Denelle Dixon, a Stellar Development Foundation vezérigazgatója – Interjúsorozat

Denelle Dixon a. Vezérigazgatója és ügyvezető igazgatója Csillagfejlesztési Alapítvány – nonprofit szervezet, amely támogatja a világ pénzügyi infrastruktúráját összekötő, nyílt forráskódú blokklánc hálózat, a Stellar fejlesztését és növekedését.

Korábban részt vett a Mozillában, 2012-ben csatlakozott főtanácsnokként, és feljutott a ranglétrán, hogy végül COO-val váljon. Mit tanult ebből a tapasztalatból?

A Mozilla-n töltött időm valóban segített abban, hogy formáljam az internetet, annak hatásait és az innovációra gyakorolt ​​hatását. Ez azt is lehetővé tette számomra, hogy három terület (közpolitika, üzlet és technológia) metszéspontjára összpontosítsak, amelyekhez értelmi és érzelmi kapcsolatban állok. Éppen erre a három területre szeretnék továbbra is összpontosítani karrierem hátralévő részében, mivel fontos az élénk, irányított és innovatív gazdaság számára.

A Mozilla-nál végzett munka volt az első tapasztalatom a nyílt forráskódú filozófiával, és ez mélyen meggyőződött bennem a nyílt forráskódú technológia értékében. Mondtam már korábban, de mindez a nyitottságra, az átláthatóságra, az együttműködésre és a sokszínűségre vonatkozik – amit a nyílt forráskód alapvető értékeinek tekintek.

Amikor a tevékenységet és az előrehaladást nyíltan dokumentálják, ez lehetővé teszi a közösség számára az iterációt és a fejlődést. Mindig izgatott vagyok, amikor a Csillagra épülő projektekről hallok, mielőtt még kapcsolatba lépnék valakivel a szervezetünkön belül. Ez azt jelenti, hogy hozzáférhető dokumentációt nyújtunk értelmes információkkal.

Az átláthatóság lehetővé teszi, hogy a nyílt forráskódú projekt világosan kommunikáljon a közösséggel, és elszámoltathassa magát küldetése és iránya mellett. Az SDF-nél 2019-et azon dolgoztunk, hogy átláthatóbbá váljunk munkánk és a Stellar érdekében végzett munkánk szempontjából. Létrehoztuk új megbízásunkat, létrehoztunk és leírtunk követhető és nyomon követhető XLM-fiókokat, valamint világos és közvetlen ütemtervet készítettünk. 2020-ban továbbra is hangosabban mutatjuk be munkánkat és a Stellar-on végzett munkát. Ez az átláthatóság felelősségre von bennünket mind a mit mondunk, mind a mit mondunk. Az átláthatóság növeli a bizalmat.

A nyílt forráskódú technológia teljes mértékben a hatékony együttműködésre támaszkodik a siker érdekében, és az egészséges együttműködési szellem elősegíti az innovációt és a kreativitást. És természetesen, együttműködési környezetben a sokféle vélemény és hang számos szempont és érték segítségével hoz értéket.

Ezután 2019 márciusában kinevezték a The Stellar Development Foundation ügyvezető igazgatójának és vezérigazgatójának is. Mi vonzotta Önt ehhez az Alapítványhoz?

Egyszerűen fogalmazva: a vállalat, a kultúra és az ökoszisztéma növekedésének küldetése, munkája, hatása és lehetősége. Tudom, hogy akkor vagyok a legjobb, amikor a munkámnak célja van, és amikor a változásokra törekszem. A jövőkép nagy: a Stellar és az SDF abban reménykedik, hogy felszabadítja a világ gazdasági potenciálját a pénz folyékonyabbá tételével, a piacok nyitottabbá tételével és az emberek nagyobb felhatalmazásával. És nagy gondolkodás, minden terméken túl, minden egyes kérdésen túl – ez hajtott mindig. Tudtam, hogy megbízásom lesz a közpolitika, az üzleti élet és a technológia kereszteződésére összpontosítani – túl jó volt átadni.

Bemutatná nekünk a Csillagfejlesztési Alapítvány mögött álló küldetést??

Az SDF nonprofit, nem részvénytársaság, amelynek nincs részvényese, és csak a küldetésének felel meg – egyenlő hozzáférést biztosítva a globális pénzügyi rendszerhez. Az SDF pásztorolja a Stellar hálózat kódbázisát, és elősegíti az ökoszisztéma növekedését. A Stellar kódbázisának fenntartása, a hálózaton épülő közösségek támogatása, valamint a szabályozók és intézmények hangjának szolgálatában jött létre..

Végső soron arra törekszünk, hogy egyenlő hozzáférést teremtsünk a globális pénzügyi rendszerhez azáltal, hogy a pénzt folyékonyabbá tesszük, a piacokat nyitottabbá tesszük és az embereket nagyobb jogkörrel felruházjuk.

Mi volt az első számú prioritása azóta, hogy átvette a vezérigazgatói posztot?

Az SDF-hez való csatlakozásom óta a szervezeti fejlesztésre, az ökoszisztéma-fejlesztésre (beleértve a közpolitikát), valamint a technológia és a termékek további fejlesztésére összpontosítok. Világos stratégiát és elérhető célt dolgoztunk ki annak körül, hogy a Stellar 2025-re a globális fizetési standard legyen. Stratégiánkat három pillér köré fejlesztjük – biztosítva technológiánk robusztus működését, elősegítve a fenntartható használat eseteit, és azáltal, hogy az emberek ismerik és megbíznak abban a blokkláncban.


Hogyan lehet a Csillagok Fejlesztési Alapítványa a legjobb kereskedelmi partnerekkel együttműködni anélkül, hogy elhanyagolná alapvető küldetését?

A kereskedelmi partnerségeket úgy tekintjük meg, hogy még több embert megismertessünk a Csillag ökoszisztémával, valamint a Csillag és az ökoszisztéma különféle szereplőinek előnyeivel. Biztosítjuk továbbá, hogy az ökoszisztéma meglévő résztvevői kapcsolatba kerüljenek a növekedés további fejlesztése érdekében.

Használjuk példaként a közelmúltban a Samsunggal kötött partnerségünket. A Samsung integrálta a Stellart a Samsung Blockchain Keystore-ba, ami azt jelenti, hogy a Stellar felhasználói mostantól bizonyos Samsung Galaxy okostelefonokon tárolhatják saját kulcsaikat. Ami a legfontosabb, hogy a fejlesztők blokklánc-alapú alkalmazásokat és szolgáltatásokat hozhatnak létre ezekhez a telefonokhoz.

Ez sokat jelent növekvő közösségünknek, valamint az ökoszisztémánkra épülő projekteknek és fejlesztőknek. A világ egyik legnagyobb okostelefon-beszállítójával együttműködve egy teljesen új felhasználói hálózatot nyitunk meg, amely profitálhat technológiánkból.

Meg tudná vitatni azokat a kihívásokat, amelyek a kriptovaluta bank nélküli használatához vezetnek, különösen a meredek tanulási görbével rendelkező kriptovalutával kapcsolatban?

Azok a társaságok, amelyekkel partnereink vagyunk, mind a zökkenőmentes integrációra koncentrálnak, és sok felhasználó valószínűleg észre sem veszi, hogy titkosítást használnak tranzakciók lebonyolításához és számlák kifizetéséhez. A technológiát arra használja, hogy megoldja a felhasználók problémáit, és megkönnyítse a felhasználók bevonását.

A Saldo például olyan vállalat, amely lehetővé teszi a migráns munkavállalók számára, hogy támogassák a mexikói családtagokat. A pénz hazaküldésének átutalási folyamata lassú, nehéz és drága. Saldo hagyja, hogy az Egyesült Államokban dolgozzon pénzeszközöket közvetlenül a címzett közüzemi számlájára odahaza, Mexikóban. Mivel Saldo mexikói peso-alapú tokent bocsát ki, és letelepszik a Csillag-hálózatra, a küldők megkezdhetik a fizetést USD-ben, és egyetlen azonnali és átlátható tranzakcióval automatikusan átválthatják a fizetést MXN-be..

A végeredmény egy közüzemi számla fizetése. A feladó és a címzett nem is érinti a kriptovalutát!

A Stellar blokkláncon fejlesztett partnerségek és projektek közül Ön az egyik legjobban izgatott?

Nyilvánvaló, hogy nem könnyű feladat egyetlen projektet vagy partnerséget kiválasztani. Nem működnénk együtt, ha nem izgatna az ígéret, amit kínálnak! Ha azonban jelenleg csak egyet választanék, az DSTOQ lenne. Hozzáférést biztosítanak a feltörekvő piacokon élő emberekhez – régóta figyelmen kívül hagyott népességekhez – a megfizethető befektetési módokhoz. Mennyire klassz, hogy vietnami valaki hozzáférhet bluechip vagy frakcionált részvényekhez, amelyeket korábban nem tudott könnyen megszerezni?

A Mozillát úgy tervezték, hogy nyílt forráskódú legyen, és a Csillagfejlesztési Alapítvány is egy nyílt forráskódú keretrendszeren dolgozik. Meg tudja beszélni a nyílt forráskódúság fontosságát és miért olyan előnyös??

A nyílt forráskódú projektek, mint például a Stellar, korlátlan növekedést és kreativitást tesznek lehetővé, és meghaladják az összes többi épületmodellt – különösen a hálózatok kiépítéséhez. Több oka van annak, hogy ennyire híve vagyok a nyílt forráskódnak.

A valódi nyílt forráskódú projekt jellemzője a dokumentáció. Az SDF-nél elismerjük, hogy munkánk dokumentációjának és könnyen hozzáférhető nyilvántartásának létrehozása lehetővé teszi mások számára, hogy a Stellarra építsenek és javítsanak. Nagyon sok időt töltöttünk a dokumentációnk pórázolásával és a hiányosságok pótlásával, valamint video- és írásbeli magyarázatok készítésével annak bemutatására, hogy a dolgok működnek a hálózatunkon. Szeretjük, ha olyan projektekről hallunk, amelyek a Stellar-ra épültek, anélkül, hogy valaha is beszélnénk senkivel az SDF-nél – a dokumentáció nyer.

A nyílt forráskódú projektek átláthatók, ami egyértelmű kommunikációt tesz lehetővé a közösséggel. Ez azt is jelenti, hogy felelősséggel tartozunk küldetésünk és irányunk iránt. Az SDF-nél létrehoztuk új megbízásunkat, létrehoztunk és leírtunk XLM számlákat, amelyek nyomon követhetők és nyomon követhetők, valamint világos és közvetlen ütemtervet készítettünk. Az átláthatóság növeli a bizalmat, miközben elszámoltathatóak vagyunk mind a mondanivaló, mind a tettek mellett.

Egy másik ok, amiért úgy gondolom, hogy a nyílt forráskód annyira hasznos, hogy sok ember együttműködésére támaszkodik a siker elérése érdekében. Az SDF-nél folyamatosan együttműködünk a közösségünkkel, így fejlődésünk és növekedésünk közös munkánk gyümölcse. Az együttműködés szelleme elősegíti az innovációt és a kreativitást.

Végül a nyílt forráskód sokféle. A nyílt forráskódú projektek a határokon túl is működnek, és természetüknél fogva sokféle gondolatot, hátteret és kultúrát teremtenek. Ez lehetővé teszi a világ legjobb elméinek, hogy megosszák ötleteiket és javítsák az elvégzett munkát. Ezzel a sokféleséggel megtudhatjuk, hogyan működnek a fizetések a különböző kontextusokban és a világ különböző régióiban – ez segít abban, hogy a megoldás valóban globális és innovatív lehessen.

Írtál egy cikket a nemek és a faji sokszínűség fontosságát illetően a munkahelyen. Hogyan került a Csillagok Fejlesztési Alapítványa a változatosabb munkahely létrehozásának kihívására??

Mindannyian valóban hisszük, hogy a technológiai munkahelyeknek jobban reprezentálniuk kell azokat a közösségeket, amelyek végül felhasználják a termékeket. Nyílt forráskódú kultúránkhoz híven belső párbeszédet folytatunk azokról a lépésekről, amelyeket meg kell tennünk ahhoz, hogy rövid, közép- és hosszú távon proaktívak legyünk, hogy olyan munkahelyünk legyen, amely tükrözi a német nyelvünket.&Értékelem.

Van még valami, amit szeretne megosztani a Csillagfejlesztési Alapítvánnyal kapcsolatban?

Közösségünk és ökoszisztémánk fontos része a sikerünknek, és összehozzuk és összefogjuk a legnagyobb kihívásaink megoldását, különös tekintettel azokra, amelyeket idén lecsupaszítottunk. Második éve vendégül látjuk a Meridian nevű fórumot, amelyet a rendszerszintű és intézményi problémák kezelésére hoztunk létre. Idén ez egy virtuális és mindenki számára ingyenes konferencia lesz, amely globális szinten a közös kihívásokra összpontosít.  Csatlakozz hozzánk!

Köszönöm az interjút. Nagyon szerettem megismerni ezt a projektet. Azok az olvasók, akik többet szeretnének megtudni, látogassák meg a Csillagfejlesztési Alapítvány.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map