Atomyze najavljuje lagano pokretanje platforme za tokenizaciju

Idite na Launch

Iako već postoje razne platforme za tokenizaciju – a usput i više – jedna od najiščekivanijih je ona Atomyzea.

TokenTrustAg proizvod ima upravo najavio testno pokretanje njihove usluge. Glavni pokretački čimbenik koji stoji iza iščekivanja ove platforme pada na njihove uspostavljene odnose. Na primjer, Vladimir Potanin, najbogatiji čovjek Rusije i predsjednik Norilskog nikla (Nornickel), javno je izjavio da namjerava tokenizirati razne proizvode za trgovanje na platformi.

Treba imati na umu da je testno razdoblje platforme Atomyze ograničeno samo na tvrtke; Konkretno ona poduzeća koja čine njihov popis partnera.

Tvrtka napominje da će se nakon dobivanja potpune dozvole poslovanje proširiti i obuhvatiti veći opseg investitora.

Mogućnosti

Tokenizacija imovine nije ograničena samo na vrijednosne papire. Upotreba blockchaina i DLT-a može se proširiti na sve vrijedne stvari – uključujući robu koja se često trguje.

Bez obzira na osnovnu imovinu, Atomyze primjećuje da će korištenjem blockchaina i DLT-a klijenti njihove platforme imati koristi od različitih mogućnosti, uključujući, ali bez ograničenja, sljedeće.

 • Odobreni prikaz transakcija
 • Povećana brzina transakcija
 • Financiranje
 • Premošćivanje između tvrtki i investitora

Sredstva iz programa „Pokreni se“

Iako se očekuje da će vremenom puno prostora popuniti platforma Atomyze, postoje tri značajne robe koje će biti dostupne tijekom ove faze testiranja.

 • Paladij
 • Kobalt
 • Bakar

Svaka od njih ključna je imovina Nornickela i njihovog poslovanja. Kao takvi, svaki će biti tokeniziran, a investitori će steći sposobnost trgovanja tim tokenima potpomognutim imovinom.

Povezivanje partnera

Kao što smo aludirali na ranije u ovom članku, Atomyze je uspio uspostaviti impresivan popis partnera u svom pokušaju da stvore nešto posebno. Iako je prisutnost Vladimira Potanina i Nornickela sama po sebi važna, sljedeće su tvrtke također u kombinaciji – donoseći moć i potencijal Atomyzeu.

 • IBM
 • Umicore
 • Trafigura
 • Globalni fond za paladij
 • Traxys

Roba nasuprot vrijednosnim papirima

Osim spletki koje su im pružila njihova dosadašnja postignuća, putem Atomyzea, TokenTrustAg se ne namjerava ograničiti samo na trgovinu robom.

Tvrtka je trenutno usred zahtjeva za višestrukim imenovanjima koja bi omogućila njima i njihovim podružnicama da uđu u svijet tokeniziranih vrijednosnih papira. Ako budu uspješno dodijeljene, TokenTrustAg će vidjeti da će postati “samoregulirana organizacija”, kao i licencirana tvrtka za vrijednosne papire u Švicarskoj.

Komentar

Nakon što su najavili svoje testno pokretanje, predstavnici tvrtke Atomyze, kao i razni partneri, uzeli su vremena za komentar.

Izjavio je Marco Grossi, izvršni direktor tvrtke Atomyze,

„Glavna ideja tokenizacije nije u kupnji ili trgovanju kriptovalutama; leži u stvaranju modernog i transparentnog mehanizma za digitalizaciju imovine i u stvaranju novih digitalnih tržišta, gdje je tokenizacija usluga koja pomaže izdavačima da prenose prava na svoju imovinu u digitalni oblik. “

Manish Chawla, generalni direktor za energetiku & Navedeno je u tvrtki IBM, tvrtka Natural Resources Industries,

„Zajednički napori Atomyzea, IBM-a i Nornickela omogućili su razvijanje doista moćnog i jedinstvenog industrijskog rješenja. Trgovina imovinom / robom samo je jedna od mnogih prilika u našoj industriji u kojoj tokenizacija može transformirati trenutne poslovne procese … Kao lider u stvaranju odobrenih i upravljanih privatnih blockchain mreža za industrijske ishode, željni smo pomoći u unapređivanju ideje o novom tokenu ekonomija temeljena na ovom projektu. “

Tajkun

Vladimir Potanin ruski je tajkun poznat po velikom bogatstvu. Bogatstvo koje je omogućeno rudarskim gigantom Nornickelom, gdje služi kao predsjednik tvrtke. Vjeruje se da njegovo bogatstvo 2020. godine doseže 27 milijardi dolara, što ga čini jednim od najbogatijih pojedinaca na cijelom svijetu – i najbogatijim u Rusiji.

Uzeo je vremena da razradi svoje viđenje digitalizacije i kako se Nornickel postavlja da ostane konkurentan u budućnosti putem Atomyzea.

“Ekonomija se digitalizira, to jest, tok kapitala prelijeva se iz tradicionalne ekonomije u digitalnu. Nornickel ulaže u mnoštvo digitalnih rješenja za industrijsku primjenu. Tokenizacija platnih obračuna jedna je od njih. Nornickel će biti prva tvrtka među liderima ekstraktivne industrije koja će početi trgovati pomoću tokena. Nornickel je zainteresiran za ovaj projekt jer će omogućiti tvrtki da popularizira paladij i druge metale prelaskom na digitalne metode trgovanja. “

Atomizirati

Iznad svega, Atomyze djeluje kao platforma za tokenizaciju, dok zadržava sjedište u Zug ‘kripto dolini’ Švicarska. Tvrtka funkcionira kao proizvod TokenTrustAg. Potpuno pokretanje usluga očekuje se negdje krajem 2020.

Izvršni direktor, Marco Grossi, trenutno nadgleda poslovanje tvrtke.

U ostalim vijestima

Za sada pokretanje Atomyzea vidi operacije izvršene samo u testnom načinu. To će klijentima platforme pružiti vrijeme da se upoznaju s njezinim ponudama, očekujući lansiranje uživo krajem 2020.

Ovo čekanje do kraja 2020. djelomično je zbog nadolazećih promjena u vezi s ruskom regulacijom digitalne imovine. Nedavno smo kratko pogledali ruski cilj izmjene prethodnih propisa, u pokušaju modernizacije njihovog pristupa.

Banka Rusije nastoji povratiti propise koji okružuju digitalnu imovinu

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner