Stablecoins – jesu li trikovi ili su u trendu?

Stablecoins

Ova sredstva temeljena na blockchainu poznata kao stabilni kovanci digitalni su tokeni koji su vezani za neko drugo sredstvo. Ovo vezanje obično povezuje digitalnu imovinu s FIAT valutama na osnovi 1: 1, pokušavajući oponašati njihovu stabilnost.

Cjelokupna svrha ove imovine je pružiti investitorima oblik plaćanja temeljenog na blockchainu, dok istovremeno doživljava odgodu zbog volatilnosti koja je često povezana s kriptovalutama.

Te su osobine učinile stabilan novac savršenim za upotrebu u STO-ima / ODS-ima, što je do danas viđeno u raznim vremenima.

Gimmicky?

Iako je većina stabilnih kovanica koje su se pojavile na tržištu vezana uz valute FIAT-a, postoje razne mogućnosti koje su pokušale kapitalizirati stabilnost nekonvencionalnih tržišta. Nažalost, za one koji idu ovom cestom, većina je smatrana trikovima ili izravnom prevarom. Slijede dva primjera stabilnog novca temeljena na nekonvencionalnim rezervama. Jedan s potencijalom, drugi s prevarom – budite marljivi kada koristite takvu imovinu.

Kanabis

Izvan Cryptoa, jedna od najvrućih industrija je tržište kanabisa. S legalizacijom koja se odvijala diljem države Kanade, kao i raznih država, prihvaćanje industrije nikada nije bilo veće. Jačanje slučaja kanabisa je njegova sposobnost da utječe na promjene u rekreacijskim i ljekovitim kapacitetima.

Prepoznavši to, milijarderu Alkiviades David nedavno je najavio stablecoin biti poduprt cvijetom konoplje. Ovaj stablecoin je BTC token koji je poznat kao SWX Coin. Jačanje razloga za njegovo usvajanje je namjera Swissx Global Hemp Exchange-a da stvori sekundarna tržišta za trgovanje ovim novčićem.

Brodolomno zlato

Ova se posebna ponuda dogodila kao ICO 2018. godine i široko je smatrana izravnom prijevarom. Korejska tvrtka, ‘Shinil Group’, prodala je tokene investitorima koji su trebali funkcionirati kao stabilnicoin, potkrijepljeni zlatom pronađenim u brodolomu.

Lokalne su vlasti na kraju izvršile raciju i vidjelo se da Shinil Group nije imala pojma postoje li uopće te rezerve zlata.

U trendu?

Rastući trend zabilježen u 2019. godini je pojava štednih računa temeljenih na kripto. Među raznim ponudama na tržištu vodeći je paket BlockFi. Olakšavajuće usluge koje nudi BlockFi nisu niko drugi nego Blizanci. Winklevossova odjeća pruža skrbničke usluge za imovinu uloženu putem BlockFi-a – donoseći moć i reputaciju kroz povezanost s licenciranom i cijenjenom trećom stranom.


Prepoznajući važnost stabilnih kovanica uz imovinu poput Bitcoina, Ethereuma i drugih, BlockFi prirodno podržava Gemini stablecoin, GUSD.

U nedavnom ažuriranju svojih uvjeta usluge, BlockFi je najavio da će ulagači koji im povjere svoj GUSD dobiti mjesečno 8,25% povrata. To nadmašuje mnoge dobro upravljane uzajamne fondove, što ovu opciju čini vrlo atraktivnom opcijom za investitore.

Ovakve ponude pokazuju stvarnu korist za investitore koja je zapravo realizirana. Osobito je BlockFi tijekom proteklih nekoliko mjeseci isplatio desetke milijuna kamata, pomičući ih dalje od faze obećanja i u trendu.

Tržišna dominacija

Unatoč nevoljama koje su mučile Tether tijekom prethodne godine, stabilnim tržištem valuta i dalje dominira kontroverzna ponuda.

Iako je trenutna dominacija Tethera još uvijek jaka, alternative su očito oduzele dio svog poslovanja. U posljednjih godinu dana vidjeli smo pad Tetherovog udjela na stabilnom tržištu >95% do otprilike <75% – značajan pad, što pokazuje potražnju za alternativama.

Tether vs The Pack

Nedavno smo dublje pogledali percepciju i operativne probleme s kojima se susreće Tether, kao i razne mogućnosti na tržištu za zamjenu. Svakako pogledajte sljedeći članak da biste saznali više o tim alternativama i kako se one razlikuju od vodećeg Tethera u industriji.

Stablecoins unutar digitalnih vrijednosnih papira

Iako će se možda jedan od stabilnih kovanica o kojem se raspravlja u gore spomenutom članku jednog dana pobijediti kao draga industrija, stvarnost je da najbolju priliku za to imaju tek izdani Facebook tokeni, Vaga. To je zbog velike izloženosti i utjecaja koji Facebook ima na raznim tržištima.

Prosječna osoba nagrađuje praktičnost u odnosu na sve ostalo. Iako postoji mnogo onih koji izražavaju svoje nezadovoljstvo i bojazan prema Facebook proizvodu, do danas, kada će tokeni na kraju biti objavljeni, postojat će već postojeći skup klijenata koji će dobiti pristup i koji jednostavno ne vode računa o prošlim propustima privatnosti i sigurnosti.

Bez obzira na to koji stabilcoin na kraju pobijedi, postoje razne mogućnosti održavanja renomiranih tvrtki. Trenutno su sudionici u industriji razmaženi količinom konkurenata, jer mnogi pokušavaju izdvojiti svoje mjesto u kripto – neki trikovi, neki u trendu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map