Došlo je do promjene – novi vodeći član OCC-a, pravično tržište i zakonodavni računi

Digitalna imovina je tu da ostane. Regulatori i tradicionalne banke konačno prihvaćaju tu činjenicu i prilagođavaju operacije kako bi se prilagodile njihovoj integraciji.

Promjena vođe

Prije samo nekoliko dana razgovarali smo o upražnjenoj ulozi predsjednika SEC-a i Garyja Genslera – očekivanog nasljednika Jaya Claytona. Danas, vijest je pukla da se postavlja još jedna uloga visokog profila. Vjeruje se da je Ured kontrolora valute (OCC) pronašao svog novog vođu u Michaelu Barru.

Svaka od spomenutih uloga obavlja se nominacijama predsjedavajuće predsjedničke administracije. Kao takvi, pozadina i profesionalna povijest ovih imenovanih mogu rasvijetliti motive i ciljeve uprave tijekom sljedećih godina.

Srećom zbog digitalnih vrijednosnih papira, svaki od onih za koje se očekuje da budu imenovani dobro su upućeni u blockchain i njegove brojne implementacije. Iako je Gensler poznat po svom podučavanju blockchaina u MIT-u, Barr ima iskustvo kao savjetnik u Ripple Labs još od 2015..

Ured kontrolora valute

OCC posjeduje veliku količinu moći unutar Sjedinjenih Država. Odgovorna je za nadzor nad 1.200 banaka i stvaranje propisa kojih se moraju pridržavati.

Posljednjih mjeseci oni koji su uključeni u digitalnu imovinu, zbog višestrukog razvoja, promatrani su u posebno pozitivnom svjetlu. Osim očekivanog imenovanja blockchain pametnog Michaela Barra, slijedi nekoliko primjera ovih promjena koje je OCC primijenio za koje se očekuje da će imati koristi od sazrijevanja digitalne imovine.

Pošten pristup

14. siječnja 2021. godine, OCC je objavio konačnu verziju svogPošten pristup‘ Pravilo. Jednostavno rečeno, ovaj razvoj događaja sprečava banke u Sjedinjenim Državama da nameću opće zabrane tvrtkama i pojedincima povezanim s određenim industrijama.

„Kao što su kontrolori i osoblje u prethodnim upravama jasno govorili u govorima, smjernicama i svjedočenjima, banke ne bi trebale ukidati usluge za čitave kategorije klijenata bez provođenja pojedinačnih procjena rizika. Protivno je temeljnim načelima razboritog upravljanja rizikom donošenje odluka koje se temelje isključivo na suglasnim ili kategoričnim tvrdnjama o riziku bez stvarne analize. “

Nažalost, u posljednjih nekoliko godina bilo je mnogo slučajeva kada su tvrtke odbijale usluge u tradicionalnom bankarskom sektoru, jednostavno zbog povezanosti s kriptovalutama. Iako se ovo odbijanje usluge još uvijek može dogoditi, OCC sada osigurava da banke moraju to opravdati.

„Kada velika banka odluči prekinuti pristup dobrotvornim organizacijama ili čak veleposlanstvima koja opslužuju opasne dijelove svijeta ili tvrtkama koje u SAD-u vode legalne poslove koji podržavaju lokalne poslove i nacionalno gospodarstvo, moraju pokazati svoj rad i opravdane poslovne razloge za to, “

Za industriju koja tek staje na noge, ograničenje na tradicionalne bankarske usluge zasigurno je dugotrajna prepreka. Ovom novom promjenom pravila, koja treba stupiti na snagu u travnju 2021. godine, igralište će biti pravednije i transparentnije za sve.


Dozvole dodijeljene

Nekoliko dana prije donošenja presude o „poštenom pristupu“, OCC je objavio Tumačivo pismo 1174. To je bila još jedna pozitivna promjena jer bankama omogućuje korištenje i izdavanje vlastitih stabilnih kovanica.

„Nacionalne banke i savezne štedne udruge (zajednički nazvane„ banke “) mogu koristiti nove tehnologije, uključujući INVN-ove i srodne stabilne kovanice, za obavljanje bankovno dopuštenih funkcija, poput platnih aktivnosti.“

Uz OCC koji bankama otvara mogućnost za upotrebu stabilnog valuta, danas je objavljen i Zakonodavni prijedlog zakona 648 koji se odnosi na banke u državi Nebraska. Ovim se računom želi bankama pružiti mogućnost skrbništva nad kriptovalutama za klijentelu. Ovaj zakon, koji je iznio senator Mike Flood, prvi je korak prema njegovu cilj od Nebraske središte za FinTech.

Sve u svemu, između nedavnih presuda OCC-a i prijedloga zakona, nije teško pretpostaviti da će u bliskoj budućnosti tradicionalne banke glavom zaroniti u digitalnu imovinu. Budući da su mnogi uključeni u digitalnu imovinu čvrsto uvjereni da usvajanje od strane tradicionalnih banaka nije potrebno za uspjeh, korist od ovog razvoja tek treba utvrditi. Međutim, kad je stvar sigurna – promjena je uslijedila.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map