Globalna perspektiva – izdanje za Sjevernu Ameriku

Globalna perspektiva

Kako su se godina i desetljeće bližile kraju, mi iz vrijednosnih papira.io smatrali smo da je pametno mjeriti svjetske industrijske osjećaje kakvi postoje. Kakvo je trenutno stanje u sektoru digitalnih vrijednosnih papira? Je li danas bolje nego jučer? Možda se oni koji ‘znaju’ osjećaju kao da još treba obaviti strateški posao.

To su sve upiti koje mnogi mogu imati, uključujući nas kao vrijednosne papire.io. Imajući ovo na umu, obratili smo se raznim predstavnicima unutar sektora. Svaka iz različitih regija svijeta.

Sljedeći komentar daje uvid u njihove misaone procese i na to kako regulatorna okruženja mogu oblikovati percepciju tržišta.

Utjecatelji

Afrika, Azija, Europa, Sjeverna Amerika i Velika Britanija. To su regije koje smo odlučili promatrati pojedinačno.

Sljedeće tvrtke i njihovi potencijalni kupci uzeli su vremena da podijele svoja razmišljanja.

  • MERJ (Afrika)
  • InvestaX (Azija)
  • Fintelum (Europa)
  • Vertalo (Sjeverna Amerika)
  • Smartlands (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Penny za tvoje misli?

Naša je metodologija bila jednostavna – postavite istih 5 jednostavnih pitanja koja se odnose na digitalne vrijednosne papire 5 izvršnim direktorima / generalnim direktorima iz cijelog svijeta.

Cilj? Steknite uvid u razlike u percepciji i usvajanju sektora na temelju zemljopisa. Nešto što smatramo važnom je metrikom, s obzirom na potencijal sektora da utječe na FinTech na globalnoj razini.

Sjeverna Amerika – Dave Hendricks, izvršni direktor tvrtke Vertalo

Vertalo je američka tvrtka sa sjedištem u SAD-u koja posluje u državi Texas. Pod vodstvom izvršnog direktora Davea Hendricksa, Vertalo se uspio etablirati kao lider u digitalnim vrijednosnim papirima.

Njihov jedinstveni pristup, koji djeluje kao ‘operativni sustav’ za digitalne vrijednosne papire, zabilježio je da je tvrtka tijekom 2019. godine imala sve veće razine usvajanja. Bilo da pruža usluge upravljanja gornjim stolovima Prime Trustu ili prima pismo o učinkovitosti agenta za prijenos, Vertalo je pokazao njihova svestranost i izgled pripremljeni da nastave s tim trendom i do 2020. i nakon nje.

Što je Vertalo?Što je Vertalo?

Pogledajte ovaj video na YouTubeu

  1.    Prema vašem mišljenju, ono što predstavlja dosad najveće industrijsko postignuće / prepreku?

Najveća dostignuća ove industrije ne mogu se mjeriti brojem izdanja ili veličinom bilo kojeg izdanja. Ono što je bilo tako nevjerojatno u ovoj industriji je razvoj toliko mnogo timova koji grade legitimne tvrtke širom svijeta kako bi iskoristili ovu tehnologiju u svrhu modernizacije vlasništva i trgovine privatnom imovinom iz stvarnog svijeta.

  1.    Uz spomenuta postignuća koja postavljaju temelje industriji, ono što ostaje najveća prepreka za dalje kretanje?

Svaka tvrtka koja posluje u našem određenom sektoru digitalne imovine mora okrenuti svoje mjesto između fokusa na razvoj poslovanja i izazova koji proizlaze iz usklađenosti s propisima.

“Ugrađeni graditelji” ove industrije dijele viziju i misiju ozakonjenja trgovine privatnom imovinom pomoću tehnologija zasnovanih na pametnim ugovorima. Razina predanosti koja je potrebna za dizajniranje i razvoj tehnologije koja se istovremeno usklađuje i razvija regulirana tržišta ne može se podcijeniti. Izazovno je uvjeriti regulatore da ste vi i vaša braća napredak u projektima koji su – prije nepune dvije godine – pokušavali promaknuti javnosti kroz izlazne prevare.

  1.    Što se tiče ‘prijateljskih’ propisa i vladinog prihvaćanja, jeste li primijetili da je neka zemlja ostavila ostale iza sebe?

Zemlje u kojima je “najlakše” možda su najgore zemlje koje se mogu koristiti kao primjeri. Iako se može činiti da se kreću brže od ostalih, ono što oni zapravo čine omogućavaju sumnjivim izdavačima rukovanje naivnim investitorima s manje ograničenja.

Teško je rangirati najbolje zemlje za izdavače sigurnosnih tokena i pružatelje tehnologije; Utvrdio bih da će najstroži regulatorni režimi (poput Sjedinjenih Država) na kraju biti najveća tržišta digitalne imovine iz istog razloga što su i najbolja tržišta za naslijeđenu analognu imovinu: zaštita investitora.

Vjerujem da će SAD na kraju predvoditi ovaj sektor u pogledu jasnoće i broja ponuda kvalitete u sljedećih 18 mjeseci – i to će učiniti s najmanje promjena u svom zakonu o vrijednosnim papirima. Nakon SAD-a, Koreju, Japan, Singapur, Veliku Britaniju i Njemačku smatrao bih glavnim tržištem. Jednom kada SAD ponude onu vrstu jasnoće koju možemo očekivati, tržište će apsolutno eksplodirati i normalizirati se.

  1.    Puno je učinjeno o transformacijskim mogućnostima digitalnih vrijednosnih papira. Budući da bi mogao utjecati na promjene u mnogim industrijama, što smatrate da će najviše profitirati od sektora digitalnih vrijednosnih papira?

Nekretnine su očito glavni korisnik digitalnih vrijednosnih papira, posebno privatnog sektora REIT. Nakon toga, klasa imovine financirane od strane SAD-a izgleda kao solidan kandidat za mogućnosti “izravnog vlasništva” i “izravnog popisa” koje se proizvode tokenizacijom digitalne imovine.

  1.    Veselimo se, gdje uz putanju rasta vidite digitalne vrijednosne papire u sljedeće dvije i pet godina?

Digitalne vrijednosne papire bit će milijardne tvrtke za dvije godine, a normativne za pet, ali ova vrsta usvajanja ovisi o regulatornom pitanju.

Zaključak

Pa evo ga! Kako će se 2019. godina završiti, u sektoru je očit trend – pozitivan. Iako su mnoge prepreke ispunjene i otklonjene, na vidiku ih ima još mnogo. Unatoč tome, potencijal koji digitalni vrijednosni papiri imaju za preoblikovanje FinTecha i dalje je primamljiv kao i uvijek.

Dodirnut ćemo bazu za nekoliko mjeseci kako bismo preispitali sentimente u industriji novim skupom influencera iz cijelog svijeta. Do tada, budite informirani čestim posjećivanjem vrijednosnih papira.io!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner