COVID-19 utječe na digitalne vrijednosne papire

U ovom trenutku gotovo da nema preostalih industrija i pojedinaca na koje COVID-19 nije utjecao u nekom obliku ili obliku. Između mjera samoizolacije, izgubljenog dohotka zbog zatvaranja poduzeća i sveukupnog straha, mnogi osjećaju nelagodu zbog ovih radikalnih promjena u svakodnevnom načinu života.

Danas ćemo ukratko pogledati nekoliko načina na koje je globalna pandemija utjecala na digitalne vrijednosne papire, valutu i blockchain u cjelini.

DTC suspendira papirnate potvrde

Ovaj prvi poremećaj odnosi se izravno na trgovanje vrijednosnim papirima. Depozitarno povjerljivo društvo (DTC) naložilo je svim agentima za prijenos u Sjedinjenim Državama da prestaju s naporima na obradi vrijednosnih papira na papirnoj bazi.

Slijedi popis koji je DTC dao u svojoj obavijesti, razvrstavajući njihovu obustavu usluga.

  • Svi fizički depoziti
  • Povlačenje & potvrde na zahtjev (COD)
  • New York prozor (NYW)
  • Omotavanje usluga nagodbe (ESS)
  • Skrbništvo Reorg
  • SBA udruživanje

Iako su takvi potezi neophodni za zadržavanje COVID-a, oni također bacaju svjetlo na rastuću tehnologiju koja se koristi za zamjenu tradicionalnih vrijednosnih papira na bazi papira – sigurnosnih žetona.

Kako bismo bolje razumjeli situaciju, posežemo za njom Dave Hendricks, Izvršni direktor tvrtke Vertalo. Pojasnio je situaciju, komentirajući,

„Obustava rada s certifikatima na papiru od strane DTCC-a ostavila je status mnogih trgovina u neizvjesnosti. Uz iznimke pravila za agente za prijenos koji su sada na snazi ​​pod smjernicama SEC-a, neke transakcije na papirima možda se neće obrađivati ​​tjednima, ako ne i mjesecima. Gdje ovo ostavlja pogođene posrednike ili investitore? Ne znamo. Međutim, znamo da to neće utjecati na digitalne ili tokenizirane dionice, jer na njih ne utječe niti jedan mehanizam kvara poput centralizirane uredske obrade papira. Ovaj sistemski neuspjeh u vrijeme velike potrebe za likvidnošću zasigurno zahtijeva nove metode vlasništva i trgovanja svim vrstama imovine. “

Hendricks je nastavio, ističući potrebu za provođenjem digitalnih promjena,

„Vrijeme je da izdavatelji i investitori, posebno s obzirom na privatnu imovinu, izvrše digitalnu transformaciju i poboljšaju otpornost i vrijeme odziva transakcija s vrijednosnim papirima. Samo potpuno digitalni agenti za prijenos poput Vertala sposobni su za takvu vrstu poboljšanja koračnih funkcija. “

Kao tvrtka koja uslužuje sektor digitalnih vrijednosnih papira na razne načine, uključujući i agente za prijenos, Vertalo ima jedinstven i izravan uvid u učinke COVID-a na povezane operacije.

Nacionalna sigurnost označava upravitelje blokova kao „kritičnu uslugu“

Ovaj ćemo odjeljak započeti izvatkom iz nedavno objavljenog izjava američkog Ministarstva za nacionalnu sigurnost.

“Ako radite u industriji kritične infrastrukture, kako je definirano od strane Odjela za nacionalnu sigurnost, poput zdravstvenih usluga i opskrbe farmaceutskim proizvodima i hranom, imate posebnu odgovornost za održavanje svog uobičajenog radnog rasporeda.”

Jedna od najperspektivnijih aplikacija blockchain tehnologije nalazi se u lancima opskrbe. Bez obzira na to prate li podrijetlo dijamanata, autentičnost dizajnerske robe ili poljoprivredne proizvode, čini se da su ti procesi prilagođeni da bi imali koristi od blockchaina.

Ova je točka podcrtana nedavnim uključivanjem Blockchain Managers-a kao “kritične usluge” od strane Homeland Security. Iako je uporaba blockchaina možda još uvijek u ranoj fazi, jasno je da se već uspostavio kao ključni alat za one koji su uključeni, posebno u prehrambenom i poljoprivrednom sektoru. Osim učinkovitosti koje su omogućene njegovom upotrebom, lanci opskrbe temeljeni na blockchain-u imaju mogućnost preciznog prenošenja informacija o proizvodima, počevši od mjesta podrijetla, datuma proizvodnje, ruta putovanja i još mnogo toga.

