Lansirani prvi svjetski trgujući ugljični žeton za demokratizaciju pristupa novoj klasi imovine

The Savez univerzalnog protokola (UPA), koalicija vodećih blockchain kompanija, uključujući Bittrex Global, Ledger, Certik, Infinigold i Uphold danas lansira Universal Carbon (UPCO2), prvi svjetski trgujući ugljični žeton na javnom blockchainu koji se može kupiti i držati kao investicija ili spaliti kako bi se nadoknadio ugljikov otisak pojedinca..

S obzirom na to da je potražnja za ugljičnim kreditima nadmašila ponudu za faktor 4 do 1 u 2020. godini, prema Svjetskoj banci, UPCO2 Token trebao bi demokratizirati važnu novu klasu imovine, što bi moglo dovesti do uspostavljanja globalne klirinške cijene za ugljik ( kao što danas postoji za takve proizvode kao što su nafta i zlato) i više resursa koji se ulažu u projekte zaštite okoliša.

Svaki UPCO2 žeton predstavlja jednogodišnju tonu zagađenja CO2 izbjegnut certificiranim projektom REDD + koji sprečava gubitak ili propadanje prašume. Svaki žeton potpomognut je Dobrovoljnom jedinicom za ugljik [VCU], digitalnim certifikatom izdanim od strane tvrtke Verra, međunarodne agencije za standarde, koja omogućuje certificiranim projektima da svoja smanjenja stakleničkih plinova (GHG) pretvore u trgovanje ugljičnim kreditima..

‘Projekti koje podržavamo kupnjom ugljičnog kredita sprečavaju krčenje šuma u Amazoniji, slivu Konga i Indonezije, kao i druge ugrožene kišne šume’, objasnio je predsjednik UP saveza, Matthew Le Merle. ‘Za novu generaciju investitora koji traže više od pukog financijskog povrata, UPCO2 nudi atraktivne socijalne, ekonomske i ekološke koristi. U ključnom trenutku za klimatske promjene, UPCO2 omogućava ljudima širom svijeta da čine dobro za planet i potencijalno čine dobro za sebe. ‘

Snažne makroekonomske snage podupiru tržište dobrovoljnog ugljičnog kredita i, prema nekim komentatorima, mogle bi znatno povećati cijene jer sve više zemalja uvodi regulirana tržišta CO2, prisiljavajući tvrtke da nadoknade svoje zagađenje. Uz to, sve veći broj tvrtki i pojedinaca odlučuje se dobrovoljno nadoknaditi svoje otiske ugljika.

Prema Svjetskoj banci, čovječanstvo u 2020. godini nadoknađuje samo 22% globalnih emisija kupnjom i povlačenjem ugljičnih kredita, a opet je udio zemalja koje upravljaju reguliranim tržištima ugljika porastao s 40 posto globalnog BDP-a u 2016. na 70 po centa u 2020. godini. Rezultat je zid potražnje koji može daleko nadmašiti proizvodnju novih kredita za ugljik, što guši spor i skup postupak certificiranja projekta dobrovoljnog ugljika.

‘Ova godina može se dogoditi kao ključna točka preokreta za klimatske promjene’, rekao je JP Thieriot, suosnivač UP saveza i izvršni direktor tvrtke Uphold. ‘Godina je prešla od dalekog pitanja zabilježenog u dalekim sporazumima poput Kjota i Pariza, do egzistencijalne prijetnje koja utječe na živote desetaka milijuna ljudi. Posljednjih mjeseci vidjeli smo Australiju i Kaliforniju u plamenu, sve snažnije uragane, novoizabranog predsjednika SAD-a Joea Bidena najavljujući klimatsku upravu i tvrtke poput Applea, Microsofta i Nikea koje su se dobrovoljno obvezale na ugljičnu neutralnost.

‘Borba protiv klimatskih promjena vjerojatno će postati dominantno gospodarsko pitanje u sljedećih 20 godina. UPCO2 Token omogućava ljudima svugdje da sudjeluju na ovom izuzetno važnom – i potencijalno unosnom – novom tržištu, kao i da čine pravu stvar za planet. ‘

Dobrovoljni krediti za ugljik, koji podržavaju sve UPCO2 tokene, nude velike ekonomske prednosti u usporedbi s reguliranim kreditima. Kao globalno priznata, zamjenjiva i višegodišnja imovina denominirana u dolarima, dobrovoljni krediti traju vječno, održavajući vrijednost opcije, sve dok ih tvrtka ili pojedinac koji žele nadoknaditi ugljični otisak ne potroše ili povuku iz mirovine.

‘Nevjerojatno je da ne postoji jedinstvena globalna cijena za emisiju ugljika’, rekao je Le Merle. ‘Robom koja se ne može isporučiti, digitalno se trguje i koja je bitna za ljudske aktivnosti, ne bi se trebalo dvostrano trgovati na OTC tržištima, kao što su danas krediti s ugljikom.

‘Jedna godina tona ugljika svugdje znači isto. Kao globalno priznata imovina, definirana međunarodnim standardima, dobrovoljni karbonski kredit trebao bi na kraju postići istu cijenu bilo gdje

Gospodin Le Merle rekao je, ‘Vjerujemo da UPCO2 žeton ima važnu ulogu u demokratizaciji pristupa ugljičnim kreditima, što bi moglo eliminirati arbitražu cijena i proizvesti jedinstvenu globalnu cijenu. Ovo je bila žarulja za mene. Kombinirajte digitalni materijal s prašumskim pomakom i omogućite pristup svima na svijetu. Kako to ne bi bila sjajna ideja? ’

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map