Tokenizirane dionice Applea, Tesle i Amazona sada su dostupne putem Bittrex Globala

Jeste li ikada željeli posjedovati dionice u tvrtkama poput Facebooka, Googlea ili čak Netflixa, ali nemate pristup takvoj imovini? Ovo će se promijeniti za velik dio Bittrex Global klijenata, jer je američka burza digitalnih sredstava sa sjedištem upravo dala zanimljivu najavu – sada podržava i nuditokenizirane dionice‘.

Tokenizirana dionica nije vrijednosni papir – ona je derivat u obliku tokena koji je vezan ili ‘vezan’ za osnovnu imovinu. Umjesto da budu vezani za FIAT, poput stablecoina, ovi tokeni su vezani za javno navedenu dionicu.

Da bi se postigla ova podrška, Bittrex Global radit će ruku pod ruku s DigitalAssetsAG. U pojednostavljenom postupku, ovo bi funkcioniralo kako slijedi,

 1. DigitalAssetsAG kupuje dionice u tvrtki, određujući ih za tokenizaciju
 2. Kupljene dionice čuva licencirana banka
 3. Bittrex generira digitalne tokene u omjeru 1: 1 za svaku dionicu, što predstavlja ugovor o izvedenim kolateraliziranim izvedenicama
 4. Ulagači kupuju tokene, neizravno dobivajući izloženost dionicama tvrtke

Podržana imovina

Bittrex Global primijetio je da će nastaviti s radom na proširenju funkcionalnosti svojih tokeniziranih usluga dionica, kao i podržane imovine. Za sada su sljedeće tvrtke one kojima se investitori mogu izložiti korištenjem ove nove usluge.

 • Amazon
 • Alibaba
 • Jabuka
 • Beyond Meat Inc..
 • Bilibili
 • BioNTech
 • Facebook
 • Google
 • Netflix
 • Pfizer
 • SPDR S&P 500 ETF

Ako vam je ideja o ovim tokeniziranim dionicama intrigantna, obavezno se prijavite na Bittrex Global.

Ponude pogodnosti

Sad kad znamo što su tokenizirane dionice i koje se nude, zašto su važne? Ova imovina nudi razne pogodnosti / pogodnosti za investitore, a sljedeći su nekoliko ključnih primjera.

Geografsko ograničenje

Ulagači širom svijeta imaju svoje mogućnosti ograničene na imovinu kojom se trguje u njihovoj zemlji. Ulagač s prebivalištem izvan Sjedinjenih Država obično će biti teško izložiti se američkim tvrtkama kao što su Apple, Tesla i Amazon. Korištenjem tokeniziranih dionica uklanja se ovo pitanje, jer investitor jednostavno kupuje izvedenicu – dok stvarne dionice kupuje kvalificirani subjekt.

Ova pogodnost posebno je korisna za investitore koji žele legalno pristupiti međunarodnim STO-ima. I sami su ti događaji zabilježili ograničeni rast zbog ograničenog broja investitora. Dajući investitorima priliku da kupe tokenizirane dionice, ovaj fond investitora trenutno raste kako bi obuhvatio gotovo globalnu publiku – potencijalno pokrećući sektor digitalnih vrijednosnih papira.

Naknade

Sticanjem izloženosti prema tvrtki putem tokeniziranih dionica, investitori mogu izbjeći ponekad pozamašne naknade, jer upotreba brokera nije potrebna.

Pravovremeni pristup

Dionice poput Applea, Tesle i Amazona kotiraju na tradicionalnim burzama. To znači da ulagači moraju trgovati tom imovinom u roku uobičajenog radnog vremena. Kupnjom tokenizirane dionice ulagači mogu kupovati / prodavati u bilo kojem trenutku, bez obzira jesu li tradicionalna tržišta otvorena.

Ne digitalne vrijednosne papire

S terminologijom poput digitalnih vrijednosnih papira, sigurnosnih tokena, tokeniziranih vrijednosnih papira i sada tokeniziranih dionica lako je biti preopterećen i zbunjen. Iako nećemo ulaziti u zamršenost onoga što razlikuje svaku od ovih vrsta imovine, važno je napomenuti da tokenizirane dionice nisu vrijednosni papir. Umjesto toga, oni predstavljaju izvedenicu koja je osigurana vrijednosnim papirima. Kako su stvoreni i vezani za ove vrijednosne papire na osnovi 1: 1, tokenizirani vrijednosni papir izravno će oponašati tržišnu aktivnost temeljnog vrijednosnog papira.

Pravne nedaće

Ponuda tokeniziranih dionica predstavlja veliku promjenu za Bittrex.  Odluka o ponudi ovih derivata pozitivan je znak širenja platforme, nakon razdoblja konsolidacije tijekom 2019. i 2020. godine.

U tom vremenskom razdoblju, Bittrex suoči se s razna pravna pitanja, što je rezultiralo time da je tvrtka ograničila usluge trgovcima s prebivalištem u 31 zemlji širom svijeta. To je također dovelo do uspona Bittrex Global, varijanta platforme posebno za one izvan Sjedinjenih Država i razmjenu putem koje se nude ove tokenizirane dionice.

Prvo gore?

Iako ideja o tokeniziranim dionicama može zvučati svježe i intrigantno, Bittrex Global nikako nije prva tvrtka koja ih je pokušala podržati.

Prije više od dvije godine DX.Exchange je lansiran iz Estonije, s velikim nadama da će uspostaviti cijenjenu burzu koja će ugostiti razne digitalne resurse. U to je vrijeme tvrtka privukla pozornost mnogih, jer je bila jedna od prvih burzi koja je najavila podršku tokeniziranim dionicama poput Applea, Tesle, Amazona i drugih. Iako je ideja bila intrigantna, razmjenu su mučili problemi i na kraju bankrotirao jedva više od godinu dana svog životnog ciklusa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner