Investicijska aktivnost u Japanu signalizira zanimanje za digitalnu sekuritizaciju

Svi dijelovi dolaze na svoje mjesto za tržište digitalnih vrijednosnih papira u Japanu. Jedna od najvećih tradicionalnih financijskih institucija u Japanu, Tokai Tokyo Financial Holdings ubrzano napreduje sa svojim planovima za digitalizaciju financijskih usluga koje tvrtka nudi u tradicionalnom smislu.

Novo ulaganje u tvrtku Blockchain tvrtke Tokai Tokyo

Prema a Izvještaj Nikkei, Tokai Tokyo dovršio je novo ulaganje u kompaniju za razvoj blockchaina Hash Dash Holdings. Tokai Tokyo Financial Holdings posjedovat će 33% dionica tvrtke koja radi na integraciji blockchain tehnologije u tradicionalnu financijsku industriju. Cilj je omogućiti izdavanje digitalnih vrijednosnih papira, a investitorima pružiti uslugu trgovanja na njihovim mobilnim uređajima.

Digitalna sekuritizacija zahuktava kako se tradicionalnije financijske institucije usuđuju u prostor digitalne imovine. Kako se neizvjesnost nadvija nad tradicionalnim tržištima, digitalna imovina budi interes investitora – i ne samo maloprodaja, već i institucije poduzimaju jasne korake kako bi bile dio promjene paradigme. Napori Tokai Tokio na izgradnji digitalne burze vrijednosnih papira primjer su posljednjeg pothvata na tom polju.

Prema izvješću, platforma Tokai Tokio tokenizirat će vrijednosne papire, a započet će s japanskom industrijom nekretnina s planovima za istraživanje digitalizacije imovine intelektualnog vlasništva, kao i korporativnih obveznica.

Uz Tokai Tokio, drugi su dioničari osnivač Hash Dash-a i ICH X Tech, tvrtke koja upravlja iSTOX-om. Ovim pothvatom cilj je izdavanje digitalnih vrijednosnih papira pokrenutih blockchain tehnologijom i trgovanje njima na iSTOX-u, burzi digitalne sigurnosti sa sjedištem u Singapuru.

Razmjena iSTOX također ima prethodne snažne veze s Tokai Tokioom, budući da je potonji najavio 4,5 milijuna dolara ulaganja u ICH X Tech prije samo sedam mjeseci u studenom 2019..

Kao što je izviješteno, iSTOX digitalna razmjena bila je dio programa MAS Fintech Sandbox koji je prošlo Monetarno tijelo Singapura i bio je jedan od odabranih uspješnih proizvoda. Motivacija koja stoji iza investicije bila je učiniti digitalne vrijednosne papire na platformi iSTOX dostupnim japanskim investitorima; to je moguće zahvaljujući brokerskim mogućnostima Tokai Tokyo Financial Holdings.

Ako je u to vrijeme digitalna burza vrijednosnih papira bila pješčanik, od tada je postala priznati tržišni operator s licencom za usluge tržišta kapitala. Ostali ulagači u iSTOX bili su Singapurska burza (SGX), državna Temasekova investicijska tvrtka Heliconia Capital i Hanwha Asset Management.

Poznato je da su azijske zemlje na čelu digitalne industrije imovine – počevši s dominantnom prisutnošću u rudarskoj industriji, imajući puno platformi za razmjenu kriptovaluta u različitim zemljama i stanovništvo željno eksperimentiranja s novim kriptovalutama.

Japanske tvrtke približavaju glavnu struju digitalnoj sekuritizaciji

U posljednjih nekoliko godina japanske tvrtke također aktivno traže mogućnosti za ulazak u prostor digitalne sekuritizacije. SBI Holdings već dugo dolazi na naslovnice u industriji zahvaljujući njihovoj suradnji s Rippleom i XRP-om.

U proteklih godinu dana Nomura i Nomura Research Institute pokrenuli su platformu BOOSTRY koja se fokusira na izdavanje vrijednosnih papira i obveznica. Tokenizacijska platforma Securitize već je stvorila japansku platformu za ulaganje u nekretnine primajući sredstva od brojnih japanskih investicijskih tvrtki visokog profila.

Iako je Tokai Tokyo Financial Holdings gotovo stoljeće stara tvrtka s dubokim korijenima na tradicionalnim financijskim tržištima, tvrtka je odlučna prilagoditi se promjenjivim tržišnim uvjetima.

U prosincu je Tokai Tokyo uložio 500 milijuna jena (4,7 milijuna USD) u Huobi Japan, popularnu kripto razmjenu licenciranu u Japanu. Kako bi ostvarili svoju viziju da postanu “napredna financijska integrirana grupa”, Tokai Tokyo usmjeren je na zadovoljavanje potreba potrošača primjenom vodećih tehnologija iz FinTecha i prostora kriptovaluta, prema navodima tvrtke priopćenje za javnost u to vrijeme.

Dalje u priopćenju za medije navedeno je:

Financijsko poslovanje korištenjem blockchain tehnologije posljednjih je godina brzo napredovalo s globalnim širenjem područja primjene kripto imovine i pružanja sigurnosnih tokena (STO).

Također, u ožujku Tokai Tokyo postao je članom Japanske asocijacije za pružanje sigurnosnih žetona, samoregulativne organizacije za STO.

Namjera japanskog financijskog giganta je jasna i čini se da je tvrtki prioritet imati snažno uporište u industriji digitalne sekuritizacije.

Sve u svemu, prirodan je i vjerojatno potreban napredak koji financijske institucije moraju uzeti u obzir, budući da će u sljedećem desetljeću digitalni vrijednosni papiri postati najzastupljeniji financijski proizvodi koje investitori traže.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner