Decentralizirane financije drže ključ za uključivanje blockchaina u uobičajene financije

Napisala Georgia Rakusen, ConsenSys

Unatoč sve većoj popularnosti i pojačanoj raspravi, postoji određeni otpor koji blockchain drži izvan glavnih financija. Institucionalni investitori i banke i dalje su zabrinuti zbog pitanja kao što su regulacija digitalne imovine, neuspjeh Bitcoina da se razvije kao obračunska jedinica, sredstvo razmjene i nedostatak jamstava središnje banke. Njihov put prema digitalnim valutama put je opreza i konzervativizma. Ova se pripovijest mora promijeniti kako bi blockchain postao dio uobičajenog razgovora. DeFi je sposoban provesti ovu promjenu. DeFi obećava da će blockchain pokrenuti u financijsku uobičajenost uspostavljanjem povjerenja, bankarstvom nebankarskih i pružanjem stvarnih aplikacija za blockchain tehnologiju.

Izgradnja povjerenja

U novije vrijeme nekoliko je velikih igrača oprezno ušlo u kripto prostor koji predstavlja važne prekretnice za industriju digitalnih sredstava. DeFi osigurava da šira, šira javnost može sudjelovati i iskoristiti ovo putovanje usvajanja blockchaina. To čini gradeći povjerenje za maloprodajne korisnike. Korisnici zahtijevaju vjerovanje u financijski sustav i njegovu infrastrukturu, inače ne postoje temelji za kupce koji redovito čuju za negativan publicitet poput hakiranja i gubitka kodova. Kao i kod kriptografije općenito, povjerenje se uspostavlja obrazovanjem i eksperimentiranjem.

DeFi omogućuje takvo eksperimentiranje. Korisnici kontinuirano testiraju rezervacije koje imaju i istražuju nedostatke. Suradnička priroda DeFi-a, poznatog i pod nazivom ‘Web 2.0’, omogućuje korisnicima uspostavljanje razine povjerenja u blockchain razmjenom iskustava, pristupom zapisima i analizom podataka. Iako bi pametni ugovor mogao biti „nepovjerljiv“ – koliko god bilo kojem čovjeku ne treba vjerovati – korisnici koji ne mogu sami izvršiti reviziju ugovora tražit će potvrdu od zajednice i ljudi s kojima su angažirani.

Nebankarirani

Unatoč brzom napretku u našim globalnim financijskim sustavima, po cijelom svijetu ostaje nevjerojatnih 2 ½ milijarde nebankarskih ljudi. Financijski sustavi koji obećavaju decentralizirano financiranje imaju značajnu glavnu privlačnost za ovu skupinu. DeFi alternativa središnjim bankama i trećim stranama znači da su prethodno nebankari sada mogli kupovati, prodavati i posuđivati ​​proizvode i vrijednosne papire. Zamjenom zapadne infrastrukture s DeFi-om, korisnici imaju kontrolu nad svojim financijskim interakcijama, umjesto toga angažiraju se sa softverom i postavkama “kôda kao zakona” pametnih ugovora. Ti koraci ne moraju samo poboljšati regionalna gospodarstva, već mogu unaprijediti socijalna pitanja koja se sastoje od tako velike nebankarske populacije, uključujući veliki broj nebankarskih žena, posebno u ruralnim zajednicama bez usluga..

Praktična primjena DeFi-a

Cjevovod stvarnih aplikacija koje DeFi predstavlja dodatno pokreće mainstreaming blockchaina. DeFi revolucionira tradicionalne financijske instrumente kao što su računi i zajmovi za zaradu i eliminira centralizirane sustave i potrebu za trećim stranama.

Kolateralizirani položaji duga (CDP) sjajan su primjer takve primjene. CPD-ovi su pametni ugovori koji rade na Ethereumu. 95 posto CDP-a otvoreno je samo za potrebe ispitivanja. To znamo jer je (u vrijeme ovog članka) njihova vrijednost ispod 0,0058ETH usporediva s vrijednosti malo iznad jednog dolara. Preostalih 5% CDP-a, prema istraživanju ConsenSys Codefi, kolateralizirano je u prosjeku s 1.000 ETH (4,5 milijuna USD) što njihovu upotrebu čini poželjnom za kriptokitove i rane kripto ulagače.

Ova CDP aplikacija DeFi predstavlja privlačnu alternativu sporijim, skupim, tradicionalnim rješenjima za prijenos novca. DeFi u ovom slučaju pruža gotovo trenutne, nepromjenjive, jeftine transakcije i uklanja treće strane.

Unatoč njegovoj neporecivoj ulozi u budućnosti financija, i dalje postoje prepreke za širenje blockchaina u glavnim razmjerima. DeFi kontinuirano ruši ove prepreke učinkovitom uporabom tehnologije. DeFi će poremetiti i revolucionirati uspostavljene financijske mreže i sustave i promijeniti industriju nabolje. Alati za izgradnju budućnosti industrije su u našim rukama.

The nedavno izvješće korisnika DeFi-a tvrtke ConsenSys Codefi otkriva da su vlasnici kriptovaluta (koji se nazivaju „hodlrs“) češće zainteresirani za osnovnu tehnologiju i njezinu praktičnu primjenu te kako se ona može primijeniti na praktična sredstva. Hodlrsi ostaju oprezni dok eksperimentiraju s DeFi-em, prate internetske rasprave i dijele svoja iskustva. Korisnici će često isprobati protokol s malom količinom prije nego što ulože nešto veće.

Pogledajte nedavne Izvješće o istraživanju korisnika DeFi-a za više nalaza.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner