Uobičajena porezna rješenja koja se probijaju u kripto

Uvriježeno je usvajanje kriptovaluta u tijeku. Posljednjih mjeseci pandemija koja je u tijeku istaknula je prednosti digitalnih valuta širom svijeta, što je rezultiralo masovnim ponovnim oživljavanjem tržišta kriptovaluta. Središnje banke razvijaju digitalne valute, velike korporacije pretvaraju financijske rezerve u bitcoin, a FinTech tvrtke razvijaju platforme koje podržavaju takvu imovinu.

Unatoč ovim pozitivnim pomacima, postoji nekoliko područja koja se često primjećuju kao da nedostaju – kočenje kriptovaluta u istinskom poletu.

  • Trgovački terminali – mogućnost jednostavne kupnje digitalnim valutama
  • Skrbničke usluge – mogućnost sigurne pohrane digitalne imovine bez potrebe za tehnološkom spretnošću

Svaka od njih često se napominje kao glavnu prepreku koju je potrebno ukloniti da bi se moglo usvojiti – i to s dobrim razlogom, jer su oba stvarna pitanja s kojima bi se svakodnevni korisnici susreli.

Jedno od područja koje se često zaboravlja jest potreba za jednostavnim i učinkovitim poreznim rješenjima. Kupnja i prodaja kriptovaluta nije zabavna aktivnost bez ikakvog poreznog tereta. Tipično, vlade zahtijevaju da se kapitalni dobici izračunavaju za svaku sklopljenu trgovinu, zajedno s nizom drugih zahtjeva.

Nažalost, mnogi ulagači nisu potpuno svjesni poreznih implikacija povezanih s trgovanjem kriptovalutama. Daljnje složenje je jednostavan nedostatak mogućnosti za pojednostavljivanje postupka. Da, postoje tvrtke treće strane koje pokušavaju učiniti upravo ovo, ali njihov nedostatak integracije s glavnim trgovačkim platformama rezultira time da ove usluge mnogima ostaju nepoznate.

Dan obračuna

Mnogima od onih koji su voljni pogledati nedostatak user-friendly rješenja i nastavljajući trgovati u svakom slučaju, dolazi dan računa. Kad se dogodi taj dan, bit će ili onih koji su prijavili svoju aktivnost i plutali – a bit će i onih koji to nisu uspjeli i potonuti.

Svaka država širom svijeta ima svoj set pravila i smjernica oko zahtjeva za izvješćivanjem kriptovaluta. Iako su se rani sudionici u industriji zaobišli oko izvještavanja zbog labavog nadzora, to se brzo mijenja. Subjekti poput Uprava za unutarnje prihode (IRS) i Kanadska agencija za prihod (CRA), jasno su dali do znanja da gledaju i očekuju odgovarajuće izvještavanje.

Porez

Pitanje poreza i kriptovaluta bit će, nadamo se, stvar prošlosti u narednim godinama, dok se popularne platforme nastavljaju baviti tom industrijom. Slijede tri primjera poznatih tvrtki koje su uključene u FinTech, njihov nalet na kriptovalute i ono što rade s porezima – dvije s planom i jedna wildcard.

PayPal

Najnovija tvrtka FinTech koja je uskočila u kriptovalute jedna je od najvećih u svijetu – PayPal. Iako se ne očekuje pokretanje podrške još nekoliko tjedana / mjeseci, ovisno o nečijem mjestu, investitori koji predviđaju upotrebu usluge već se pitaju koje će porezno rješenje ponuditi PayPal.

PayPal nije naveo koji su njegovi planovi za minimiziranje tereta poreznog izvještavanja. Uz sve oči uprte u PayPal (i regulatori i korisnici), to je možda slučaj za sada, ali vjerojatno ne zauvijek. Pitanje je hoće li PayPal razviti vlastito rješenje? Hoće li steći tvrtku kao što je SimpleTax? Ili će se udružiti i integrirati usluge nekoga sličnog TaxBit?

WealthSimple


Relativna novost u kriptovalutama, WealthSimple najavio je svoju kripto platformu krajem 2020. Ova platforma, koja olakšava kupnju i prodaju raznih vrhunskih sredstava (Bitcoin, Ethereum, itd.), Ima velik potencijal za uvođenje kriptovaluta u raznoliku skupinu klijentele.

Bilo namjerno ili ne, WealthSimple je sretan što je povukao strateški potez u 2018. godini, koji će biti od koristi za njegovu novoformiranu kripto platformu – kupnju Jednostavni porez.  Ova popularna porezno orijentirana platforma donosi jednostavnost u prijavi poreza. Nadalje, već godinama podržava korisnike koji sudjeluju u trgovini kriptovalutama. Kao rezultat toga, WealthSimple je spreman i spreman podržati svoju novu platformu prijeko potrebnim porezno rješenjem usmjerenim na kripto.

Blizanci

Iako WealthSimple pruža pristup širokom spektru financijskih mogućnosti, uključujući TFSA / RRSP-ove / itd., Blizanci imaju usmjereniji pristup kriptovalutama.

Sve popularnija platforma ima upravo najavio da će integrirati softver TaxBita, dizajniran posebno za izvještavanje o kripto trgovanju. Jedan od vrhunaca ove usluge je sposobnost investitora da ne samo generiraju izvješća s kraja godine, već i da prate učinak trgovanja na poreze u stvarnom vremenu.

Tyler Winklevoss, izvršni direktor tvrtke Gemini, izjavio je: „Softver TaxBita automatizira izračune potrebne za izvještavanje o kripto porezu, pomažući smanjiti bolnu točku kripto poreza za naše korisnike. Ulagači će također moći u stvarnom vremenu vidjeti porezne implikacije bilo kojeg obrta koji izvrše na Gemini. “

Maksimalistički po izboru?

Pojam koji se često koristi kada se raspravlja o ulaganju u Bitcoin, jest „maksimalistički“. To se odnosi na investitore koji prije svega vjeruju u učinkovitost Bitcoina i maksimiziraju svoje udjele u ovom jedinstvenom sredstvu, umjesto da diverzificiraju različite alt-kovanice.

Imajući na umu pitanje oko poreza o kojem se danas ovdje raspravlja, postavlja se pitanje – jesu li svi investitori bitcoin maksimalisti po izboru? Ili ih jednostavno odvraćaju teški porezni zahtjevi i nedostatak mogućnosti da se to prevlada?

Nadamo se da će prije nego kasnije ovaj problem postati sporan, a tvrtke poput WealthSimple, Gemini, PayPal i druge nastavit će zadovoljavati potrebe industrije.

Iz svega ovoga je jednostavno ponijeti – naučite svoje lokalne porezne zahtjeve i pridržavajte ih se. Nemojte biti uhvaćeni u švrljanju, pokušavajući shvatiti godinama neprijavljene aktivnosti kada IRS / CRA / itd. dolazi zvati.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map