PayPal valószínűleg az első olyan fizetési processzorok közül, amelyek várhatóan a következő években verekednek..

Az ítélet

Mint korábban említettük, nincs egyetlen oka, amely megmagyarázhatja a Bitcoin újjáéledését – inkább tényezők sora játszik szerepet. Noha ezek idővel változhatnak, a befektetési vállalkozások által befejezett kutatás néhány kulcsfontosságú pontra mutat.

  • Volatilis a Bitcoin? Van Eck „nem” -et mond az S jelentős számához képest&P 500
  • A Bitcoin korrelál a hagyományos piacokkal? A Fidelity Digital Assets azt mondja, hogy „Nem”, ami 2015-ig nyúlik vissza
  • A Bitcoin egyre ritkább? A Pantera Capital „igen” -et mond a bányászok tevékenysége és az új piacra lépők alapján

Fontos megjegyezni, hogy a ma tárgyalt megállapítások elismert befektetési vállalkozásoktól származnak. Ők nem egy heves Bitcoin-rajongó anekdotikus zűrzavarai. Mint ilyen, az eredeti kriptovaluta ígéretes jövője egyre valószínűbb.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map