Što zaustavlja proizvođače telefona od globalnog usvajanja kripto tehnologija?

Široko prihvaćanje kriptografije predstavlja niz izazova bez obzira na industriju, čineći tržište mobilnih telefona iznimkom. Izvršen je niz pokušaja da se poveća usvajanje kriptovaluta. To uključuje ruku pomoći Mastercarda koji je lansirao novi multivalutna platna kartica. Međutim, čini se da proizvođači telefona još uvijek nisu u potpunosti uvjereni.

Tijekom posljednjeg desetljeća bilježi se stalni rast usvajanja i korištenja kriptografije, povećavajući se u mnogim različitim zemljama širom svijeta. Kriptovalute, Bitcoin prvi takve vrste, koji je pokrenut 2009. godine, a od tada je iznjedrio niz drugih kriptovaluta, otvorio je nove izglede za transakcije robe i ulaganja. Grafikon u nastavku daje nam dobru zastupljenost postotka ljudi koji posjeduju i koriste kripto u tim odabranim zemljama.

Što zaustavlja proizvođače telefona od globalnog usvajanja kripto tehnologija?

(Izvor: Statista)

Trgovanje kripto podacima minimalizira transakcijske naknade, nudi plaćanja bez granica, pristup svim uključenim stranama i nudi trenutnu nagodbu. Nakon objavljene bijele knjige još uvijek nemaskiranog Satoshija Nakamota u kojoj se ocrtava uporaba Bitcoina, nitko nije mogao predvidjeti koliko će popularna i promjenjiva igra postati kripto revolucija, a i to u tako kratkom vremenskom razmaku.

Globalno usvajanje kriptografije

Prema Chainanalysisov globalni indeks usvajanja kriptovaluta, Rusija, Ukrajina i Venezuela bile su tri najbolje zemlje za usvajanje kripto valuta 2020. Tablica u nastavku prikazuje top 10 zemalja koje su usvojile kriptovalute 2020. godine, ukazujući da su zemlje u razvoju među najpopularnijim korisnicima, vodeći maloprodaju kripto valuta s vodećom Ukrajinom put.

Što zaustavlja proizvođače telefona od globalnog usvajanja kripto tehnologija?

(Izvor: Uvidi)

Iako Kina i SAD još uvijek isporučuju znatan dio vrijednosti kripto transakcija globalno, prvih deset ljestvica odražava kako su manje zemlje znatno aktivniji korisnici digitalnih valuta od 154 analizirane zemlje.

Dvanaest od tih zemalja imalo je toliko malo aktivnosti u digitalnoj valuti da je dobilo ocjenu 0, što implicira da kripto ima još dug put. Imajući to na umu, istražimo neke od razloga zbog kojih proizvođači telefona ne bi htjeli zakoračiti u kripto usvajanje.

Strah od kripto usvajanja među proizvođačima telefona

Iako su veliki proizvođači pametnih telefona neprestano dodavali kripto značajke na svoje telefone, čini se da su dosadni u području prihvaćanja kriptografije kao načina plaćanja. Vjeruje se da se to u velikoj mjeri svodi, ne samo na rast i pad kripto interesa, već i na gospodarstvo i njegovu stabilnost u cjelini.

Čini se da postoji i ogromna količina problema s povjerenjem koji dolaze s korištenjem kriptokriptika, kao što je potreba za umetanjem propisa i njihovo zrcaljenje kako bi odražavali županiju u kojoj se njihovi proizvodi prodaju i reputaciju organizacija. Privatnost i povjerenje te skalabilnost dokle će ići njihovi proizvodi koristeći kripto je također još jedan faktor koji uzima u obzir.

Mnogi se proizvođači plaše da će se pozitivan rast kriptografije prirodno srušiti, zbog čega će izgubiti znatan iznos dobiti, posebno ako dopuštaju potrošačima da svoje proizvode kupuju u digitalnoj valuti. U odnosu na fiatnu valutu postoji razumljiva razina fluktuacije koju predstavlja gospodarstvo u cjelini, ali čini se da je rizik daleko manji.

2019. HTC je lansirao svoj blockchain telefon koji se mogao donijeti samo s kriptovalutom. Nažalost, njihovi se napori nisu pokazali uspješnima, pa su revidirali svoju strategiju i počeli prihvaćati fiat valutu. To je jasan pokazatelj ne samo oklijevanja potrošača da kupuju s kripto, već i nedostatka potražnje za njima.

Nedavne statistike poput ovih gore mogu pomoći proizvođačima telefona da naprave skok vjere u usvajanje kripto valute kao načina plaćanja svojih proizvoda, ali samo u tim specifičnim zemljama u kojima postoji porast, a vjerojatno i potražnja za prihvaćanjem digitalnih valuta.

Može li problem biti i stagnirajuće tržište telefona?

Na ionako posrnulom tržištu telefona, pandemija je vidjela da stvari idu od lošeg do goreg. Pad broja prodaje slušalica na ionako stagniranom tržištu definitivno nije bio dobrodošao. U usporedbi s prošlošću, korisnici pametnih telefona nisu nadograđivali svoje mobilne uređaje zbog čega je tržište usporilo.

Iako je konkurencija među rivalima još uvijek jaka, niz telefona koji su lansirani iz godine u godinu jednostavno nije dovoljan da potrošače poželi potrošiti svoj novac, pogotovo jer mnogi od njih smatraju da u svojim trenutnim telefonima još uvijek ima puno života. Prema Gartner, globalna prodaja pametnih telefona pala je za 20% u 2020. godini.

Što zaustavlja proizvođače telefona od globalnog usvajanja kripto tehnologija?

Nažalost, brojke prisutne u gornjoj tablici pokazuju vrlo sumornu sliku za tržište pametnih telefona sveukupno za sve tehnološke divove za 2020. godinu. Razumljivo je da je 2020. bila izazovna godina na više načina, ali pad interesa uparen s onim što je već stagniralo na tržištu ukazuje na to da će oblik oporavka ove godine biti težak. Iz tog bi se razloga također moglo tvrditi da proizvođači telefona nerado zaranjaju u ocean kriptovaluta.

Međutim, srebrna podloga za ovo je što je stagnirajuće tržište prisililo proizvođače da poguraju inovacije s ciljem pokretanja novih, naprednijih pametni telefoni s većom tehnologijom. Imajući ovo na umu, budućnost tržišta pametnih telefona od sada bi mogla izgledati vrlo drugačije, što će ih nagnati da uskoče u usvajanje kriptografije.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner