Kratki uvid – Analiza sekundarnog trgovanja na tržištu sigurnosnih žetona: 2019

Ovaj tjedan Grupa sigurnosnih žetona objavila je godišnju sveobuhvatnu studiju – Analiza sekundarnog trgovanja na tržištu sigurnosnih žetona: 2019. Studija pruža izravan uvid u trenutno stanje usvajanja sigurnosnih tokena. Uz to, baca malo svjetla na glavne zapreke s kojima se susreću investitori koji žele sudjelovati na sekundarnom tržištu.

Studija je dala nekoliko zanimljivih podataka. Kao prvo, statistika je otkrila nedostatak napretka na više frontova u vezi s usvajanjem sigurnosnih tokena. Izvještaj je naglasio područja koja zabrinjavaju, od nerazumijevanja oko nove tehnologije, pa sve do odgoda zbog regulatornog odobrenja. Možda je najuočljiviji podatak koji je izvješće potvrdilo iznenađujući nedostatak globalne potražnje investitora za tim reguliranim tokenima.

Analiza sekundarnog trgovanja na tržištu sigurnosnih žetona: 2019

Kao dio sveobuhvatnog pristupa Security Token Group prema tržištu, istraživači su odlučili procijeniti sve međunarodne jurisdikcije. Na taj je način izvješće u stanju odražavati globalnu metriku tržišnog učinka tijekom 2019. Ovaj pristup pružio je prijeko potreban uvid u cjelokupno zdravstveno stanje i uspješnost sekundarnih tržišta na međunarodnom tržištu..

Pregled sekundarnog tržišta trgovine STO za 2019

Kao jedno od prvih izvješća objavljenih u vezi s napretkom sekundarnog tržišta sigurnosnih znakova za 2019. godinu, čitatelji su upoznati s ogromnom količinom prethodno nepoznatih podataka. Na primjer, izvješće ukazuje da je tržište sekundarnih sigurnosnih tokena doseglo vrhunac u siječnju na 229.501.221,25 USD. Zanimljivo je da je ovaj vrhunac izravni rezultat trgovanja prioritetnim dionicama tZERO-a TZROP.

Značajno je da je do kraja godine sekundarno tržište zabilježilo pad od 67% s tržišnom kapitalizacijom u prosincu od samo 76.062.199,46 USD. Trenutno je ukupna količina sekundarnih tržišta oko 2.410.607,94 USD. Ova se količina raspada na mjesečni prosjek od 214 682,90 dolara ili još više, dnevni prosjek od 7 156,10 američkih dolara.

Unatoč cvjetajućem STO tržištu, u 2019. godini pokrenute su samo tri burze sigurnosnih tokena. Zanimljivo je da sve tri burze udovoljavaju američkim zahtjevima za poštivanje jurisdikcije. Ovi podaci dokazuju rastuću želju blockchain tvrtki za ulaskom na američka tržišta. Tri razmjene koje su izašle na tržište u 2019. godini su tZERO, OpenFinance Network i Uniswap Exchange.

tZERO

Razmjena tZERO ušla je u uslugu u siječnju 2019. Tada je tZERO bio domaćin samo jednom sigurnosnom tokenu, TZROP preferiranom kapitalnom tokenu. Unatoč nedostatku raznolikosti koju je pružala platforma, tZERO je zadržao najvišu tržišnu granicu tijekom cijele godine. Kao takav, tZERO je predstavljao izvanrednih 58% ukupne sekundarne tržišne kapitalizacije. Slijedom toga, TZROP je najveći token u industriji kojim se trguje tijekom 2019. Uz najveću aktivnost, TZROP također dobiva naslov kao najdosljednije sigurnosni token na sekundarnim tržištima s obzirom na dnevni obujam.

Izvedba tZERO-a putem analize sekundarnog trgovanja na tržištu sigurnosnih žetona

Izvedba tZERO-a putem analize sekundarnog trgovanja na tržištu sigurnosnih žetona

Mreža OpenFinance

Mreža OpenFinance otvorila je svoja vrata prije tZERO-a u četvrtom tromjesečju 2018. Za razliku od konkurencije, OpenFinance je uspio pružiti investitorima izbor sigurnosnih tokena za trgovanje. Od prosinca burza trguje s pet sigurnosnih tokena uživo: Blockchain Capital, Lottery.com, SPiCE VC, 22x Fund i Protos Asset Management.


Otkaži

Uniswap otvoren kasnije te godine. Jedinstveno, ova se razmjena usredotočila na sigurnosne tokene podržane nekretninama. Burza je ugostila tri RealT tokenizirana posjeda u Detroitu u Michiganu. Budući da Uniswap prvenstveno trguje tokenima nekretnina, razmjena pruža investitorima niz novih i jedinstvenih mogućnosti ulaganja. Važno je što analitičari smatraju da tokenizirane nekretnine imaju neviđeni potencijal za rast.

Analiza sekundarnog trgovanja na tržištu sigurnosnih žetona – 2019

Izvještaj je također rasvijetlio tempom kojim su ti tokeni stekli popularnost. Značajno je da je početak 2019. bio snažan. Što je najvažnije, u Q1 je trgovalo pet sigurnosnih tokena uživo. Unatoč snažnom početku, većina ovih tokena nije vidjela svakodnevno trgovanje. Zapravo, izvještaj je otkrio da je velika većina sigurnosnih tokena doživjela samo nekoliko trgovina mjesečno.

Analiza sekundarnog trgovanja na tržištu sigurnosnih žetona otkriva dvije istine

Nakon pregleda svih prikazanih podataka, Analiza sekundarnog trgovanja na tržištu sigurnosnih žetona dokazala je dvije važne točke u vezi sa aktivnošću sigurnosnih tokena na sekundarnim tržištima. Prvo, pokazalo je da se infrastruktura sigurnosnih tokena počinje prožimati na tradicionalnim tržištima. Ovo je usvajanje očito jer su mnoge najveće svjetske institucije odlučile isprobati blockchain tehnologiju kao alternativu trenutnim poslovnim sustavima koji okružuju transakcije i namire.

Ova odluka ima smisla kad uzmete u obzir poboljšanu učinkovitost i smanjene troškove koje tvrtka dobiva integracijom. Kao primjeri glavnih institucija koje žele ući u sektor sigurnosnih tokena, izvješće navodi najnoviji blockchain pothvat banke Santander. Također su navedeni i tokenizacija tvrtke za upravljanje imovinom od 700 milijardi američkih dolara od strane Franklina Templetona i Deutsche Boerse-a koji namiruju trgovine lancima digitalnih vrijednosnica.

Santander ulazi u Blockchain sektor putem web stranice

Santander ulazi u Blockchain sektor putem web stranice

Drugo, i možda najvažnije oduzimanje iz ovog izvješća je da većina maloprodajnih ulagača (kripto i tradicionalnih) nema puno interesa za trenutnu seriju sigurnosnih tokena na sekundarnim tržištima. Taj se nedostatak interesa pretvorio u slabu izvedbu većine ispitanih sigurnosnih tokena.

Ovo sumorno sudjelovanje investitora može se pripisati brojnim uzrocima. Analitičari su istaknuli regulatorne prepreke, umor investitora i niske očekivane prinose kao neke od glavnih razloga nedostatka sudjelovanja. Zauzvrat, ova nezainteresiranost pretvara se u trgovačke platforme koje se trude pružiti prijeko potrebnu likvidnost sektoru.

Budućnost izgleda svijetlo

Iako je analiza sekundarnog trgovanja na tržištu sigurnosnih žetona dokazala da u svemiru treba obaviti mnogo posla, također je pokazala da se tržište sporo razvija. Izvješće je pokazalo da postoji više od 60 razmjena sigurnosnih tokena predviđenih za lansiranje 2020. Te razmjene obuhvaćaju cijeli svijet, uključujući Sjedinjene Države, Kanadu, Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačku, Lihtenštajn, Estoniju, Nizozemsku, Švicarsku, Gibraltar, Maltu, Sejšele, Bjelorusija, Britanski Djevičanski otoci, Singapur, Kina, Filipini, Antigva, Jamajka, Barbados, Kajmanski otoci, Mauricijus, Ujedinjeni Arapski Emirati i Grenland.

Analiza sekundarnog trgovanja na tržištu sigurnosnih žetona – pogled u budućnost

Zaista ga morate predati grupi sigurnosnih žetona. Ovaj je tim uspio sastaviti riznicu vrijednih informacija koje će sigurno pomoći investitorima i organizacijama da krenu naprijed. Za sada oni koji su zainteresirani za geografsku raščlambu ovih statistika mogu pronaći informacije ovdje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map