Aaron Kaplan, izvršni direktor Prometheuma – Intervju serije

Prije Prometej ti si bio osnivač EquityArcade, platforma koja je potrošačima omogućila kupnju udjela u startupovima video igara. Možete li nam reći kako je vaše iskustvo u EquityArcade prešlo na Prometheum?

EquityArcade bila je Reg CFC-ova platforma za crowdfunding, koja je omogućila potrošačima (investitorima) da ulažu u budući prihod ostvaren od indie igre koja se financira na platformi. Reg CF dio je Zakona o JOBS-u, koji također sadrži pravila Reg A + o crowdfundingu. Prometheum koristi Reg A + kao sredstvo kojim omogućava široj javnosti da ulaže u blockchain vrijednosne papire. Svi propisi o Zakonu o poslovima odnose se na internetsko kapitalno financiranje. Kao rezultat toga, uspjeli smo iskoristiti mnoga iskustva i lekcije iz programa EquityArcade u izgradnji Prometheumove platforme Reg A + koja nudi. 

Prometheum tvrtkama omogućuje prikupljanje kapitala nudeći vlastite Smart Security Tokens (SST). Možete li podijeliti s nama kako se SST razlikuju od ostalih industrijskih standarda poput STO-a (ponuda sigurnosnih tokena) ili ODS-a (digitalna sigurnosna ponuda)?

SST, STO i DSO različiti su protokoli koji pokušavaju riješiti isti problem. Dok ne bude potpune regulatorne jasnoće oko određenih kritičnih komponenata – uključujući skrbništvo – ekosustava vrijednosnih papira blockchain, nije moguće zaključiti koji protokol pruža najbolje temelje.

Kakav je postupak za tvrtku da pokrene SST?

Izdavatelj koji želi izdati SST podnijet će zahtjev za ponudu Prometheumu. Tada će izdavatelj dostaviti sve relevantne dokumente koji će omogućiti Prometheumu da izvrši potrebnu dubinsku provjeru kako bi utvrdio je li tvrtka kvalificirana za izdavanje SST-a. Nakon prolaska postupka dubinske analize izdavatelj će popuniti okružnicu ponude Reg A + i predati taj dokument DIP-u na kvalifikaciju. Jednom kad se kvalificira od strane SEC-a, ponuda će biti navedena na platformi za ponudu Prometheuma i započet će njihove aktivnosti stvaranja kapitala. Kada se podigne navedeni iznos kapitala, doći će do zatvaranja i raspodjele SST-a na brokerski račun investitora Prometheum. Nakon distribucije SST-a, platforma za izdavanje Prometheuma koordinira postupak s više potpisa i višefaznim postupkom koji se koristi za smještanje SST-a investitora u njihov glavni ili osobni novčanik. Jednom kada se distribucija dogodi, Prometheum će navesti SST na našem maloprodajnom (tj. Otvorenom za sve ulagače) alternativnom sustavu trgovanja (ATS) i trgovanje na sekundarnom tržištu započet će u SST izdavatelja. 

Koju vrstu naknada bi tvrtke trebale očekivati ​​od pokretanja SST-a i njegovog hostinga na vašoj platformi?

Cilj nam je omogućiti tvrtkama da na najučinkovitiji mogući način prikupe do 50 milijuna dolara: brže, jeftinije i jednostavnije od bilo koje druge legalne metode prikupljanja kapitala. Što se tiče izravnih naknada, planiramo naplatiti izdavačima mali postotak od ukupnog iznosa koji prikupe (1-3% ovisno o ukupno prikupljenom iznosu). Jednom kada je token distribuiran i trguje na ATS-u, tvrtke naplaćuju tromjesečnu članarinu od 2500 USD za vođenje knjige narudžbi.

Neizravne naknade koje Prometheum ne naplaćuje mogu se razlikovati i povezane su sa zakonskim propisima i pripremama za izradu dokumenata Reg A, računovodstvom, revizijom, marketingom i drugim mogućim profesionalnim uslugama.  

    

SST će se izdati Reg A +. Za investitore koji nisu upoznati s ovim zakonodavstvom i što to znači? Možete li objasniti prednosti?

Propis A + dopušta izdavačima da prikupe do 50 milijuna američkih dolara godišnje, a takvi se vrijednosni papiri, kada se izdaju, mogu slobodno trgovati na sekundarnom tržištu. Reg A + zaista je savršeni propis za izdavanje blockchain vrijednosnih papira jer zadovoljava duh koji je u početku zamišljala kripto zajednica – omogućava široj javnosti da investira, a imovina se slobodno trguje prilikom distribucije, ali na regulirani način (za razliku od mnogih povijesnih token ulaganja). 

 

Žetoni stvoreni na vašoj platformi tada će se moći mijenjati na prilagođenom ATS-u (alternativnom sustavu trgovanja). Možete li objasniti kako će funkcionirati vaš ATS?

Naizgled, ATS djeluje poput tradicionalnog elektroničkog tržišta dionica. Svaki token ima kao knjigu narudžbi koja predstavlja ponudu i potražnju za tim tokenom – ponude (ono što su kupci spremni platiti i broj tokena koji žele) i traži (ponude za prodaju ili ono za što su prodavači spremni prodati i broj) žetona koje žele prodati). Ovom knjigom narudžbi upravlja mehanizam za podudaranje koji koristi algoritam za slaganje ponuda i traži cijenu, nakon što cijena ponude motor koristi vremenski prioritet i na kraju “podudara” kupce i prodavače kada se sastanu po istoj cijeni. Postoji mrežna platforma za trgovanje, slična Etradeu ili Schwabbu, koja trgovcima i investitorima omogućuje da vide knjigu narudžbi, pogledaju grafikone, unose narudžbe i vide status svog računa i prethodne transakcije. Korištenjem omnibus računa, drugi brokeri moći će ponuditi svojim kupcima pristup SST-ovima. Naš ATS namjerava izvoditi 2 sesije svaki dan, obje po 11 ½ sati s dvije pauze od 30 minuta za poravnanje. Kada postoji izvršena trgovina, što znači da se podudara narudžba između kupca i prodavatelja, trgovina se zapisuje u blockchain, kao i bilježi u bazu podataka kako bi se osigurala usklađenost s tradicionalnim vođenjem evidencije.  

Da li se SST tokeni pokrenuti na vašoj platformi mogu trgovati na redovnim burzama za trgovanje sigurnosnim tokenima kao što su OpenFinance i tZERO?

SST-ovi su kompatibilni s Prometheumovim ATS-om i djeluju kao vrijednosni papiri i uslužni tokeni u ekosustavu Prometheum. Izdavačima SST-a može biti moguće stvoriti most prema drugim razmjenama ili blockchainovima izgradnjom pametnih ugovora na blok lancu Prometheum Utility. Kako se razvija ekvivalent nacionalnog tržišnog sustava za digitalnu imovinu, vjerojatno će biti potrebno da digitalna imovina ima sposobnost trgovanja na razmjenama sigurnosnih žetona i alternativnim sustavima trgovanja. 

Što su žetoni Ember (MBR) i koju ulogu imaju u ovom projektu?

Ember SST podstiče sve SST transakcije i omogućava imateljima pružanje usluga na slojevima protokola i aplikacije. Prometheumov žargon Ember ima i uslužne značajke za stvaranje dobiti (rad / pristup) i vlasničke valute plaćanja. Ember osigurava gorivo za Prometheum blockchain mrežu i pokazuje svestranost i vrijednost koju pruža moderni pristup korištenju vrijednosnih papira za prijenos vrijednosti u decentraliziranom okruženju temeljenom na blockchainu. Ember je prvi SST izdan na bloku Blockchain Prometheum i postavlja pravni i tehnički presedan za daljnje SST-ove.

Čini se da sve gradite od nule, zašto ne biste koristili postojeći blockchain?

Blok-lanac Prometheum potreban je kako bi se osiguralo da su ispunjeni regulatorni zahtjevi, a istovremeno pruža održivu metodu za upotrebu blockchain vrijednosnih papira kao uslužnih tokena. To uključuje izravnu interakciju s distribuiranim aplikacijama, kao i postupke za premještanje blockchain vrijednosnih papira na brokerske račune i izvan njih kada ih korisnik želi trgovati na Prometheum ATS.

Postoji li još nešto što biste nam željeli reći o Prometheumu?

Prometheum stvara tržišnu infrastrukturu potrebnu da bi digitalna imovina postala mainstream. Kada je DIP u biti proglasio da su tokeni vrijednosnim papirima u izvješću DAO za 2017. godinu, takva infrastruktura nije postojala, što je značilo da nije bilo usklađenih pogodnosti za izdavanje, trgovanje, kliring, namiru i skrbništvo nad token vrijednosnim papirima. Prometheum je nastojao popuniti tu prazninu i stvara infrastrukturu koja će omogućiti široj javnosti ulaganje i trgovinu digitalnom imovinom, istovremeno pružajući mehanizme za carinjenje, namiru i skrbništvo nakon obavljenih poslova. Mreža Prometheum namijenjena je omogućavanju sudjelovanja šire javnosti koja je potrebna kako bi digitalna imovina prešla iz nove klase imovine u glavnu klasu imovine.. 

Da biste saznali više, posjetite Prometheum.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner