Saum Noursalehi, izvršni direktor tZERO – Intervju serije

Saum Noursalehi je izvršni direktor tvrtke tZERO, razmjena sigurnosnih tokena koja može poremetiti cjelokupni prostor digitalnih vrijednosnih papira. Ranije je na ovom mjestu Saum bio predsjednik Prekomjerna zaliha.

Prije nego što ste postali izvršni direktor tZERO-a, bili ste predsjednik tvrtke Overstock, lider u e-trgovini i jedna od prvih tvrtki iz Fortune 500 koja je prihvatila Bitcoin. Kada ste prvi put čuli za Bitcoin i kakav je bio vaš početni dojam o ovoj tehnologiji?

Za Bitcoin sam prvi put čuo 2013. na večeri, a fascinirala me tehnologija. Zapravo nisam investirao u bitcoin sve do 2014. godine kada sam počeo učiti više o tome, a nakon što je Overstock potpisao ugovor s Coinbaseom da ga prihvati kao opciju plaćanja.

Možete li nam reći kako ste prešli iz predsjedništva Overstock-a u predsjednika uprave tZERO-a?

Radio sam u Overstocku gotovo 14 godina, obnašajući brojne rukovodeće položaje u raznim funkcijama u tvrtki, uključujući tehnologiju, razvoj proizvoda, R&D i marketing da nabrojimo nekoliko. Nakon studija informatike na fakultetu, oduvijek me zanima tehnologija, posebno umjetna inteligencija i blockchain tehnologija. Kad se ukazala prilika da postanem izvršnim direktorom tZERO-a, nisam je mogao propustiti. Vrijeme u Overstocku pružilo mi je snažno razumijevanje razvoja proizvoda, vodstva i onoga što je potrebno za vođenje posla, što je njegovalo moj profesionalni identitet kao vođe usmjerene na proizvode. Kao viši čelnik u tvrtki s kojima se javno trguje, bio sam duboko izložen tržištima kapitala i mogućnostima za transformiranje trenutnog ekosustava. Vjerujem da su mi ovo iskustvo i moj interes za inovativnom tehnologijom omogućili da bez previše poteškoća prijeđem na tržište tržišta kapitala temeljenog na blockchainu.

Patrick Byrne nedavno je ponudio ostavku na mjesto predsjednika uprave tvrtke Overstock. Kako će to utjecati na tZERO i njegovu matičnu tvrtku Medici Ventures?

Kao što sam rekao u svom nedavnom pismu investitorima, bilo mi je tužno kad Patrick odlazi. Osnivač je ovih organizacija, međutim, njegova ostavka nije utjecala na svakodnevno poslovanje tZERO-a i Medici Ventures-a niti na izvršenje naših putokaza. Jonathan Johnson, koji je i dalje predsjednik uprave tZERO-a i predsjednik Medici Ventures, preuzeo ulogu privremenog izvršnog direktora tvrtke Overstock. Jonathan je sjajan vođa i prvak za blockchain i njegov potencijal kao doprinos evoluciji u brojnim ekosustavima, posebno u njegovoj primjeni na tržišta kapitala putem tZERO-a. Jonathan i odbori Overstock / Medici posvećeni su tZERO-u i našem dugoročnom uspjehu.

U srpnju je najavljena OSTKO digitalna povlaštena dividenda. Možete li objasniti obrazloženje toga i kako će to pomoći ulasku novih klijenata u tZERO?

U srpnju je Overstock objavio namjeru da dioničarima izda dividendu u obliku novih dionica Preferiranih dionica digitalnog glasovanja A-1, OSTKO. Određeni broj dionica OSTKO-a trenutno trguje isključivo na PRO Securities ATS, kojim upravlja podružnica tZERO-a u stopostotnom vlasništvu, a Overstock očekuje da će se i nove dividendne dionice trgovati na PRO Securities ATS. Dividenda će se isplaćivati ​​u omjeru 1:10, što znači da će se jedna dionica serije A-1 izdavati za svakih deset dionica običnih dionica, serije A-1 ili glasačke dionice s preferencijalnom dionicom B koje drže svi vlasnici takvih dionica. na datum zapisa.

Ova dividenda može uvesti desetke tisuća dioničara Overstock-a u PRO Securities ATS. Uz to, izazvalo je zanimanje mnogih brokera koji žele trgovati takvim vrijednosnim papirima, što će zauzvrat predstaviti sve svoje klijente na našoj platformi. Jedan od naših ključnih prioriteta je upoznavanje većeg broja investitora s platformom, a to bi trebalo poslužiti kao katalizator za povećanje likvidnosti. Dividenda je trenutno u procesu registracije DIP-a, a Overstock aktivno surađuje s regulatornim tijelima.


Ravencoin je treća kriptovaluta dodana u aplikaciju tZERO. Zašto Ravencoin?

Ravencoin je jedna od najbrže rastućih kripto valuta. Uz to, Ravencoin je filozofski usklađen s tZERO-om, olakšavajući digitalizaciju imovine i omogućavanje slobodne trgovine. Ravencoin tehnologija omogućuje jednostavno izdavanje i prijenos na lancu bilo koje digitalne imovine, uključujući sigurnosne tokene, čineći podršku za RVN kriptovalutu prirodnom pogodnošću za tZERO-ovu Crypto aplikaciju.

Dodavanje sigurnosnih tokena kao što su BCAP i SPiCE na tZERO ubrzalo bi usvajanje cijelog ekosustava digitalnih vrijednosnih papira. Postoji li očekivani datum kada će se više žetona dodati u tZERO?

PRO Securities trenutno provodi dubinsku analizu sigurnosnih tokena koji koriste Securitizeov DS protokol, a mi smo uzbuđeni zbog ovog potencijala da ponudimo novu imovinu, što će zauzvrat privući nove investitore. Cilj nam je trgovanje dodatnim tokenima do kraja godine.

Namjeravate pokrenuti prvu reguliranu razmjenu žetona nacionalne sigurnosti s Box Digital Marketsima negdje 2020. Možete li podijeliti s nama neke detalje u vezi s ovim partnerstvom i kako to koristi tZERO-u?

Nastavljamo surađivati ​​s našim partnerima na BOX Digital Markets (BOX) na pokretanju prve regulirane razmjene nacionalnih sigurnosnih tokena putem našeg zajedničkog ulaganja, Boston Security Token Exchange (BSTX), 2020. S BOX-ovim iskustvom u izgradnji i upravljanju sofisticiranim vrijednosnim papirima razmjene i tZERO-ove vodeće blockchain tehnologije, objedinili smo kombiniranu stručnost naših organizacija kako bismo temeljito poboljšali tržište digitalnih vrijednosnih papira. Nastavljamo napredovati i zajednički radimo na uspostavljanju tehničke i regulatorne strukture koja će biti uspostavljena prije pokretanja razmjene.

Gdje predviđate da će digitalni vrijednosni papiri biti za pet do deset godina i uloga tZERO-a u tome?

U roku od pet do deset godina očekujem da će se tržišta kapitala razviti u ekosustav zasnovan na blockchainu gdje će se tokenizirati ne samo dionice i fiksni prihod na Wall Streetu, već i druga netradicionalna imovina, poput nekretnina, filma, umjetnosti, sportske ekipe, sportaši ili bilo što vrijedno. Blockchain tehnologija ima velik potencijal za povećanje transparentnosti, smanjenje troškova trenja, poboljšanje usklađenosti s propisima i reformu uloge tradicionalnih sudionika na tržištu. Prosječni mali investitor imat će pristup vrstama imovine koje su prije bile rezervirane samo za bogate ili povezane. Vidim da tZERO predvodi napore oko pružanja platforme za sljedeću generaciju trgovanja imovinom.

Želite li još nešto podijeliti o tZERO-u ili Medici Ventures-u?

Medici Ventures predan je napretku tvrtki usmjerenih na blockchain tehnologiju, a tZERO je kruna globalnog keiretsua kompanija Medici Ventures. U tZERO-u nastavljamo raditi na svojoj viziji stvaranja robusnog ekosustava pokretanog blockchain tehnologijom kako bi investitori imali mjesta za kupnju i prodaju digitalne imovine (PRO Securities ATS, tZERO-ova Crypto aplikacija i, jednom uspostavljena, BSTX), integrirajući tu tehnologiju tokeniziranje imovine (tZERO-ova tehnologija protokola tokenizacije) i uspostavljanje izravnih odnosa s kupcima (pod uvjetom da naša podružnica u stopostotnom vlasništvu dobije odobrenje za maloprodaju brokera).

Hvala vam na ovom sjajnom intervjuu.

Svatko tko želi saznati više može posjetiti tZERO ili naš popis tvrtki tZERO. Možete i slijediti Saum Noursalehi na Twitteru.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map