Robinhood najavljuje depozite / isplate kripto dok se izvršni direktor priprema za govor na kongresnom saslušanju na GameStopu

Danas je veliki dan za Robinhood, popularnu platformu za trgovanje. Tvrtka koja se posljednjih tjedana našla na udaru kritika zbog GameStop debakla najavio da će početi podržavati depozite / isplate kripto valuta. Uz to, izvršni direktor tvrtke Vlad Tenev govorit će na Kongresnom ročištu o spomenutoj situaciji GameStop.

Aktivacija depozita i isplate Robinhooda

Tijekom posljednjih godinu dana mnogo se šuškalo zbog ulaska tvrtki u digitalnu imovinu poput PayPal-a, WealthSimple-a, Robinhood-a i drugih. Iako je neka razina uzbuđenja bila / sigurno opravdana, svakog od ovih primjera mučio je glavni problem u njihovoj ponudi – zatvoreni petlji.

Što se tiče trgovanja digitalnom imovinom, zatvoreni petlji sustav omogućava korisnicima kupnju i prodaju podržane imovine. Međutim, ne dopušta korisnicima da polože ili povuku spomenutu imovinu. Ovo ograničenje omogućuje platformama da pažljivije prate tko točno trguje i smanjuje složenost usluge.

Prirodno, kako većina zainteresiranih za digitalnu imovinu održava način razmišljanja “ni vaši ključevi, ni vaš novčić”, ideja sustava zatvorene petlje gubi sjaj, jer ulagači zapravo ne kontroliraju svoje udjele. To će se ipak promijeniti za korisnike Robinhooda, jer je tvrtka najavila da će sada podržavati i pologe i povlačenja digitalne imovine pronađene na njenoj platformi.

Ovaj potez dolazi u trenutku kada je osjećaj javnosti oko Robinhooda poprimio veliki pogodak. Ovaj je potez možda donekle ‘maslinova grančica’ onima koji su bili prezreni njegovim postupcima proteklih tjedana oko GameStop fijaska.

Ono što bi trebalo biti zanimljivo jest vidjeti hoće li konkurenti Robinhooda donijeti slične promjene u narednim tjednima / mjesecima.

Suspenzije trgovanja

Osim širenja funkcionalnosti svoje platforme, Robinhood vidi i svog izvršnog direktora, Vlad Teneva, koji se priprema za današnji govor u Kongresnom saslušanju. Ovo saslušanje sastavljeno je u pokušaju analize događaja koji su doveli do široko rasprostranjene GameStop drame, postupaka uključenih i onoga što se može učiniti da se spriječe recidivi.

U ovom govoru očekuje se da će Tenev naglasiti potrebu za novim propisima koji odražavaju digitalni svijet. Očekuje se da će Tenev posebno razgovarati o zahtjevu koji je SEC nametnuo za a Dvodnevno razdoblje namire.  Tvrtka je naznačila da je zbog ovog pravila zaustavila trgovanje, a ne zbog dosluha s hedge fondovima pogođenim tržišnim uvjetima.

„Želim na početku biti jasan: bilo kakva tvrdnja da je Robinhood djelovao kao pomoć hedge fondovima ili drugim posebnim interesima na štetu naših kupaca apsolutno je lažna i narušava tržište. Naši su kupci naš glavni prioritet, posebno milijuni malih ulagača koji svakodnevno koriste našu platformu kako bi ulagali u svoju budućnost … Ono što smo doživjeli prošlog mjeseca bilo je izvanredno, a ograničenja trgovanja koja smo postavili na GameStop i druge dionice bila su neophodna da bi se omogućilo da nastavimo ispunjavati zahtjeve za depozit klirinške banke koje plaćamo za podršku kupcima na našoj platformi. “

Kako je glavna misija DIP-a zaštita investitora i osiguravanje poštenih tržišta, Tenev se nada da će regulatorno tijelo iskreno pogledati vrijeme nagodbe. On naglasci činjenica da sustav kakav trenutno postoji dovodi u opasnost masovni val novih investitora koji koriste platforme poput Robinhooda.

„Postojeće dvodnevno razdoblje za nagodbu izlaže investitore i industriju nepotrebnom riziku i zrelo je za promjene. Brokerski posrednici kao što su Robinhood Securities moraju svakodnevno ispunjavati zahtjeve za depozitom koje nameću klirinške kuće kako bi podržali kupčeve transakcije između datuma trgovanja i datuma poravnanja. Ulagačima ostaje da čekaju da se njihovi poslovi raskine, a posrednici u kliringu zaključavaju svoj vlastiti novac, sve dok nagodba ne završi posljednjih dana nakon trgovine. Zahtjevi za depozitom u klirinškoj banci osmišljeni su kako bi ublažili rizik, ali prošlotjedne divlje tržišne aktivnosti pokazale su da ti zahtjevi, zajedno s nepotrebno dugim ciklusom namire, mogu imati neželjene posljedice koje uvode nove rizike. “

Postojeće rješenje?


Ovdje na vrijednosnim papirima.io vjerujemo u budućnost digitalnih vrijednosnih papira. Zahtjevi za nagodbom koji su doveli do toga da je Robinhood zaustavio trgovanje jedan je od mnogih razloga zašto se to vjerovanje drži. Korištenjem digitalnih vrijednosnih papira uklanja se potreba za raznim posrednicima prilikom trgovanja takvom imovinom, pri čemu se poslovi podmiruju u stvarnom vremenu.

Securitize predsjednik, Jamie Finn, nedavno napisan kratki dio koji ističe sposobnost digitalnih vrijednosnih papira da riješe gore spomenute probleme.

„Uklanjanje potrebe za centraliziranom klirinškom kućom – poput Depozitarnog fonda & Clearing Corporation (DTCC) – koja svakodnevno obrađuje gotovo 1,7 bilijuna američkih dolara vrijednosnih papira – u srži je stvari i trebala bi biti ključni dio ove rasprave među regulatorima i sudionicima tržišne strukture i dionicima. Kroz sigurnosne tokene omogućene blockchain-om već stvaramo tržište koje koristi jedinstvene prednosti decentraliziranih blockchain-ova za privatna tržišta, a to bi trebalo i može predstavljati budućnost za javna tržišta … Potpuno digitalizacija javnih vrijednosnih papira kako bi se ujednačila polja za sve investitore uklanjanje nepotrebnih i ukorijenjenih posrednika, trenutno bi trebao biti ključni fokus i dostižni je dugoročni cilj. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map