Snimanje i brzi pristup ovim informacijama može uvelike utjecati na prikazivanje proizvoda i osiguravanje da trgovinski kanali i dalje rade kako je predviđeno.

Preklopni @ Home

Korištenjem računalne snage prikupljene putem globalne distribuirane mreže, Folding @ Home čini svoj dio kako bi ubrzao naše razumijevanje COVID-19. Iako se izričito ne koristi blockchain, ideja korištenja distribuirane mreže za postizanje goa, s novim razinama brzine i učinkovitosti, uobičajena je tema. Distribuirana mreža koju koristi Folding @ Home sastoji se od svih koji imaju višak računske snage.

  • Neaktivni prijenosnici
  • Vrhunske radne površine
  • ASIC uređaji s kriptovalutom
  • Mobiteli

Bowman vodeći međunarodni projekt superračunarstvaBowman vodeći međunarodni projekt superračunarstva

Pogledajte ovaj video na YouTubeu

Popis se nastavlja. Kumulativno se vjeruje da je mreža Folding @ Home, izgrađena na tim uređajima, porasla kako bi kontrolirala više računske snage od većine svjetskih superračunala.

S obzirom na COVID-19, posebno, Folding @ Home usmjerava velik dio njihove kumulativne procesorske snage kako bi razumio strukturiranje proteina koji se nalaze u virusu. Stjecanjem ovog razumijevanja nada se da će biti otkriveni novi tretmani.

Tvrtka je nedavno vidjela masovni priljev suradnika – konkretno, od onih koji su već dobro upućeni u blockchain i rudarstvo. To je rezultiralo mrežom koja je postigla preko 450 Petaflopsa računalne snage. Primjer za to dolaze stručnjaci za kripto-rudarstvo, CoreWeave. Tvrtka je zauzela ozbiljan i proaktivan stav prema COVID-19 preusmjeravanjem 6000 vrhunskih grafičkih procesora, koji se obično koriste za rudarstvo, prema mreži Folding @ Home..

Nepotrebno je reći da je uzbudljivo vidjeti pojedince i tvrtke iz cijelog svijeta kako se okupljaju u pokušaju da zaustave širenje COVID-19.

Digitalna valuta središnje banke

Iako su razne države širom svijeta najavile svoju namjeru razviti i izdati digitalnu valutu središnje banke (CBDC), Sjedinjene Države zauzele su trešljiviji pristup. To se, međutim, može promijeniti, jer je pojava COVID-19 prisilila mnoge da preispitaju zasluge takvog pothvata.

Osim često reklamiranih prednosti koje stoji iza CBDC-a, nova korist koja se nedavno pojavila je i sposobnost ograničavanja prijenosa zaraza. Fizički novac često prolazi kroz nebrojene ruke i okruženja. Upravo zbog te prirode novac je glavni kandidat za širenje bolesti.

Kina je to prva prepoznala i na to djelovala uklanjanjem gotovine iz optjecaja ili dezinfekcijom ili uništavanjem. Za petama su im bile Sjedinjene Države, koje su primijenile slične mjere opreza. Ove mjere opreza okružuju novac koji posebno ulazi u zemlju iz područja s visokim rizikom, poput Azije. Novac koji ‘odgovara računu’, podvrgnut će se produljenom razdoblju čuvanja, omogućujući dezinfekciju potencijalno kontaminiranih računa.

U svijetu zahvaćenom učincima COVID-19, ovo je jedno vrijeme kada je pranje novca zapravo dobra stvar (u doslovnom smislu te riječi).

U manjim razmjerima, mnogi su vidjeli oštar poremećaj u sposobnosti čak i korištenja gotovine koju imaju. Budući da je novac jedan od predmeta koji se najčešće prenosi između ljudi, nebrojena poduzeća prestala su ga prihvaćati kao oblik plaćanja. Umjesto toga, mnogi se oslanjaju samo na debitne i kreditne mreže – što dodatno naglašava potencijalnu potrebu za CBDC-ima.

Pozornost prema američkom CBDC-u porasla je do te mjere o kojoj se sada raspravlja u potencijalni poticajni paketi.  Iako ništa konkretno nije uspjelo ući u bilo koji konačni nacrt, očito postoji intriga oko teme, pri čemu se ulaže značajan rad u potencijalno strukturiranje takve imovine.

Put naprijed

Ovo je samo nekoliko načina na koje je COVID-19 uspio poremetiti način na koji gledamo blockchain, digitalne vrijednosne papire i valute. Kako je pandemija još uvijek u usponu, zasigurno ćemo naići na nove implementacije kako će tjedni odmicati.

Nužnost je majka izuma i mogli bismo samo vidjeti kako napori temeljeni na blockchainu pružaju put naprijed, u potrazi za inventivnim rješenjima.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner