Ulaganje u dionice Illumine (NASDAQ: ILMN)

Ilumina (NYSE: ILMN) je genomička tvrtka sa sjedištem u San Diegu. Osnovana 1998. godine, tvrtka je postala vodeća u industriji razvojem tehnologije i opreme za genetsko sekvenciranje. Kroz ovaj rad, proizvodi Illumina postali su industrijski standard u više različitih područja. Illumina se istakla kao jedna od vodećih inovativnih tvrtki u razvoju genomskog sektora, koja je izazvala značajan interes ulagača koji vide potencijal za dugoročni rast. Inovacije koje je razvila Illumina omogućile su znanstvenicima da naprave značajne pomake u proučavanju bolesti i otvorile su vrata bezbroj drugih kliničkih i istraživačkih aplikacija koje prije samo nekoliko godina nikada ne bi bile moguće.

Što je Illumina (ILMN)?

Genomika, koja se odnosi na proučavanje gena i s njima povezanih funkcija, istraživala se gotovo četiri desetljeća. Međutim, najnoviji val inovacija tek je otvorio vrata potpuno novoj granici primjena u području zdravstva i medicine. Najistaknutije inovacije proizvoda tvrtke Illumina bile su na polju genomskog sekvenciranja. Genomsko (ili genetsko) sekvenciranje najbolje se može opisati kao snimanje cjelokupnog genetskog materijala pojedinca. Kroz ovaj postupak mogu se otkriti varijacije na molekularnoj razini koje mogu voditi mogućnosti liječenja pacijenata, istraživati ​​genetske veze i podrijetlo te odrediti osjetljivost na određene bolesti. Napredak koji je razvila tvrtka smanjio je troškove sastavljanja jednog genoma s gotovo tri milijarde dolara u 2003. na 1000 američkih dolara u 2014. Očekuje se da će se ti troškovi dodatno smanjiti na 100 dolara koristeći najnoviju tehnologiju tvrtke NovaSeq. Snižavanje ovih troškova bit će izuzetno važno za širenje kliničke primjene genetskog sekvenciranja. Kroz svoj rad, Illumina želi preobraziti način na koji se proučava i liječi ljudsko zdravlje.

Koristeći Illumininu tehnologiju za sekvenciranje sljedeće generacije (NGS), DNA, RNA i metilacija mogu se slijediti za različita istraživanja i kliničku upotrebu. NGS omogućuje znanstvenicima proučavanje genetskog materijala na dubini koja nikada prije nije postignuta. Istraživači s područja medicine koriste ove nove metode za proučavanje reproduktivnog zdravlja, raka, mikrobiologije, autoimunih poremećaja, bolesti srca te neuroloških i psihijatrijskih poremećaja.

Zašto Illumina (ILMN) Materija?

Kroz inovacije u istraživanju i razvoju tijekom posljednjih nekoliko desetljeća, Illumina je uspjela održati uporište na ovom tržištu. Vodeća NGS tehnologija koristi se na Illumini u svoj njihovoj opremi. Illumina nudi 6 vrsta “sekvencera” (strojeva koji sekvenciraju genetski materijal) kako bi udovoljili potrebama velike i raznolike baze klijenata, od osnovnih medicinskih laboratorija do najvećih svjetskih međunarodnih istraživačkih centara. Kao rezultat ove diverzifikacije, više od 90% podataka o sekvenciranju ikad generiranih u svijetu koristilo je Illumininu tehnologiju.

Zahvaljujući ovoj dominaciji na tržištu, Illumina je tijekom godina uspjela osigurati nekoliko partnerstava za daljnje vrhunske istraživačke projekte. Na primjer, tvrtka je osnovala a javno privatno partnerstvo s američkom vladom tijekom izbijanja ebole u zapadnoj Africi. Korištenjem Illumina’s Sequencers, gotovo u stvarnom vremenu dostupni su podaci o tome kako se bolest širi i mutira, pružajući znanstvenicima priliku da prate svoj razvoj cjepiva i drugih tretmana. Nedavno je Illumina prva tvrtka koja je odobrila FDA NGS uređaj za testiranje za COVID-19. Tehnologija koju je razvila Illumina omogućila je pronalaženje genetskog podrijetla infekcije, dajući znanstvenicima bolji uvid u brzo kretanje COVID-a kroz zajednice. Oprema Illumina također je prva koja je sekvencirala čitav genom COVID-19 početkom 2020., omogućujući znanstvenicima da steknu ključan uvid u bolest u povojima.

Ilumina (ILMN) Izgledi

Osim njihove trenutne ponude proizvoda, ključni pokretač daljnjeg rasta je akvizicija Grala 2020. godine za 8 milijardi dolara. Grailov test probira za više karcinoma nazvan je jednim od najperspektivnijih novih alata u borbi protiv raka. Samo pomoću testova krvi, tehnologija Grala ima potencijal da otkriti preko 50 vrsta raka u najranijim fazama. Uz ulaganje rizičnog kapitala od imena kao što su Jeff Bezos i Bill Gates, Gral je u dobroj poziciji da iskoristi sinergije s Illuminom. Gral već pokreće tehnologija Illumina NGS, a spajanje ove dvije tvrtke dodatno će učvrstiti ovaj odnos. Poznata kao tekuća biopsija, tehnologija za ispitivanje krvi već je prošla klinička ispitivanja i cilja na odobrenje FDA u vrlo bliskoj budućnosti. Jednom kada se odobri, screening raka moći će biti dio rutinskih godišnjih fizičkih pregleda, a jednostavni test krvi bit će sve što je potrebno. Tržište testova za rano otkrivanje raka procjenjuje se na 20 milijardi dolara vrijedno 75 milijardi dolara. Ovom akvizicijom Illumina će u sljedećim godinama moći zadovoljiti velik dio ove tržišne potražnje.

Gral je samo jedan primjer potencijala koji genomika ima za promjenu načina na koji gledamo na zdravlje i medicinu. Kako će se istraživanja i dalje provoditi, otkrivat će se sve više i više aplikacija za tehnologiju Illumina. Drugi su zanimljivi načini za potencijalni rast unutar područja reproduktivne medicine, s prenatalnim probirima i drugim širokim kliničkim primjenama koje su trenutno u razvoju..

Gdje kupiti Illumina (ILMN) Dionice

Posrednik kojeg preporučujemo je Firstrade.

Firstrade je vodeća internetska brokerska tvrtka koja nudi čitav niz investicijskih proizvoda i alata osmišljenih kako bi pomogla investitorima poput vas da preuzmu kontrolu nad svojom financijskom budućnošću. Od svog osnutka 1985. godine Firstrade se zalaže za pružanje usluga visoke vrijednosti i kvalitete.

Kombinirajući vlasničku tehnologiju trgovanja, izuzetno intuitivno korisničko sučelje, izvanrednu korisničku uslugu i mobilne aplikacije, Firstrade nudi cjelovito rješenje za sve vaše potrebe ulaganja.  Firstrade član je FINRE / SIPC-a.

Ulaganje u dionice Illumine (NASDAQ: ILMN) Ulaganje u dionice Illumine (NASDAQ: ILMN) Ulaganje u dionice Illumine (NASDAQ: ILMN)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za burzovne mešetare uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za burzovne mešetare uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za burzovne mešetare uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

Naknade

Nulta komisija

Naknade

Nulta komisija

Naknade

Nulta komisija

Minimum računa

Nijedna

Minimum računa

100 dolara

Minimum računa

Nijedna

Promocije

Besplatne dionice *

* Pojedinosti potražite na web mjestu.

Promocije

Nijedna

Promocija

Nijedna

Sažetak

Tehnologija Illumina potpuno je promijenila način na koji znanstvena zajednica proučava ljudsku genetiku. Kroz desetljeća inovacija, tvrtka je krenula koracima koji su postavili temelje nevjerojatnom razvoju u istraživanju. Vjerojatno je da nebrojene aplikacije za genomska istraživanja tek trebaju biti otkrivene, a oslanjanje tržišta na opremu Illumina znači da je tvrtka u dobrom položaju da nastavi rasti i u budućnosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner