Kao podrška koja se smanjuje, hoće li Vaga plamtjeti?

Vaga: Muče ga strah i bijes

Kad su prvi put najavljeni, Facebook podružnica Calibra i njen digitalni token Libra ukazali su na svijetlu budućnost digitalnih sredstava.

U to vrijeme, međutim, Calibra i njezina dva predložena znaka nisu naišli na samo strah i neprijateljstvo – s većinom toga opravdanim.

Unatoč tužbi i sve manjoj razini podrške, oni koji stoje iza projekta i dalje su odlučni da će ga natjerati da uspije. Iako se ovo u početku može činiti glupo, važno je zapamtiti moć tvrtke koja organizira čitav pothvat. Da budem iskren, Facebook ima financijsku sposobnost i utjecaj da to postigne sam.

Gubitak podrške

Kao što je navedeno, otkako su najavili svoj projekt, Facebook i njihova podružnica Calibra doživjeli su burnih nekoliko mjeseci. Kao rezultat kontinuiranog nadzora vladinih dužnosnika širom svijeta prema projektu, sada smo vidjeli kako se povuklo najmanje 6 glavnih podupiratelja koji stoje iza projekta.

Slijedi nekoliko izjava izdanih vijestima poput CoinDeska, Financial Timesa i još nekih od onih koji su odustali od projekta..

 • PayPal
 • „I dalje podržavamo težnje Vage i radujemo se nastavku dijaloga o načinima zajedničkog rada u budućnosti. Facebook je dugogodišnji i cijenjeni strateški partner PayPal-u, a mi ćemo i dalje nastaviti surađivati ​​i podržavati Facebook u različitim svojstvima. “
 • MasterCard
  • “MasterCard je odlučio da trenutno neće postati član Udruge Vaga. I dalje smo usredotočeni na svoju strategiju i vlastite značajne napore kako bismo omogućili financijsko uključivanje širom svijeta. Vjerujemo da takve inicijative imaju potencijalne koristi i nastavit ćemo pratiti napore Vage. “
  • Visa
   • “Visa je odlučila da se trenutno ne pridružuje udruzi Vaga. Nastavit ćemo s procjenom, a našu konačnu odluku odredit će brojni čimbenici, uključujući sposobnost Udruge da u potpunosti zadovolji sva potrebna regulatorna očekivanja … Stalni interes Vise za Vagu proizlazi iz našeg uvjerenja da bi dobro regulirane mreže temeljene na blockchainu mogle proširiti vrijednost sigurnih digitalnih plaćanja za veći broj ljudi i mjesta, posebno na tržištima u nastajanju i razvoju. “
   • Pruga
    • „Stripe podržava projekte koji imaju za cilj učiniti internetsku trgovinu dostupnijom ljudima širom svijeta. Vaga ima taj potencijal. Pratit ćemo pomno njegov napredak i ostat ćemo otvoreni za suradnju s Udrugom Vaga u kasnijoj fazi. “
    • EBay
     • „Iznimno poštujemo viziju udruge Vaga; međutim, eBay je donio odluku da ne ide naprijed kao osnivač … ovog puta usredotočeni smo na uvođenje iskustva eBay-a o upravljanim plaćanjima za naše kupce. “
     • Unatoč gubitku ovih velikih igrača, Calibra i dalje podržava mnoštvo drugih, poput Coinbasea, Ubera, Spotifyja i drugih. Hoće li te tvrtke i druge slijediti njihov primjer i napustiti brod?

      Povreda zaštitnog znaka

      Nedavno je najavljeno daljnje kompliciranje situacije oko Calibre i njezina dva tokena tužba protiv tvrtke.

      Current, pružatelj financijskih usluga sa sjedištem u New Yorku, podnio je tužbu za kršenje zaštitnog znaka. Točnije, tvrtka vjeruje da je Facebook kopirao njihov brend i koristio ga u svoje svrhe. Sljedeće slike prikazuju ikone koje koristi svaka tvrtka, s očitim sličnostima.

      Kao podrška koja se smanjuje, hoće li Vaga plamtjeti?

      Iako je ova situacija još u svojim ranim danima, ona neće učiniti ništa drugo nego zakomplicirati ionako kompliciranu situaciju. Vrijeme će pokazati kakav će učinak ovo potencijalno kršenje zaštitnog znaka imati na općenito održivost Calibre.

      Kalibra


      Podružnica Facebooka, Calibra, pokrenuta je 2019. godine. Ovaj je projekt izgrađen da djeluje kao digitalni novčanik za potporu Vage stablecoin kao eventualne globalne valute.

      Za temeljitiji uvid u projekt i dva tokena na kojima se temelji, pročitajte sljedeći članak.

      Calibra – proizvod Facebooka, izgrađen na dva žetona

      U ostalim vijestima

      Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci pokrivali smo više događaja koji se odnose na Calibru i njihove odgovarajuće tokene. Nastavit ćemo to činiti kako se situacija bude raspletala. Za sada, evo kratkog pregleda napretka prihvaćanja koji je doživio projekt.

      SEC Vidi pritisak na označavanje Vage sigurnosnim žetonom

      Vlasti odmjeravaju Facebook i njihove Stablecoin, Vaga

      Hoće li podružnica Facebooka, Calibra, ugledati svjetlo dana?

      Mike Owergreen Administrator
      Sorry! The Author has not filled his profile.
      follow me
      Like this post? Please share to your friends:
      Adblock
      detector
      map