Globalna perspektiva – Afričko izdanje

Globalna perspektiva

Kako su se godina i desetljeće bližile kraju, mi iz vrijednosnih papira.io smatrali smo da je pametno mjeriti svjetske industrijske osjećaje kakvi postoje. Kakvo je trenutno stanje u sektoru digitalnih vrijednosnih papira? Je li danas bolje nego jučer? Možda se oni koji ‘znaju’ osjećaju kao da još treba obaviti strateški posao.

To su sve upiti koje mnogi mogu imati, uključujući nas kao vrijednosne papire.io. Imajući ovo na umu, obratili smo se raznim predstavnicima unutar sektora. Svaka iz različitih regija svijeta.

Sljedeći komentar daje uvid u njihove misaone procese i na to kako regulatorna okruženja mogu oblikovati percepciju tržišta.

Utjecatelji

Afrika, Azija, Europa, Sjeverna Amerika i Velika Britanija. To su regije koje smo odlučili promatrati pojedinačno.

Sljedeće tvrtke i njihovi potencijalni kupci uzeli su vremena da podijele svoja razmišljanja.

  • MERJ (Afrika)
  • InvestaX (Azija)
  • Fintelum (Europa)
  • Vertalo (Sjeverna Amerika)
  • Smartlands (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Penny za tvoje misli?

Naša je metodologija bila jednostavna – postavite istih 5 jednostavnih pitanja koja se odnose na digitalne vrijednosne papire 5 izvršnim direktorima / generalnim direktorima iz cijelog svijeta.

Cilj? Steknite uvid u razlike u percepciji i usvajanju sektora na temelju zemljopisa. Nešto što smatramo važnom je metrikom, s obzirom na potencijal sektora da utječe na FinTech na globalnoj razini.

Afrika – Ed Tuohy, izvršni direktor MERJ-a

Smješteni u Indijskom oceanu, istočno od Tanzanije, Sejšeli su otočna država koja djeluje kao dom MERJ.  Na čelu s izvršnim direktorom Edom Tuohyem, MERJ je burza vrijednosnih papira koja djeluje od 2011. godine.

Njihovi napori rezultirali su time da su postali prva tvrtka koja je uspješno izdala tokenizirane dionice na digitalnoj burzi. Uz to, tvrtka je uspostavila višestruka strateška partnerstva koja bi trebala omogućiti veliko širenje ne u SAD, već i u Europu.

Tko su MERJ razmjena?Tko su MERJ razmjena?


Pogledajte ovaj video na YouTubeu

  1.    Prema vašem mišljenju, ono što predstavlja dosad najveće industrijsko postignuće / prepreku?

Zvuči jednostavno, ali razumijevanje da digitalni vrijednosni papiri ili tokenizirani vrijednosni papiri nisu isto što i kripto valute. ICO faza nanijela je veliku reputacijsku štetu tehnologiji i trebalo je neko vrijeme da se digitalni vrijednosni papiri odvoje od te stigme.

  1.    Uz spomenuta postignuća koja postavljaju temelje industriji, ono što ostaje najveća prepreka za dalje kretanje?

Korisničko iskustvo. Većina svijeta nije spremna za samoposluživanje s privatnim ključevima itd. Dok se UX ne riješi, sve prednosti tokenizacije još uvijek su daleko. Također spektar temeljnih lanaca blago potkopava rast. To je kao da imate 30 različitih internetskih mreža koje možete birati. Standardizacija bi definitivno pomogla u interoperabilnosti.

  1.    Što se tiče ‘prijateljskih’ propisa i vladinog prihvaćanja, jeste li primijetili da je neka zemlja ostavila ostale iza sebe?

Zapravo su mnoge zemlje vrlo proaktivne i ja u to uvrštavam Sejšele, ali ovo je momčadski sport i moramo raditi globalno. U tom ste pogledu jaki onoliko koliko je jaka vaša najslabija karika. SAD i Kina su tako velika težišta, i premda su obojica u nekim pogledima proaktivni, još uvijek predstavljaju prilično izazovno okruženje za ovu tehnologiju.

  1.    Puno je učinjeno o transformacijskim mogućnostima digitalnih vrijednosnih papira. Budući da bi mogao utjecati na promjene u mnogim industrijama, što smatrate da će najviše profitirati od sektora digitalnih vrijednosnih papira?

Potrošači su tržišta kapitala – tj. Izdavatelji i investitori. Obični ljudi na ulici možda nikad nisu imali računalo na fiksnoj mreži ili račun za posredovanje u dionicama, ali sada imaju pametni telefon. Dizajniramo našu tehnologiju za besprijekornu integraciju sa pametnim telefonima. Mi pružamo pristupnu točku tržištima kapitala koja prije nisu postojala za milijune ljudi. To je dosad najveći pobjednik. Demokratizacija tržišta kapitala.

  1.    Veselimo se, gdje uz putanju rasta vidite digitalne vrijednosne papire u sljedeće dvije i pet godina?

U sljedeće dvije godine očekujemo da ćemo vidjeti puno vrijednosnih papira s vrijednosnim papirima – tvrdu imovinu poput zlata, kolekcionarsku imovinu poput automobila i umjetnina te nekretnine. Za pet godina vjerujem da će biti više nematerijalne imovine – autorskih prava, glazbenih prava, autorskih prava, kao i dubokog i likvidnog fonda sjemenskih, poduzetničkih i malih i srednjih poduzeća. Oni su savršeni za investitore u regijama u razvoju koji traže načine za međunarodnu diverzifikaciju.

Zaključak

Pa evo ga! Kako će se 2019. godina završiti, u sektoru je očit trend – pozitivan. Iako su mnoge prepreke ispunjene i otklonjene, na vidiku ih ima još mnogo. Unatoč tome, potencijal koji digitalni vrijednosni papiri imaju za preoblikovanje FinTecha i dalje je primamljiv kao i uvijek.

Dodirnut ćemo bazu za nekoliko mjeseci kako bismo preispitali sentimente u industriji novim skupom influencera iz cijelog svijeta. Do tada, budite informirani čestim posjećivanjem vrijednosnih papira.io!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map