Ulaganje u tZERO – sve što trebate znati

tZERO je a sekundarno tržište i blockchain ekosustav koji se prvenstveno fokusira na tradicionalno nelikvidna ulaganja. Ta ulaganja, poput privatnog kapitala u velikim privatnim tvrtkama ili komercijalne nekretnine, pružaju investitorima ograničene mogućnosti za sekundarnu likvidnost.

Čak i kada investitor pronađe sekundarnu platformu za trgovanje, postupak je notorno spor i skup. Uz to, ovoj vrsti ulaganja nedostaje transparentnost u usporedbi s tradicionalnim ulaganjima u vrijednosne papire. Ti su razlozi ostavili ulagačima nedostatak povjerenja na tržište. tZERO želi povratiti ovo povjerenje putem otvorenog pristupa temeljenog na blockchainu koji na prvo mjesto stavlja potrebe investitora.

Prema osnivaču tvrtke i bivšem izvršnom direktoru, Patrick Byrne, Cilj tZERO-a bio je pružiti korisnicima mogućnost da se više ne oslanjaju na tradicionalne institucionalne tržišne strukture. Umjesto toga, zamislio je novu vrstu trgovačke platforme koja se temelji na kriptografski osiguranim, decentraliziranim knjigama koje pružaju poboljšani integritet tržišta.

Manja likvidnost na tržištu

Privatna likvidnost je još jedno tržište koje tZERO ima potencijal revolucije. Danas ih je upola manje javna poduzeća kao što je bilo 2000. Tvrtke i dalje ostaju privatne i usredotočuju se na kampanje prikupljanja sredstava koje su ekskluzivne za akreditirane investitore. Akreditirani ulagači su ulagači koji imaju preko 1 milijun dolara likvidne imovine. Ovi događaji, poznati kao privatne runde financiranja serije A, zabranjeni su za većinu ulagača.

tZERO je idealan dodatak industriji jer tržištu nudi jednostavan način tokeniziranja i trgovine visokokvalitetnim vrijednosnim papirima u raznim industrijama. 

. Na taj je način tZERO pionir u nastojanju da na tržištima kapitala donese veću učinkovitost i transparentnost putem svoje trgovačke platforme sljedeće generacije.

Kako tZERO ATS djeluje

tZERO ATS je vodeći alternativni sustav trgovanja za izdavanje i trgovanje sigurnosni tokeni. tZERO ATS pionir je prve prijavljene trgovine vrijednosnim papirima temeljenim na blockchainu 2016. godine. Ova je platforma među prvima dobila odobrenje za rad američke Komisije za vrijednosne papire (SEC). Kao takav, tZERO ATS je najveća sekundarna platforma za trgovanje za digitalni vrijednosni papiri u svijetu. 

TZERO ekosustav

TZERO ekosustav

tZERO ATS mijenja igru ​​jer omogućava prosječnim ulagačima da putem svojih pretplatnika trguju dionicama privatnih tvrtki na jednostavan način. Konkretno, kupci tZERO ATS pretplatnika trguju konvencionalnim necertificiranim vrijednosnim papirima. U ekosustavu tZERO ATS, digitalni vrijednosni papiri funkcioniraju kao sredstvo za pružanje veće transparentnosti investitorima, a ne kao stvarna tokenizirana sigurnost. Slijedom toga, sve se evidencije i dalje vode na isti način kao i tradicionalne vrijednosnice.

U ekosustavu tZERO ATS svi kupci i prodavači trguju kroz mračni bazen. Ova strategija omogućuje tZERO ATS-u da djeluje kao provodadžija u transakcijama. 

Povijest tZERO-a


tZERO ATS je podružnica tZERO Group, Inc. (tZERO) u potpunom vlasništvu. Putovanje tZERO-a na vrh započinje 2014. godine. Tada je izvršni direktor tvrtke započeo suradnju s Overstock-ovim projektom blockchain Medici. Cilj Medicija bio je omogućiti Overstocku da unaprijedi blockchain tehnologiju. tZERO je podružnica Medici Ventures-a, podružnice u cjelini u vlasništvu tvrtke koja se trguje Overstock.com Inc. (NASDAQ: OSTK), usmjerena na blockchain. U 2016. godini tZERO je nabavio tZERO ATS. 

U 2018. godini tZERO je dovršio izdavanje svojih povlaštenih tokena kapitala, serija A (TZROP). TZROP je izdan u privatnom plasmanu investitorima koji su potpisali ugovore o budućem kapitalu prije 6. kolovoza 2018. i u potpunosti financirani do 8. kolovoza 2018., zatvaranjem ponude TZROP..

Zajedničko ulaganje s BSTX-om

Zajedničko ulaganje tZERO-a i BOX Digital najavljeno u lipnju 2018. godine, Boston Security Token Exchange LLC (BSTX), namjerava upravljati američkom nacionalnom razmjenom vrijednosnih papira tvrtke BOX Exchange LLC i podržati trgovanje sigurnosnim tokenima. tZERO radi na stvaranju potrebne tehnologije i upravljat će tekućom implementacijom, administracijom, održavanjem i podrškom tehnologije. BOX Digital pruža izvršno vodstvo i regulatornu stručnost. Početak rada BSTX-a i dalje podliježe odobrenjima DIP-a u vezi s predloženim pravilima trgovanja za BSTX i ostalim pitanjima povezanim s njegovim radom.

tZERO kripto

tZERO Dapp

tZERO Dapp

Od 1. siječnja 2019. tZERO je stekao 100% udjela u kapitalu tZERO Crypto, Inc., nekadašnje Bitsy, Inc. (tZERO Crypto), startupa osnovanog da stvori regulatorno usklađen most između kripto valute i fiat valute za maloprodajne kupce. tZERO Crypto započeo je s ograničenim radom 2018. godine, a tZERO je proširio mogućnosti novčanika za kriptovalute tijekom 2019. godine. tZERO Crypto sada pruža neskrbničke novčanike i usluge razmjene kriptovaluta omogućavajući kupcima mogućnost pohrane, kupnje i prodaje određenih kriptovaluta putem mobilne aplikacije tZERO Crypto.

Rekordni rast

U lipnju 2020. tZERO je zabilježio rekordan rast na platformi. Danas tZERO ATS čini preko 90% ukupnog volumena trgovine sigurnosnim tokenima. Uz to, platforma je odgovorna za preko 80% ukupne vrijednosti tokena u sektoru. Primjetno je da su vijesti o ovim prekretnicama potaknule dionice Overstoka za 8%.

Kako trgovati na tZERO ATS

Da biste trgovali na tZERO ATS-u, morate se prijaviti za brokerski račun. Ovaj postupak zahtijeva da ispunite potpunu registraciju, uključujući KYC / AML usklađenost. Kritično je da vaš posrednik mora biti pretplatnik na tZERO ATS. Vaša je druga mogućnost otvaranje računa kod brokera-trgovca koji posjeduje račun za namiru kod pretplatnika na tZERO ATS.

TZROP

TZROP se temelji na ERC-20 standardu i preferirani je vrijednosni papir koji trguje isključivo na tZERO ATS. Vlasnici tZERO tokena primaju tromjesečne dividende jednake 10% prilagođenog bruto prihoda tZERO-a. Na taj način TZROP pruža investitorima izravnu izloženost rastu prihoda.

Kako doći do TZROP-a

Trebat će vam posredovanje račun u tvrtki Dinosaur Financial, LLC kako biste se dočepali nekog TZROP-a. Izvorno su ovim tokenom trgovali isključivo ovlašteni ulagači. Međutim, tZERO je objavio da je TZROP sada dostupan za preprodaju neakreditiranim ulagačima prema pravilu 144 prema Zakonu o vrijednosnim papirima iz 1933..

tZERO ATS – lider na tržištu

Potreban je samo kratak uvid u dominaciju tZERO ATS-a na tržištu kako bi se utvrdila vitalna uloga koju ova platforma igra na tržištu. tZERO ATS pravi je pionir u sektoru sigurnosnih tokena. Slijedom toga, ova će platforma ostati dominantno mjesto trgovanja na sekundarnom tržištu vrijednosnih papira i narednih godina.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map