Kraken postaje prva američka banka s licencom za digitalnu imovinu

Popularna razmjena digitalnih sredstava, Kraken, je dobio zeleno svjetlo da se formira „Depozitarna institucija s posebnom namjenom (SPDI)“. Ova oznaka omogućit će Krakenu da razvije novi entitet, poznat kao Kraken Financial, koji će djelovati kao ovlaštena banka koja nudi sveobuhvatne usluge digitalne imovine kao što su preuzimanje depozita, skrbništvo i fiducijarne usluge.

“Krakenova vizija je postati svjetski most od povjerenja između kriptoekonomije budućnosti i današnjeg postojećeg financijskog ekosustava.”

Kraken je prva tvrtka specijalizirana za digitalnu imovinu koja je dobila status SPDI – što je posebno vrijedan iskorak za Kraken i blockchain industriju u cjelini.

Postajući banka

Postajući prva banka ove vrste u SAD-u, očekuje se da će Kraken Financial igrati važnu ulogu u nastavku usvajanja digitalne imovine. Neke druge pogodnosti uključuju:

  • Kraken Financial stječe prednost za prvog pokretača jer je prvi entitet te vrste
  • Blockchain će u cjelini imati koristi od povećanog utjecaja, usvajanja i prevalencije
  • Javnost će imati koristi od povećanog pristupa financijskim uslugama izgrađenim za budućnost

Napredna priroda regulatora iz Wyominga nije prošla nezapaženo od strane odgovornih za usluge tvrtke Kraken. Iako su mnoge države zauzele oprezniji pristup usvajanju kriptovaluta, čini se da je Wyoming spreman krenuti putem naprijed kroz svoje postupanje s FinTechom.

„Oduševljeni smo radom u državi koja je toliko usklađena s našom filozofijom i vrijednostima. Wyoming je rijedak i svijetli primjer kako promišljena regulacija može potaknuti inovacije za FinTech tvrtke. ” – David Kinitsky, izvršni direktor tvrtke Kraken Financial

Kada Kraken Financial prvi put pokrene, usluge će biti ograničene samo na klijentelu sa sjedištem u SAD-u. Tvrtka napominje da će se dostupnost s vremenom proširiti i na međunarodne klijente.

Nove usluge?

Naporan rad koji je Kraken uložio u postizanje ovog cilja nije bio samo za naslov. Postajući ovlaštena banka, sada će legalno moći nuditi razne nove usluge; od kojih će svaka pomoći tvrtki da postigne svoj krajnji cilj povezivanja tradicionalnih financija sa svijetom blockchaina i kriptovaluta. Slijedi samo nekoliko usluga koje će s vremenom biti podržane.

  • Skrbničke usluge
  • FIAT moduli za plaćanje
  • Usluge vođenja računa

“Od plaćanja računa i primanja plaća u kriptovalutama do uključivanja digitalne imovine u portfelje ulaganja i trgovanja, Kraken Financial omogućit će Krakenovim klijentima u SAD-u da neometano bankari između digitalne imovine i nacionalnih valuta.”

Nova imovina?

Uz nuđenje novih usluga, Kraken će također dobiti sposobnost podržavanja šireg niza klasa imovine. Do sada se tvrtka bavila prvenstveno kriptovalutama. Krećući se naprijed, međutim, Kraken primjećuje da ostaje mogućnost da se podržavaju vrijednosni papiri. S korijenima tvrtki koji okružuju digitalnu imovinu, razumljivo bi bilo da bi podrška za vrijednosne papire uključivala i digitalne vrijednosne papire / sigurnosne tokene.

Nova ograničenja

Iako je spomenuto proširenje podržane imovine i ponuđenih usluga definitivno pozitivno za Kraken, njegovo novo imenovanje kao banke također dolazi s pojačanim regulatornim nadzorom.

Pored toga što sada podliježe svim istim pravilima kao i tradicionalna banka, napominje se da će u svakom trenutku biti potrebno održavati 100% rezervi depozita. To znači da banka neće sudjelovati u djelimičnom kreditiranju pričuva – pružajući svojim klijentima puni pristup svojim sredstvima u svakom trenutku.

Kraken Financial

Osnovano 2020. godine, sjedište tvrtke Kraken Financial je u Cheyenneu, Wyoming. Ova podružnica Krakena funkcionirat će kao ovlaštena banka, nudeći razne usluge, prilagođene za premošćivanje tradicionalnih financija s imovinom temeljenom na blockchainu..

Izvršni direktor Dave Kinitsky trenutačno nadgleda poslovanje tvrtke.

U ostalim vijestima

Kraken je uvijek bio lider u svijetu blockchaina. Tvrtka ne samo da je glasni zagovornik digitalne imovine, već je poduzela i razne prošle akcije kako bi proslijedila sektor. Pokrili smo jedan takav slučaj, jer je Kraken bio jedan od osnivača “Vijeća za kripto ocjene (CRC)”.

CRC je samoregulirana grupa koju čine vodeći djelatnici poput Coinbase, Circle, Bittrex, i Kraken – koji se zadužio za edukaciju javnosti o klasifikaciji imovine. Da biste saznali više o tome što CRC radi i kako to rade, pobrinite se da pogledate našu prethodnu pokrivenost, OVDJE.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner