Izvještaj Kraken ističe unutarnju vrijednost bitcoina u odnosu na tradicionalnu imovinu

Određivanje unutarnje vrijednosti imovine nije uvijek lak posao. Iako neka imovina može biti izrezana i suha, postoje i one, poput Bitcoina, koje zbunjuju ulagače od njenog stvaranja.

Kraken, popularna burza kriptovaluta sa sjedištem u SAD-u (i novo licencirana banka), nedavno je objavio izvještaj, govoreći o konceptu vlastite vrijednosti i o tome kako se odnosi na Bitcoin.

Umjesto da pokuša utvrditi tržišnu vrijednost onoga što vrijedi Bitcoin, Kraken je uzeo vremena da razradi gdje se ta vrijednost generira – bez obzira na taj broj.

Što je unutarnja vrijednost i zašto je to važno?

Definiranje unutarnje vrijednosti je jednostavno – to je istinska vrijednost imovine koja se temelji na njezinim temeljnim svojstvima. Ono što je teško jest utvrditi koje su osobine i značajke imovine vrijedne na otvorenim tržištima. S obzirom na to da različiti investitori priželjkuju različite osobine, to često može biti kontroverzno.

Unutarnja vrijednost nije konačni mjerač ukupne vrijednosti imovine, ali je važan mjerni podatak koji treba uzeti u obzir. Važno je napomenuti da se unutarnja vrijednost imovine neće uvijek podudarati s tržišnom vrijednošću – kada ove dvije metrike jako odstupaju, pametnim ulagačima otvaraju se mogućnosti zarade.

U osnovi, unutarnja vrijednost daje vjerodostojnost ili ‘potvrđuje’ tržišnu vrijednost imovine, omogućujući investitorima da utvrde je li imovina precijenjena ili podcijenjena.

Istinska vrijednost Bitcoina

Unutarnja vrijednost tipično je argument ‘idi do’ klevetnika digitalne imovine, poput Bitcoina. Ti pojedinci obično primjećuju da ne postoji osnovna imovina koja služi kao temelj vrijednosti Bitcoina. Kao rezultat toga, vjeruju da Bitcoin ima vrlo malu, ako uopće ima, unutarnju vrijednost. Taj je osjećaj, međutim, sve nepopularniji, jer su investitori širom svijeta počeli mijenjati svoje stavove o tome na kojoj se vrijednosti temelji.

Ako Bitcoin ne stekne vrijednost iz temeljne imovine, odakle dolazi? Kraken primjećuje sljedeća ključna područja kao primjere vlastite vrijednosti Bitcoina.

  • Nekorelirana imovina
  • Nepromjenljivost
  • Decentralizirano
  • Oskudica
  • Korisnost
  • Kriptografski sigurno

Iako mnoge klase imovine mogu dijeliti jednu ili dvije osobine s Bitcoinom, jedinstvena je u svojoj sposobnosti da pruži prethodni popis u cjelini.

Uobičajeno u usporedbi

Kada se procjenjuje primarni slučaj upotrebe Bitcoina, obično postoje dva tabora. Prva digitalnu imovinu gleda kao skladište vrijednosti, slično zlatu. Drugi ga gleda kao valutu, sličnu USD-u. Bez obzira na to koja se perspektiva uzima, gdje ta često uspoređena imovina dobiva vlastitu unutarnju vrijednost?

Zlato je obično lakše procijeniti jer posjeduje opipljive vrijednosne osobine. Ima stvarnu uporabu u elektronici, ima oskudnu ponudu i općenito je prihvaćen kao stabilna imovina.

USD, s druge strane, nije tako jednostavan, jer su njegove osobine u prvom redu nematerijalne. Valute poput ove više nisu podržane fizičkom imovinom – one su doslovno samo papiri koji imaju vrijednost jer ljudi kažu da imaju vrijednost ili zbog veze s njihovim tijelom izdavanja. Kraken napominje da mnogi vjeruju da je ekonomska stabilnost vlade ono što njenoj valuti daje vrijednost.

Poanta ovih primjera je da se vrijednost može naći u mnogim oblicima i veličinama. Zbog toga je potrebno primijeniti nove pristupe određivanju stvarne vrijednosti prilikom procjene imovine poput Bitcoina. Iako se to obično uspoređuje sa zlatom i američkim dolarima, je li to razborit pristup? Svaka imovina donosi jedinstvene osobine na stol, privlačne različitim potrebama i željama.

“Iako je vjerojatno da dvije osobe neće postići istu unutarnju vrijednost za bitcoin, pojava bitcoina u današnjem informacijskom dobu opravdava metodičku ponovnu procjenu koncepta” unutarnje vrijednosti “, kako dionice, obveznice, nekretnine, kolekcionarstvo i fiat valute se vrednuju i percipiraju i tamo gdje digitalna imovina spada u spektar vrijednosti. “

Završna riječ

Na kraju dana, nema konačne riječi o unutarnjoj vrijednosti Bitcoina. Kraken udara čavlom u glavu kada kaže da je “unutarnja vrijednost u oku promatrača”. Jednostavno rečeno, nema jednostavnog odgovora – različiti investitori daju prednost i vrednuju različite osobine imovine.

Gledajući u budućnost, moramo procijeniti i utvrditi koji su prioriteti nadolazećih generacija. Hoće li prednosti koje pruža digitalna imovina nadmašiti one od FIAT-a, Golda itd.? Jednom kada se utvrde ti budući prioriteti, imat ćemo jasniju sliku o tome svijetli li budućnost Bitcoina ili je osuđena na propast.

Kraken završava svoje izvješće, navodeći: “Iako je put za bitcoin neizvjestan, jedno je sigurno da je bitcoin vrijedan.”

Kliknite kako biste pregledali kompletnu Krakenovu analizu stvarne vrijednosti Bitcoina OVDJE.

Postajući banka

Osim nedavnog uvida u suštinsku vrijednost Bitcoina, Kraken je imao i zauzetih nekoliko tjedana. Popularna burza nedavno je napravila maha kada je u Wyomingu dobila odobrenje za stvaranje prve burze digitalnih sredstava sa sjedištem u SAD-u. Očekuje se da će se ova razmjena zvati ‘Kraken Financial’.

Ovom sposobnošću da djeluje kao zakupljena banka, Kraken Financial objavio je svoje namjere / ciljeve koji idu prema naprijed.

“Od plaćanja računa i primanja plaća u kriptovalutama do uključivanja digitalne imovine u investicijske i trgovačke portfelje, Kraken Financial omogućit će Krakenovim klijentima u SAD-u da neometano bankari između digitalne imovine i nacionalnih valuta.”

Kraken

Osnovan 2011. godine, sjedište tvrtke Kraken je u San Franciscu. U vremenu od pokretanja, tim iz tvrtke Kraken razvio je i razvio svoju platformu u jednu od najpopularnijih svjetskih burzi kriptovaluta.

Izvršni direktor, Jesse Powell, trenutno nadgleda poslovanje tvrtke.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner