Švicarska digitalna banka bavi se tokenizacijom imovine za potpuno usklađene institucije

U stvarnom svijetu tokenizacija imovine završena u Švicarskoj

Tokenizacija imovine prostor je u kojem se presreću tradicionalna imovina i digitalni tokeni kako bi se izdavačima omogućilo da grade potpuno nove financijske proizvode, a investitori da sudjeluju na nove načine.

Čak i ako još uvijek postoji neki put, postignut je puno napretka u prostoru digitalne imovine kako bi se omogućilo tokeniziranje stvarne imovine. Tome svjedoči i nedavna najava iz SEBA, švicarski regulirani bankarski subjekt.

Osnovana s ciljem približavanja tradicionalnih financija i digitalne imovine, digitalna banka sada je signalizirala da ulazi u prostor za tokenizaciju imovine. U tom smislu SEBA želi razviti inovativna rješenja gdje njihovi klijenti mogu izdavati i upravljati financijskom imovinom na više protokola blockchaina i učiniti ih lako dostupnima investitorima.

Digitalnoj banci digitalna imovina nije strana jer već nudi niz usluga oko nje, od digitalnog skrbništva do trgovanja, transakcijskog bankarstva kao i zajmova s ​​kripto kolateralom.

SEBA kao regulirani entitet slijedi potpuno usklađen put kako bi ciljao velike institucije. Švicarska financijska institucija želi surađivati ​​s bankama, profesionalnim investitorima, obiteljskim uredima, upraviteljima imovine i drugim blockchain tvrtkama.

Kao takav, ulaz banke u prostor prati partnerstvo s Digital Asset Shared Ledger (DASL) koje je izgrađeno na poslovnom blockchainu Corda.

SEBA udružuje se s mrežom likvidnosti DASL

Banka će iskoristiti DASL (Digital Asset Shared Ledger) kako bi proširila svoje usluge koja predstavljaju mrežu likvidnosti za digitalnu imovinu. DASL olakšava prijenos digitalnih sredstava kroz javnu mrežu Corda koja je peer-to-peer mreža DLT čvorova, omogućavajući interoperabilnost u više sustava, aplikacija i procesa.

Kao rezultat, ovo partnerstvo omogućit će SEBA-i da institucionalnim klijentima omogući izdavanje i ulaganje u digitalne vrijednosne papire koji predstavljaju financijske instrumente na mreži Corda.

DASL-ova ponuda vrijednosnih papira uključuje nekoliko mogućnosti, uključujući izdavanje, upravljanje portfeljem, servisiranje imovine, obračun i namiru – a sve pokreće tehnologija raspodijeljene knjige (DLT). Nadalje, mrežne mogućnosti DASL-a u potpunosti su u skladu s propisima o vrijednosnim papirima.

Banka već ima nekoliko usluga za svoje klijente koje se odnose na digitalnu imovinu, a tokenizacija imovine bit će ponuđena kao dopuna SEBA-inom skrbništvu, upravljanju imovinom i trgovanju.

Kao dio ponude tokenizacije imovine, prema opisu SEBA-e, klijenti će moći tokenizirati fiat i plemenite metale, alternativnu imovinu poput nekretnina i robe, kao i istraživati ​​tokenizirane ekosustave tvrtki s proizvodima (kao komunalni tokeni) i provoditi sigurnosni token ponude.

SEBA će stvoriti novčanik za ukrcane skrbničke kupce, izdavati digitalne vrijednosne papire i distribuirati ih upravljanju bogatstvom i drugim mrežama investitora. U partnerstvu s DASL-om, SEBA se oslanja na iskustvo tima u izgradnji kritične infrastrukture za financijske institucije.

Partnerstvo za daljnji razvoj

Iako je još uvijek u početnoj fazi, partnerstvo s vremenom može donijeti daljnju proizvodnju proizvoda i stvaranje likvidnosti, gdje će DASL podržati strategiju SEBA banke da bude partner institucijama.

Matthew Alexander, šef tokenizacije u SEBA banci, objašnjava koliko je važno izgraditi pouzdanu platformu za usvajanje sekuritizacije digitalne imovine:

„Rašireno usvajanje digitalne imovine i vrijednosnih papira od strane institucija zahtijeva pouzdana mjesta za distribuciju te za sekundarno trgovanje i likvidnost. DASL pruža SEBA-i trenutnu i sigurnu platformu za naš asortiman Digital Securities. Radujemo se što ćemo kombinirati svoje snage s DASL-om kako bismo dodatno poboljšali svoja rješenja i usluge za klijente. “

“Drago nam je što smo partneri sa SEBA bankom i dovedemo ih na javnu mrežu Corda s DASL.DASL pruža akcelerator za digitalna tržišta kapitala za institucionalne klijente SEBA-e.” izjavio je Richard Crook, osnivač DASL-a.

Tijekom posljednje dvije godine, SEBA je postigla zapažene korake u digitalnom prostoru imovine. Švicarska kripto banka uspjela je značajno proširiti svoje proizvode i usluge na institucionalno tržište. Ranije ove godine, SEBA je također prikupio 100 milijuna dolara financiranja šest mjeseci nakon što je u kolovozu 2019. dobio bankovnu dozvolu.

Otvaranje vrata za tokenizaciju imovine institucijama jedan je od ključnih aspekata široko prihvaćenog digitalnog imovine u velikim razmjerima. Jednom kada institucije koje slijede rigorozne mjere usklađenosti mogu izdavati, upravljati i trgovati vrijednosnim papirima digitalne imovine, mogla bi otvoriti vrata za zanimanje širokog spektra ulagača na globalnoj razini. To bi mogla biti kritična točka koja započinje prijelaz s tradicionalne sekuritizacije imovine na potpuno digitalnu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner