Graham Rodford, izvršni direktor Archax Exchange – Interview Series

Graham Rodford je izvršni direktor i suosnivač burze Archax sa sjedištem u Londonu u Engleskoj. Graham ima gotovo 20 godina iskustva u tradicionalnom svijetu fondova / ulaganja i primjenjuje to znanje i iskustvo na digitalne vrijednosne papire. Potvrda iskustva Grahama i njegovog tima je da je Archax jedna od rijetkih reguliranih burzi digitalnih vrijednosnih papira, u vjerojatno najvećem svjetskom financijskom centru.

Archax je regulirana burza sa sjedištem u Londonu za trgovanje tokenima poduprtim imovinom; razmjena je prvenstveno usmjerena na profesionalnu zajednicu investitora. Archax želi premostiti kripto svijet i tradicionalni investicijski prostor pristupom institucionalne kvalitete. 

RS: U jednoj rečenici, kako biste opisali Archax?

GR: Archax je nadolazeća regulirana, institucionalna, burza digitalnih vrijednosnih papira sa sjedištem u Londonu.

RS: Kakva je dugoročna vizija Archaxa?

GR: Naša vizija za Archax je da bude vodeće mjesto za primarno izdavanje i sekundarno trgovanje digitalnim vrijednosnim papirima na globalnoj razini, djelujući na tržištu 24 × 7.

RS: Tko će moći koristiti platformu Archax? 

GR: Naš fokus je na profesionalnim investitorima i institucionalnim klijentima iz cijelog svijeta kao izravnim korisnicima – kako na strani kupnje tako i na strani prodaje. Svako maloprodajno sudjelovanje odvijat će se putem brokera.

RS: Kakve diferencijacije Archax ima od sličnih razmjena? Kako će se oni svidjeti profesionalnoj zajednici investitora?  

GR: Fokus samo na institucije / profesionalne investitore – većina drugih mjesta pokriva maloprodajni tok.

Fokus na sigurnosnim tokenima – većina drugih mjesta pokriva kriptovalute / uslužne tokene, koji trenutno nisu privlačni za institucije.

Prva razmjena digitalnih vrijednosnih papira regulirana u Londonu, vodećem svjetskom financijskom središtu – većina ostalih mjesta uređena je u perifernim jurisdikcijama.

Svi Archaxovi tim potječu iz tradicionalnog svijeta financijskih tržišta i navikli su na globalno poslovanje na uređenim tržištima.

Svi naši tehnološki partneri dokazani su dobavljači tradicionalnog institucionalnog prostora.


Archax će biti integriran u postojeći tradicionalni tijek trgovanja kroz partnerska veza dobavljača

Archax podržava industrijske API-je za trgovanje poput FIX-a

Sve navedeno apelira na profesionalnu zajednicu investitora.

RS: Archax je regulirana digitalna burza vrijednosnih papira; možete li nam reći nešto više o tome gdje ste regulirani i što ta regulativa znači za investitore i tvrtke uvrštene na burzu.

GR: Većina ostalih kripto burzi nije regulirana, a one koje su regulirane imaju tendenciju da dolaze iz perifernih jurisdikcija. Tradicionalni svijet institucionalnih ulaganja ne voli trgovanje na mjestima uređenim u tim vrstama jurisdikcija, oni žele trgovati na mjestima koja su regulirana u vodećim financijskim središtima poput Londona.

Tvrtke koje žele navesti digitalnu sigurnost žele izloženost institucionalnom investicijskom svijetu modrih čipova – razmjena poput Archaxa daje im tu izloženost.

RS: Nedavno ste stvorili nekoliko novih uzbudljivih partnerstava; možete li nam reći neke od blagodati koje će ova partnerstva pružiti?

GR: Naša partnerstva s provjerenim tehnološkim tvrtkama iz tradicionalnog prostora poput Aquis i Quod daju nam dokazane sposobnosti i izravne veze ravno na naše ciljno tržište.

Naše partnerstvo s tvrtkama za tokeniranje poput Tokenyja i Securitize daje nam protok kvalitetnih digitalnih sigurnosnih popisa za našu razmjenu.

Naše partnerstvo s ClearBank-om pruža nam bankarske mogućnosti institucionalne razine – a sve to podupire Bank of England.

RS: Kada očekujete da Archax krene uživo?

GR: Očekujemo da će Archax početi s radom krajem Q3 početkom Q4 ove godine.

RS: Kao netko s velikim iskustvom na financijskim tržištima, kamo zamišljate odlazak digitalnog tržišta vrijednosnih papira u sljedeće 2 godine i 5 godina?

GR: Još su rani dani za sigurnosne tokene i tijekom sljedeće dvije godine očekujemo da će se potrebni podržavajući ekosustav nastaviti razvijati s uspostavljanjem ključnih igrača u primarnom izdavanju, skrbništvu i trgovanju na sekundarnom tržištu. I regulatorni će se krajevi razvijati s regulatorima u glavnim financijskim središtima koji će razjasniti svoj stav u pogledu sigurnosnih tokena i druge kripto imovine. Povećavat će se i broj tvrtki koje žele izdavati sigurnosne tokene, a pojavit će se veća i istaknutija izdanja kako se cijeli krajolik počinje oblikovati.

Gledajući do pet godina, sve će ove aktivnosti stvoriti likvidnost na tim novim tržištima i njegovati opće prihvaćanje za koje očekujemo da će vrlo brzo zamahnuti. Također ćemo početi vidjeti kako postojeći financijski instrumenti također koriste blockchain / digitalnu sigurnosnu tokenizaciju – jer je ovo daleko učinkovitiji i bez trenja način rukovanja financijskom imovinom nego što se trenutno koristi – posebno u prostoru obračuna i namire nakon trgovanja.

RS: Postoji li još nešto što biste nam željeli reći?   

GR: Tokenizacija stvarne imovine korištenjem blockchain tehnologije ne samo da će otključati likvidnost i stvoriti sekundarna tržišta za imovinu s kojom je trenutno teško trgovati, već također može poremetiti sva tradicionalna financijska tržišta. Već postoji više od 150 tvrtki koje su koristile ili žele koristiti sigurnosne tokene kao način prikupljanja kapitala ili otključavanja vrijednosti imovine – ukupne vrijednosti preko 2 milijarde dolara, a do sada prikupljenih 400 milijuna dolara. Ovaj se zamah gradi novim inicijativama koje se pojavljuju svaki dan. Vrste tokena kreću se od tokeniziranja kapitala / prihoda / duga kao načina prikupljanja poslovnog kapitala, tokeniziranja imovine ili sredstava za stvaranje likvidnosti sekundarnog tržišta, pa čak i tokeniranja više nišnih ili egzotičnih dobara – poput umjetnosti, trkaćih konja, dijamanata, kontejnerskih brodova zrakoplov – otključati vrijednost na nove, inovativne načine.

Ovdje možete pronaći više vijesti o Archaxu. 

I dođite do početne stranice Archax ovdje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map