Zaokružite pokušaje prodaje SeedInvesta, udvostručujući StableCoin

Circle je već dugo ime blisko povezano sa svijetom blockchaina. Između vokalne prirode njihovih vođa, pokazivanja potencijala tehnologije i njihovih visokih akvizicija tijekom posljednjih nekoliko godina, oni su često bili svjetlo vodilja.

Čini se da je tvrtka u tijeku, posljednjih mjeseci Circle je prodao svoj interes za kripto razmjenu Poloniex, ključno osoblje napustilo je, i sada, potencijalnu prodaju vlasničke platforme za crowdfunding SeedInvest.

To su značajni potezi. Promjene postavljaju pitanje, predstavljaju li ti događaji propast Circlea? Ili strateško restrukturiranje koje otvara put za svjetliju budućnost?

SeedInvest Nema više?

Postoje glasine da Circle namjerava odvojiti svoje napore od crowdfundinga. Ovaj pivot navodno će uključivati ​​prodaju nedavno kupljene vlasničke platforme za množično financiranje, SeedInvest.

Iako ovo nije potvrđeno, o tome izvještava popularna vijest ‘The Block’.

Nedavno smo prvi put izvijestili o početnoj akviziciji SeedInvesta. Ovo je bio potez koji je privukao pažnju mnogih, jer je SeedInvest u vrijeme stjecanja bio jedna od vodećih dioničkih platformi. Nakon što ga je Circle stekao, očekivanja su bila nebeska za ono što će tvrtka postići u rastućem sektoru.

Protjerivanje talenta

Do nedavno, povjerenju za mozak u Circleu predvodio je par osnivača, koji je djelovao kao ‘suizvršni direktor’. Ova je struktura dobro poslužila tvrtki od njezinog osnivanja 2013. godine, pa je donekle iznenadila u prosincu 2019. kada je najavljeno da će Sean Neville, jedan od supredsjednika uprave, odstupiti s mjesta.

Vjeruje se da je s novom tvrtkom koja je zamišljala svoj put naprijed sazrelo vrijeme i za promjene u osoblju. Neville je to prepoznao i iskoristio priliku za nove napore.

Pod opterećenjem / izvan opterećenja

Moguće, događaj smanjenja koji je privukao najviše pozornosti je prodaja Poloniexa. To je prije svega zbog činjenice da je Circle razmjenu stekao za nevjerojatnu svotu, u ukupnom iznosu od preko 400 milijuna dolara.

Iako se Poloniex dramatično poboljšao tijekom svog vremena kao dio obitelji Circle, očito je bilo više obećanja koja su prikazana u ostalim poduhvatima Circlea.

Za više detalja o prodaji popularne burze kriptovaluta, proučite sljedeći članak.

Poloniex se iz kruga izdvaja kao ‘Polo Digital Assets’

Kruženje Natrag

Početkom 2019. godine Circle je objavio retrospektivno izvješće 2018. godine, koje je zabilježilo dva osnovna trenda za koja smatraju da bi oblikovali blockchain, krećući se naprijed – stablecoins i digitalni vrijednosni papiri.

Circle identificira stabilne kovanice i digitalne vrijednosne papire kao nove trendove

Vidjeli smo kako Circle u mjesecima nakon toga pokušava iskoristiti svaki od njih. Iako se njegovo ulaganje u SeedInvest može (ili ne mora) pri kraju, njegov rad na razvoju USDC stablecoina u istom vremenskom razdoblju očito je donio dividende.

Tvrtka navodi u nedavno objavljenom članku u kojem se detaljno opisuju stabilan novac, “Globalni stabilan novac nudi potencijal za dramatično otvaranje sudjelovanja u globalnoj ekonomskoj aktivnosti”.

Pobliže smo pogledali Circleov USDC stablecoin, njegove konkurente i kako ova klasa imovine preoblikuje financije u sljedećem članku.

Sažetak smanjenja

Slijedi kratka analiza različitih strateških poteza koje je Circle poduzeo posljednjih mjeseci.

Prodaja platforme za crowdfundingSeedInvest’Do …?

  • U tijeku

Prodaja trgovačke platforme ‘Circle Invest’ Voyageru

  • 2019

Suizvršni direktor Sean Neville odstupi

  • 2019

Prodaja OTC Desk – a Kraken

  • 2019

Prodaja razmjene kriptovaluta ‘Poloniex’Azijskoj investicijskoj grupi

  • 2019

Nada ostaje

Iako se razni gore spomenuti događaji mogu pojaviti kao koraci unatrag, još uvijek postoji nada da Circle točno zna što rade. Ovi se potezi, uostalom, temelje na potencijal koji pokazuje USDC, i ono što može ponuditi ne samo Circle, već i cjelokupni svijet blockchaina.

Nije bilo tako davno da je većina pohvalila odluku o kupnji oba, SeedInvesta i Poloniexa. Tada smo vjerovali Circleovoj prosudbi, unatoč tome kako su se događaji odvijali, možda bismo im trebali vjerovati sada? Vrijeme će reći.

Krug

Osnovana 2013. godine, Circle je dobro podržana tvrtka za financijske usluge koja održava poslovanje u Bostonu u Massachusettsu. Iznad svega, tim u Circleu usredotočen je na osiguravanje uspjeha svoje stabilnecoin ponude ‘USDC’.

direktor tvrtke, Jeremy Allaire, trenutno nadgleda poslovanje tvrtke.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner