GSR ulaganje u tZERO smanjeno je s 400 na 100 milijuna dolara

GSR smanjio ulaganja

Overstock i njihova podružnica, tZERO, objavili su danas vijest da je njihov dugogodišnji posao s GSR Capitalom smanjen.

Neki čitatelji mogu prepoznati ime GSR Capital, jer su se i oni obratili tZERO-u zbog tokenizacije kobalta. Osim toga, dvojac je mahao tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, jer se očekivalo da će GSR uložiti 404 milijuna dolara u tZERO.

Nažalost, taj se dogovor nikada nije ostvario. Iako je najava objavljena sredinom 2018. godine, dogovor se trebao dogoditi na jesen. To je potom odgođeno jer je na brod trebala doći treća strana. Premotavanje unaprijed do danas, a posao je sada smanjen, s očekivanim datumom završetka u travnju 2019.

Ovim smanjenjem smanjit će se 404 milijuna dolara na 100 milijuna dolara. Kako bi osigurali konačni završetak posla, svaka od uključenih strana potpisala je memorandum o razumijevanju, u kojem je istaknut dogovor.

Novi sudionik

GSR Capital neće osigurati samo investiciju od 100 milijuna dolara. Treća uključena strana sada je identificirana kao Makara Capital.

Makara Capital je investicijska tvrtka s već postojećim bliskim vezama s GSR Capitalom.

Zašto prolaziti kroz nevolje?

Osim očite privlačnosti uključenih sredstava, u ovom se poslu nalazi i više od jednostavnih financijskih primamljivosti. Svaka od ovih investicijskih tvrtki ima snažne temelje na azijskim tržištima. Kako tZERO nastavlja svoje globalne planove širenja, strateška partnerstva poput ovog danas opisanog bit će ključna.

Komentar

Patrick M. Byrne, ranije danas, izdao izjavu putem priopćenja za javnost Overstock-a. Slijedi ono što je imao reći.

“Ranije najavljeno ulaganje GSR u kapital u Overstock i tZERO nije dovršeno. Međutim, i dalje razgovaramo s GSR Capital i Makara Capital, ključnim partnerom GSR Capital, u vezi s potencijalnom transakcijom. Oboje su nedavno potpisali Memorandum o razumijevanju s tZERO-om u kojem je naznačena transakcija u kojoj bi Makara i GSR zajednički vodili ulaganje do 100 milijuna dolara u obične dionice tZERO-a i zaključili transakciju u travnju podliježući pažljivoj provjeri, pregovorima o obvezujućim ugovorima i regulatornom odobrenju. Ulagači bi također pomogli širenju tZERO-a u Aziji i drugim regijama svijeta i povezali ih s drugim ključnim partnerima iz njihovih portfelja.

Nakon nedavnog uspješnog pokretanja nove tehnologije trgovanja sigurnosnim tokenima tZERO, uzbuđeni smo novim partnerstvima i poslovnim prilikama koje su pred nama. Više informacija o maloprodajnim i blockchain svojstvima Overstock-a podijelit ćemo u okviru našeg predstojećeg izvještaja o zaradi za 2018. godinu. Pozivam vas da nam se pridružite kako bismo uskoro objavili raspravu o našem poslu u određenom trenutku i datumu. “


Za one koji bi mogli biti iznenađeni gornjom izjavom: nemojte biti. Kada je došlo do prvog kašnjenja u ovoj investiciji, Patrick Byrne izdao je upozorenja da ‘ne broje vaše piliće prije nego što se izlegu’.

U to je vrijeme on izjavio,

“Unatoč našoj zabrinutosti (koju bez sumnje dijelite), odlučili smo odobriti GSR-u vrijeme potrebno za ukrcavanje ovog dodatnog partnera (za kojeg mislimo da će zapravo biti vrlo vrijedan sudionik u ekosustavu). Uz to, u znak predanosti našem partnerstvu, GSR je potpisao ugovor o zadržavanju s tZERO-om kako bi osigurao da odlaganje produkta ulaganja u GSR ne odgađa ponudu kobalta. Iako cijenimo predanost GSR-a i uzbuđeni zbog mogućnosti u ponudi kobalta, priznajemo vam naše dioničare da ne treba pretpostavljati dolazak GSR-ove investicije dok ne stigne. “

GSR

Osnivač GSR kapitala, Sonny Wu, stvorio je tvrtku 2004. Poslovanje je trenutno smješteno izvan Hong Konga u Kini.

Do danas je GSR pokazao veliko zanimanje za blockchain industriju uopće. Unatoč ovom štucanju, očekuje se da će i dalje biti aktivni u blockchain ulaganjima.

MAKARA Glavni grad

Kao neovisna tvrtka, Makara Capital osnovana je 2008. Od tada je ova investicijska tvrtka doživjela velik uspjeh, s raznim globalnim čvorištima.

Sjedište tvrtke nalazi se u Singapuru, gdje Makara Capital regulira Monetarno tijelo Singapura.

tZERO

Mlada tvrtka, tZERO, zamisao je Patricka Byrnea – osnivača overstock.com. tZERO je privukao pažnju mnogih u rastućem sektoru digitalnih vrijednosnih papira. Do danas su to učinili impresivnim izvršenjem svog puta. Najnovija velika prekretnica bilo je pokretanje njihove platforme za digitalno trgovanje vrijednosnim papirima.

U ostalim vijestima

Da biste saznali više o tvrtkama i ponudama o kojima se danas ovdje raspravlja, pogledajte nekoliko članaka u nastavku.

GSR Capital okreće se tZERO-u za tokenizaciju kobalta

tZERO dovršio distribuciju sigurnosnog tokena

Patrick Byrne povećati fokus na tZERO i razmjenu digitalnih vrijednosnih papira

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map