Veretlen verés: A Bitcoin végül felváltja az aranyat?

A Bitcoin jelenleg ritkán kerülhet a figyelem középpontjába, és ezt követi erőteljes vége 2020-nak, ahol a világ legnagyobb kriptovaluta ismételten legyőzte minden idők legmagasabb árát, az érme vitát indított arról, hogy alkalmas-e az arany, mint értékraktár esetleges pótlására. 

A vélemények azonban továbbra is megoszlanak arról, hogy a kripto alkalmas-e a gazdagság fenntartására a nemesfémekhez hasonló módon.

Veretlen verés: A Bitcoin végül felváltja az aranyat?

Forrás: Coingecko

Amint a fenti ábra mutatja, A Bitcoin szerény eredetű alig egy évtizeddel ezelőtt egy jelenséggé. Noha súlyos piaci volatilitás jellemzi, a jövő fényesnek tűnik a kriptovaluta számára, mivel a magasabb bevezetési szint magasabb jövőbeni árakra mutat míg a kriptográfiák cseréje folyamatosan fejlesszen erősebb tulajdonságokat a biztonság és a befektetők számára való felhasználhatóság szempontjából. 

Veretlen verés: A Bitcoin végül felváltja az aranyat?

Forrás: BullionVault

Bár kevésbé volatilis, mint a Bitcoin, láthatjuk, hogy az arany értéke is folyamatosan emelkedett az elmúlt években, bár közel sem olyan ütemben, mint a BTC. 

Vizsgáljuk meg közelebbről, mit hozhat a jövő a Bitcoin-befektetések számára, és hogy valóban van-e lehetősége az arany helyettesítésére az érték kedvelt tárolásaként:

Bitcoin építési momentum

A Bitcoin rengeteg izgalmat okoz a befektetők és a piaci elemzők körében egyaránt. Rick Rieder, a BlackRock fix befektetésű befektetési vezetője kedvező a Bitcoin jövőbeli helyzetével kapcsolatban a pénzügyek világában, és 2020 végén egy CNBC interjúban azt állította, hogy a kriptovaluta „itt van, hogy maradjon”.

Míg a BlackRock, egy New York-i székhelyű globális befektetési menedzsment cég, amelynek kezelt eszköze csaknem 8 billió dollár, ez a jóváhagyás a kriptovaluta érvényesítésének legfrissebb jele, más cégek is felhalmozódnak a Bitcoin hype-ban. 

Egyes stratégák rámutatnak a világ néhány legnagyobb vagyonkezelő cégének érdeklődésére, köztük a JPMorgan Chase-re, amely jelzi, hogy a Bitcoin erős potenciállal rendelkezik arra, hogy egy nap helyettesítse az aranyat, mint a biztonságos menedékhelyű befektetési választást. 

Az ABC Money egy már kialakuló trendre mutat ahol a vállalati kincstári allokációk kezdenek haladni a Bitcoin felé. A MicroStrategy és a Square ennek két figyelemre méltó példája, az előbbi kezdetben 425 millió dollárt fektetett be a Bitcoin-ba, mielőtt meghirdetett volna egy 400 millió dolláros átváltható kötvényajánlatot, ahol a bevétel a BTC-vásárlásokra kerülne. A rendkívüli kereslet miatt a kínálatot később napok alatt 550 millió dollárra növelték. 

Ami a vállalati kincstárakat illeti, a BTC a kevés jó befektetési ötlet egyike lehet. Az állampapírok és a vállalati kötvények ehhez képest nagyon kevés hozamot mutatnak, az adósságállomány mindenkori csúcson van. Másutt a készpénz veszít vásárlóerejéből az infláció miatt. Azonban az a volatilitás, amely korábban elrettentette a befektetőket a Bitcoin és a kriptográfiai vásárlásoktól, minden idők legalacsonyabb szintjére esett. 

Az elkövetkező években előfordulhat, hogy a Bitcoin fokozatosan megemészti az arany piaci részesedését, mint a biztonságos menedékhelyet és vagyonkészletet. Matematikailag meghatározott és ellenőrizhető szűkössége, valamint a hasítási erő és az aktív számlák körüli hálózati mutatók miatt nagyobb vonzerőt jelenthet a befektetők számára. 

Ezenkívül a kriptovaluta viszonylag kicsi piaci kapitalizációjával és az általános elfogadási arány gyorsulásával a Bitcoin vonzó kockázat-haszon előnyöket kínálhat a befektetők számára. 

Az arany utánzásának nehézségei

A Bitcoin növekvő népszerűsége ellenére még mindig vannak némi ellentétek a kriptovaluta és az arany között. Az egyik legnagyobb különbség a vadul eltérő formájában jelenik meg felhasználási esetek a BTC és az arany között

Míg mind a Bitcoin, mind az arany értékraktáraknak tekinthető, az aranynak gyakorlati alkalmazási esetei vannak többek között az ékszerek gyártása, valamint az elektronikai és autóipar áruk gyártása terén.. 

Annak ellenére, hogy a blokklánc-technológián működő Bitcoin működik, infrastruktúrája kezdetlegesebb, mint az Ethereumon és más altcoinokon megtalálható más blokklánc-hálózatok, vagyis gyakorlatilag az arany túllépte az érmét, amikor használatra került. 

 Elég erős a Bitcoin csábítása?

Úgy tűnt, hogy 2020 vége felé a piaci mozgások arra utalnak, hogy egyre több pénz kezd áramlani az aranyból és a digitális eszközökbe. Novemberben az arany ára 5% -kal esett azon a napon, amikor bejelentették, hogy 90% -os hatékonyságú Covid vakcinát fejlesztettek ki. A hír miatt a Bitcoin 2% -kal emelkedett. Az ezt követő napokban és hetekben több pénz hagyta el az aranyat, és lépett be a kriptovaluta piacaira. 

Ha a pénz elhagyja az aranyat, és belemegy a Bitcoinba, akkor az talán nagyobb optimizmust jelent a gazdaságban abban, hogy részvényeken és kriptovalutákon „kockázatos” kereskedésekbe kezd be. Bár ez nem teszi a Bitcoin biztonságos menedékjátszmájává, mint azt egyes elemzők javasolják, van esély arra, hogy egyértelmű jele legyen annak, hogy a befektetők felébrednek egy olyan érme lehetőségeiben, amely árasztja a volatilitását és megnyeri az udvarlókat az egész világon..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner