Ulaganje u Pacific Biosciences of California, Inc (NASDAQ: PACB)

Pacific Biosciences iz Kalifornije, Inc (NASDAQ: PACB ) je biotehnološka tvrtka koja proizvodi tehnologiju sekvenciranja DNA za upotrebu u razne znanstveno istraživačke svrhe. Koristeći Pacific Bioscience iz Kalifornije, znanstvenici u laboratorijima širom svijeta mogu brzo i precizno promatrati DNK u stvarnom vremenu, omogućavajući pristup čitavom spektru genetskih informacija koje nikada prije nisu bile dostupne. Kao relativno mlada tvrtka, njihov razvoj hardvera i softvera već je doveo do nekoliko značajnih znanstvenih pomaka i kao rezultat toga, Pacific Biosciences iz Kalifornije postalo je jedno od najpoznatijih imena u biotehnološkom prostoru.

Što je Pacific Biosciences of California, Inc (PACB)?

Sjedište u Silicijskoj dolini, Pacific Biosciences of California, Inc. (PacBio), biotehnološka je tvrtka koja se fokusira na stvaranje proizvoda i tehnologija koji se koriste za unapređivanje genetičkih istraživanja. Tvrtku je osnovao dr. Stephen Turner 2004. godine pod imenom Nanofluidics, Inc. prije nego što je preimenovana nekoliko godina kasnije. Nakon samo nekoliko kratkih desetljeća, tvrtka se proširila na preko 400 zaposlenika i može se pohvaliti širokim spektrom proizvoda, uključujući strojeve za sekvenciranje, analitički softver i “potrošni materijal”, koji su kemikalije koje se koriste u procesu pretvaranja DNA u format koji je spreman za čitanje strojevima za sekvenciranje.

Tvrtka djeluje u tri glavne niše: biljna i životinjska znanost, ljudska biomedicinska istraživanja te mikrobiologija i zarazne bolesti. Pomoću strojeva PacBio mogu se provesti istraživanja o biljkama i životinjama na malim organizmima poput komaraca koji sadrže samo 5 nanograma DNA. Kroz proučavanje biljne i životinjske genetike, PacBiova tehnologija potiče istraživanje koje je korišteno za istraživanje inovativnih načina poboljšanja opskrbe hranom i energijom. Unutar ljudskog biomedicinskog znanstvenog sektora, istraživanje koje koristi proizvode i usluge tvrtke PacBio omogućuje istraživanje genetskih varijacija kako bi se utvrdili potencijalni skriveni nasljedni uzroci bolesti. Budući da će moći precizno odrediti epigenetske promjene, specifične genetske varijacije koje stoje iza bolesti bit će lakše razumjeti. Kako ova tehnologija postaje sve dostupnija zbog nižih troškova, liječnici će moći poboljšati “stopu rješavanja” koja je uključena u dijagnosticiranje pacijenata. Napokon, na strojeve PacBio uvelike se oslanjaju u istraživanjima mikrobioloških i zaraznih bolesti, što je dovelo do otkrića u pronalaženju lijekova i cjepiva za razne viruse, bakterije i druge mikrobiotičke organizme.

Zašto Pacific Biosciences of California, Inc (PACB) Materija?

Tvrtka je poznata po razvoju inovativne tehnologije za proučavanje sinteze i regulacije DNA, RNA i proteina. 2011. godine Pacific of California pustio je na tržište svoj prvi proizvod, PacBio RS, stroj za sekvenciranje DNA. PacBio RS bio je prvi stroj koji je koristio SMRT (Single-Molecule Real-Time) tehnologiju sekvenciranja. SMRT je tehnologija sekvenciranja koju je razvio PacBio koja omogućava znanstvenicima da razumiju unutarnji rad bioloških sustava promatranjem u stvarnom vremenu. SMRT tehnologija ima sposobnost sekvenciranja cijelih genoma ili ciljanja određenih dijelova DNA / RNA. Tehnologija također omogućuje praćenje složenih populacija bakterija, virusa i drugih bolesti i promatranje odgovora na liječenje lijekovima. Dvije glavne prednosti PacBiovih SMRT strojeva za sekvenciranje u odnosu na konkurente su niski troškovi po genomu i velika količina. Nakon lansiranja njihovog prvog proizvoda PacBio RS, SMRT sekvenciranje imalo je mogućnost očitavanja 1110 baza, što su najmanje jedinice DNK. Ova je tehnologija kroz godine podvrgnuta daljnjim inovacijama, a najnovija iteracija, nazvana sustavom Sequel II, sada ima mogućnost očitavanja više od 500 milijuna baza. Za ova dostignuća PacBio i njihov stroj Sequel II dobili su nagradu od Znanstvenik za 10 najboljih inovacija u 2019.

Ova su dostignuća učinila današnje čitanje DNK mnogo bržim i isplativijim od bilo kojeg od njegovih prethodnika. Najnoviji sustavi koje je razvio PacBio također imaju precizne stope očitavanja od preko 99,9%, što je važno kako bi se osiguralo povjerenje i valjanost unutar znanstvene zajednice. Zahvaljujući ovim prednostima, ovaj je stroj postao prvi izbor znanstvenika koji traže vrlo precizna očitanja velikih dijelova DNA i drugog genetskog materijala.

Pacific Biosciences of California, Inc (PACB) Izgledi

Kako genetsko sekvenciranje postaje sve pristupačnije, svakodnevno se otkrivaju nove namjene tehnologije. PacBio procjenjuje da će se do 2025. godišnje provoditi 10 milijuna ljudskih genetskih sekvenci i da će jednog dana tehnologija postati rutinski dio zdravstvene zaštite. Uz pouzdani i pouzdani hardver i softver, PacBio je u dobrom položaju da nastavi dominaciju u pogledu tržišnog udjela i ostaje cijenjeni partner tvrtkama širom svijeta.

SMRT tehnologija sekvenciranja koju je razvio PacBio jedna je od najboljih u industriji i pobudila je interes konkurenata. Illumina, još jedan čelnik u biotehnološkom sektoru, poduzeo je korak da tvrtku kupi za 1,2 milijarde dolara u 2018. Dogovor je na kraju propao, a obje su tvrtke citirale dugotrajan postupak odobrenja propisa kao glavni razlog međusobnog dogovora o raskidu ugovora. Unatoč tome, interes drugih tvrtki pokazuje privlačnost SMRT tehnologije sekvenciranja i komplementarnu ulogu koju bi mogla igrati za druge novonastale biotehnološke inovacije.

Gdje kupiti Pacific Biosciences of California, Inc (PACB)?

Posrednik kojeg preporučujemo je Firstrade.

Firstrade je vodeća internetska brokerska tvrtka koja nudi čitav niz investicijskih proizvoda i alata osmišljenih kako bi pomogla investitorima poput vas da preuzmu kontrolu nad svojom financijskom budućnošću. Od svog osnutka 1985. godine Firstrade se zalaže za pružanje usluga visoke vrijednosti i kvalitete.

Kombinirajući vlasničku tehnologiju trgovanja, izuzetno intuitivno korisničko sučelje, izvanrednu korisničku uslugu i mobilne aplikacije, Firstrade nudi cjelovito rješenje za sve vaše potrebe ulaganja.  Firstrade član je FINRE / SIPC-a.


Ulaganje u Pacific Biosciences of California, Inc (NASDAQ: PACB) Ulaganje u Pacific Biosciences of California, Inc (NASDAQ: PACB) Ulaganje u Pacific Biosciences of California, Inc (NASDAQ: PACB)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za burzovne mešetare uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za burzovne mešetare uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Ocjene vrijednosnih papira.io određuje naš urednički tim. Formula za bodovanje za burzovne mešetare uzima u obzir desetke čimbenika, uključujući naknade i minimume računa, platforme za trgovanje, korisničku podršku, regulatorna tijela i mogućnosti ulaganja.

Naknade

Nulta komisija

Naknade

Nulta komisija

Naknade

Nulta komisija

Minimum računa

Nijedna

Minimum računa

100 dolara

Minimum računa

Nijedna

Promocije

Besplatne dionice *

* Pojedinosti potražite na web mjestu.

Promocije

Nijedna

Promocija

Nijedna

Sažetak

Kao tvrtka koja postoji tek manje od dva desetljeća, inovacije koje je omogućila SMRT tehnologija sekvenciranja koju je razvio PacBio već su imale trajni utjecaj na znanstvenu zajednicu. Kako troškovi nastavljaju padati, sljedovanje DNK može postati glavni dio svakodnevne zdravstvene zaštite. Potencijalni doseg ove tehnologije na tržištu gotovo je neograničen. Kao vodeća u svemiru, Pacific Biosciences iz Kalifornije vrlo je dobro pozicioniran da iskoristi vrlo obećavajući budući rast u industriji.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map